Fraktsedlar från fil

Köp frakt från fil

Köp flera frakter på en gång genom att ladda upp en CSV-, Excel- eller XML-fil till Skicka Direkt Business. Till exempel kan du exportera beställningar från ditt ehandelssystem och beställa all frakt på en gång. Om du vill ha mer ingående integration med din ehandel eller ERP finns startklara integrationer att upptäcka.

Gå till Fraktsedlar från filUpptäck integrationer

För att komma igång med fraktsedlar från fil så går du in på Skicka Direkt Business och klickar på Fraktsedlar från fil.

 

Gå till Fraktsedlar från fil

När du har klickat på Fraktsedlar från fil så kommer du till denna sida. Första gången du går in visas en steg för steg guide som du kan använda dig utav.

Det första du behöver göra för att komma igång är att skapa en mall, det gör du genom att klicka på rubriken högst upp som heter ”Mallar”. Vill du veta mer om mallar kan du klicka på knappen här nedan.

Därefter behöver du ladda upp en fil (XML, XLSX eller CSV) med era adresser i som ni ska skicka till. Ni kan ladda ner en exempelmall direkt från sidan.

Guide för att skapa mall

  • När du har laddat ner exempelmallen som finns i XLSX-forma, så behöver du bara fylla i informationen för era mottagare. Det som är viktigt att veta är att i kolumn A (Template) så anger du namnet på den mall som du precis skapat
  • Om du vet att ni ska skicka olika tjänster till olika mottagare så kan du skapa flera mallar och namnen på dem mallarna anger du på den mottagaren som ska ha den tjänsten, precis som exemplet i bild visar med “My Template A” och “My Template B”.Ta gärna hjälp utav de 4 exempel som finns uppskrivna i exempelfilen, dessa tar ni bort innan ni laddar upp filen.

När du har gjort klart filen så går du tillbaka till Skicka Direkt Business och Fraktsedlar från fil.

Här behöver du då först välja en avsändare som du vill använda och därefter laddar du upp filen som du precis skapat.

När du laddar upp filen så kommer den valideras; blir den grön som på bilden till vänster så betyder det att allt är OK och du kan fortsätta vidare.

Om det är något som är fel eller som saknas så kommer det bli rött (bild till höger) och vad som orsakar felet kommer att stå under.