PostNords integrationslösning för e-handelsplattformen Abicart

Vad är PostNords orderkoppling för Abicart?

Orderkopplingen mellan PostNord och Abicart, som tidigare hette Textalk, innebär att det skapas en direktkoppling mellan din webbshop och fraktlösningarna i Skicka Direkt Business. Istället för att du ska behöva lägga tid och resurser på att manuellt beställa frakt skickas informationen automatiskt till PostNord när ett köp genomförs i din webbshop. Din enda uppgift kring frakthantering blir att se till att varan skickas iväg. Lösningen gör dessutom att kunderna får en bättre köpupplevelse och ett mer positivt intryck av ditt företag, då leveransen skräddarsys efter deras behov och önskemål. Det kostar ingenting att upprätta och använda integrationslösningen, det enda du betalar för är frakten.

Anmäl dig här

Varför ska jag använda PostNords orderkoppling för e-plattformen Abicart?

Att använda orderkoppling till Abicart är ett effektivt sätt att minska de resurser du lägger på frakthantering. När en webbshop växer snabbt ökar behovet av en fungerande fraktlösning, men istället för att anställa ännu en person som sköter logistik och administration av frakt kan du automatisera hela processen. Genom att koppla ihop Abicart med ett fraktverktyg som Skicka Direkt Business får du möjlighet att fokusera på andra arbetsuppgifter, såsom att förbättra sortimentet eller kundrelationen. Skicka Direkt Business ger dig dessutom bättre kontroll över alla leveranser, då den både visar leveransflödet ur ett helhetsperspektiv och möjliggör problemlösning.

Hur upprättar jag fraktintegrationen mellan PostNord och Abicart?

Att integrera PostNord och Abicart kräver inga förkunskaper – du får hjälp av vårt team med allt. Vi tar ingen avgift för integrationen.

Så integrerar du PostNord med Abicart:

 

  1. Skaffa Skicka Direkt Business 

Skapa ett kostnadsfritt företagskonto hos Skicka Direkt Business, det går snabbt och smidigt.

  1. Anmäl intresse eller bygg ett plugin

Nu är det dags att bygga en plugin som kopplar ihop plattformarna. Du kan antingen:

  • Anmäla intresse för en kommande Abicart-plugin
  • Klicka på “Bygg egen integration” för att bygga en plugin från scratch
  • Ta kontakt via partner-rutan för att bygga en plugin att sälja vidare

Oavsett vilket alternativ du väljer hjälper vi dig från start till mål.

Vem kan använda PostNords fraktintegration mot Abicart?

Orderkoppling är ett perfekt komplement till din webbshop om du använder e-handelsplattformen Abicart. Lösningen gör att stora delar av frakthanteringen automatiseras så att du får möjlighet att optimera dina viktigaste resurser. På så sätt blir det också enklare för dig att effektivisera hela verksamheten och öka dess omsättning.

Hur gör jag?

Så här får du veta mer om våra integrationslösningar till Abicart: 

  1. Hör av dig till oss och anmäl intresse.
  1. Vi kontaktar dig så fort vi har en lösning som passar dig.
  1. Följ våra instruktioner.

Anmäl intresse för kommande Abicart-plugin.

Information om hur PostNord behandlar dina personuppgifter och om dina rättigheter under dataskyddslagstiftningen finns i PostNords integritetspolicy.

Har du Klarna?

Boka en gratis Onboarding

Bygger du integrationer till andra företag?

Vi hjälper dig bygga plugin till Abicart

Vi söker alltid samarbeten med integratörer som vill bygga och erbjuda plugins och kopplingar till våra tjänster. Hör av dig!

Läs mer om partnerskap

Fler av våra integrationer

Klarna

WooCommerce

Quickbutik

Shopify

Det finns ännu fler alternativ!

Listan över våra integrationslösningar blir hela tiden längre. Här nedan hittar du fler sätt att förenkla driften av din e-handel.

Alla våra integrationer

Vill du istället bygga en egen orderkoppling? Då har vi API:er för fraktbokning och mycket mer. Vill du ha en enklare lösning kan du också lägga flera fraktordrar på en gång via en CSV-fil du exporterar från ditt eHandelssystem.

Bygg egen integration