För dig med avancerad logistik

Bygg egen orderkoppling med PostNords boknings-API

Bygg precis den orderkoppling som du själv behöver, genom att anropa vårt REST-API för att lägga fraktordrar hos PostNord. Vi hjälper dig att komma igång och ditt utvecklarteam bygger integrationen mot dina system.

Vad är PostNords Boknings-API?

Vårt Boknings-API är ett s.k. REST-API. Utvecklare kan använda eller bygga system som anropar vårt API och därigenom lägga en beställning på en eller flera fraktordrar. T.ex. kan ert utvecklarteam koda för att ett ERP-system ska anropa boknings-API:et med en fraktorder när en kund har genomfört ett köp. Efter det kan du skriva ut fraktsedlar, samt hantera och spåra dina försändelser inne i PostNord Portal Business. I Portalen kan du också hantera dina övriga PostNord-ärenden så som fakturor, utskick, kundservice och reklamationer.

Till skillnad från enklare integrationer som våra plugins och webbgränssnitt behöver man i detta fall ordna logiken som leder fram till att en order läggs hos PostNord. Ditt system anropar vårt API, som sedan lägger beställningen för frakt enligt informationen som finns i det anropet. Du konfigurerar själv vad som skickas med i anropet.

Vem passar upplägget bäst för?

Du som har lite mer avancerade upplägg eller vill utveckla specifika kopplingar (som inte ännu har en färdig orderkoppling från PostNord) kan använda vårt API för att bygga en egen integration mot PostNord Portal Business, efter dina behov. Du sköter ditt utvecklingsprojekt i ditt eget team, och PostNord tillhandahåller dokumentation och vägledning.

Är du nyfiken på våra andra API:er eller integrationer?

Vi har även webb-baserade orderkopplingar och plugins till eHandelssystem som är enkla och billiga att komma igång med.

Utöver det har vi dessutom API:er för t.ex. spårning av försändelser, ändring av pågående försändelse och mycket mer. Du kan läsa mer om våra andra API:er här nedan. Dokumentation m.m. finner du på developer.postnord.com

Våra Övriga API:er

Kom igång med vårt API

Skicka en förfrågan nedan så kommer vårt integrationsteam att höra av sig för att hjälpa er komma igång. Titta gärna på våra andra integrationslösningar ifall något intresserar dig.

Information om hur PostNord behandlar dina personuppgifter och om dina rättigheter under dataskyddslagstiftningen finns i PostNords integritetspolicy.