Boka hämtning av paket och brev från ditt företag - med PostNord Portal Business

Gör som över 50 000 andra företag i norden

 • Slipp köa vid inlämning!
 • Boka frakt och hämtning online i Skicka Direkt Business, enkelt och spårbart
 • Upphämtning ingår i många av fraktalternativen
 • Beställ hämtning från dina lokaler när du vill
 • Prenumerera på daglig hämtning av brev och varubrev
 • Skaffa Postboxar för hämtning eller mottagning av brev och varubrev
0
Verktygen finns i Portal Business och kostar inget
0
Upphämtning ingår i de flesta fraktmetoderna

Har du redan Portal Business?

Logga in och boka en upphämtning

Vill du se hur pakethämtning funkar? Boka kostnadsfri demo

Bestäm en tid som passar dig. Sedan visar vi hur smidigt hämtning och leverans av paket blir med våra verktyg för företag.

Skaffa Portal Business till ditt företag

Det tar inte mer än några minuter att bli avtalskund och skapa ett konto i Portal Business. Där får du tillgång till företagsverktyg som Skicka Direkt Business, Postbox och Upphämtning.

För att bli avtalskund behöver du vara firmatecknare eller ha firmatecknares godkännande. Har du inte det just nu kan du boka in en demo istället, så löser vi det sedan.

Skapa Businesskonto

Skapa konto för att enkelt boka upphämtning

För att kunna boka hämtning av paket behöver du ett konto i Portal Business. Det är lätt att komma igång och kostar inget.

Steg 1

Enkel registrering – fyll bara i företagets organisationsnummer. Uppgifterna hämtas automatiskt.

Steg 2

Fyll i dina användaruppgifter.

Steg 3

Signera kundavtalet med BankID. Nu kan du beställa hämtning genom Portal Business!

Köp frakt som ska hämtas

Spåra efter upphämtning

Prenumerera på upphämtning

Slipp köa på inlämning! Beställ en upphämtning när du är redo att skicka

När du köpt din frakt kan du beställa upphämtning av en eller flera försändelser, direkt i Portal Business. Ange bara hur många försändelser av olika format som du vill ska hämtas.

Instruktioner för att boka en upphämtning

Boka upphämtning av paket – snabbt och smidigt

Du kommer snabbt igång med att boka upphämtning av paket tack vare PostNord Portals smidiga gränssnitt. Där får du genom Skicka Direkt Business en god översikt över både bokade och utförda hämtningar. På bara några klick kan du ordna med pakethämtning på flera adresser om du vill.

Enkelt att boka upphämtning av pall

Behöver du skicka något skrymmande eller stora volymer av en vara? Väl inne i bokningsgränsnittet på Skicka Direkt Business kan du välja upphämtning av pall, halvpall eller bur. Egentligen är det inte svårare än att boka hämtning av vanliga paket.

Spara tid med upphämtning av brev

Med PostNord kan du även boka hämtning av brev och företagspost. Du bokar enklast direkt i portalen där du även får en tydlig översikt över de brev som skickats. Som tilläggstjänst kan du välja extra säker upphämtning av rekommenderade brev i plomberad väska.

Se pris för hämtning direkt i Portalen

När du väljer att boka hämtning av paket, pall, brev och andra typer av försändelser får du extra låga priser som avtalskund. Vad det kostar beror bland annat på försändelsens storlek, vilken ort det är och hur långt det ska skickas. Du kan enkelt se aktuellt pris direkt i din bokning i portalen.

När hämtar PostNord mitt paket?

I samband med att du bokar paket- eller pallupphämtning får du ange en önskad tidpunkt. Så snart du lagt in din bokning finns det i vårt system och vi gör oss redo att hämta upp din försändelse. PostNord har upphämtning alla vardagar under hela året.

Få upphämtning varje vardag

Om du skickar brev och varubrev ofta kan du beställa en upphämtning med brevbilen från ditt företag varje vardag. Då vet du att vi hämtar dina paket dagligen och kan planera för det. Du kan också beställa upphämtning av brev från en av dina postboxar.

Abonnemang för hämtning av brev

Skaffa Postbox för upphämtning av brev och varubrev

Skickar ni många brev kan du beställa postboxar för att göra det enklare att hantera hämtning och leverans. Samma sak gäller om ditt företag tar emot många brev. Du kan sedan beställa återkommande upphämtningar från boxarna. Eller bestämma att utkörning av post till ditt företag ska göras till din postbox.

Hur du beställer en postbox

Vanliga frågor om att boka upphämtning av paket & brev online

Hur kan jag boka hämtning av frakt?

Skapa ett gratis konto i PostNord Portalen Business och boka frakten där. Ett bud hämtar upp paketet eller så lämnar du det hos ett ombud.

Hur bokar jag pallupphämtning och leverans?

Med PostNord Portalen Business bokar du lätt pallupphämtning. Ange antalet pallar, tid för upphämtning och dina kontaktuppgifter.

När hämtar ni mina brev och paket?

Upphämtning sker på vardagar. Du kan själv ange önskat tid för pickup.

Vem kan beställa upphämtningar från vårt företag?

Du måste ha ett konto i Portal Business för att beställa hämtning. Du måste antingen vara en företagsadmin i portalen, eller så måste en företagsadmin ha gett dig tillgång till Upphämtning, Postboxar eller Prenumerationer.

Hur mycket kostar upphämtning?

Upphämtning ingår i de flesta fraktprodukter i Skicka Direkt Business. Men du ser i verktyget vad en enskild upphämtning kostar. För daglig hämtning av brev och varubrev ser du i bokningsformuläret vad prenumerationen kostar.

Kan PostNord hämta paket hemma?

Ja, du kan ange önskat upphämtningsställe i PostNord Portal Business.

Vilka typer av försändelser kan jag beställa hämtning för?

Med PostNord Portal Business kan du boka hämtning av:

 • Brev
 • Paket
 • Halvpall
 • Pall
 • Bur
Besök vår FAQ