Integrationslösning för dig som har en webbplats för handel mellan privatpersoner

Digital marknadsplats?

Vi 💙 C2C

Du som driver en handelsplattform med handel mellan privatpersoner (C2C) kan optimera dina användares upplevelse genom att agera digitalt ombud och förmedla vårt fraktverktyg mot en provision. Då kan du erbjuda användarna smidig frakt direkt på plattformen utan att du själv behöver beställa några frakttjänster. Du kan även bli avtalspart till PostNord och förmedla våra tjänster vidare enligt egen prissättning direkt på din marknadsplats.

Tre lösningar för digitala marknadsplatser

Att agera digitalt ombud?

Att vara ett digitalt ombud för PostNord innebär att du som driver en webbplats för handel mellan privatpersoner kan erbjuda dina användare smidiga frakttjänster genom din plattform. Till exempel kan en person som säljer en vara till en annan person lätt köpa frakt från PostNord, skriva ut fraktsedeln och sedan skicka paketet. Du som driver plattformen behöver varken beställa några frakttjänster eller hantera några praktiska aspekter av användarnas fraktbeställningar.

Hur fungerar lösningen för C2C-plattformar?

Du förbättrar helhetsupplevelsen på din digitala marknadsplats genom att erbjuda fraktköp direkt i samband med att en person köper en produkt från en annan.

Så här fungerar det:

  1. När en användare köper en vara kan säljaren beställa frakt genom en sömlös integrering med PostNords tjänster.
  2. Köparens och säljarens adresser och uppgifter läses in automatiskt.
  3. Efter att säljaren beställt frakten skickas säljaren tillbaka till din plattform.
  4. Säljaren kan sedan skriva ut fraktsedeln och lämna paketet hos närmaste postombud.

Köparen kan med andra ord välja till frakt direkt i samband med köpet, vilket bidrar till en bättre köpupplevelse. Sedan kan köparen lätt se var paketet är i vår app eller direkt på din plattform om du föredrar det.

Säljaren kan enkelt boka upphämtning och skriva ut fraktsedeln, vilket även det bidrar till att din handelsplattform upplevs som smidig. Vad händer om säljaren inte har någon skrivare? Då går det fint att skriva ut fraktsedeln hos postombudet i stället. Det är praktiskt och uppskattat av många.

Du själv då? Ja, du behöver inte göra något alls när det sker ett köp. Enklare än så kan det inte bli.

Ansök om C2C-lösning för din digitala marknadsplats

Vi söker hela tiden nya partner som vill bli digitala ombud. Om du är intresserad, fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

Information om hur PostNord behandlar dina personuppgifter och om dina rättigheter under dataskyddslagstiftningen finns i PostNords integritetspolicy.

Fördelar med att vara digital ombudspartner för PostNord

Om du driver en C2C-plattform för handel mellan privatpersoner finns det flera fördelar med att bli ett digitalt ombud för PostNord.

  • Slipp köpa frakt – du är ombud i stället för återförsäljare vilket innebär mindre krångel, åtaganden och utlägg. Fokusera på din kärnverksamhet i stället!
  • Bättre helhetsupplevelse – erbjud frakt/leverans direkt på webbplatsen i samband med köpet.
  • Allt på ett ställe – dina användare kan köpa frakt direkt via din plattform.
  • Snabbt och säkert – när en säljare beställer frakt är alla uppgifter redan ifyllda från början.
  • Enkel integration – vi hjälper dig att komma i gång.

Genom att integrera våra tjänster i din plattform får säljaren en smidig och enkel användarupplevelse utan att behöva lämna din webbplats. Det är säljaren som köper all frakt direkt från oss. Det betyder att vi tar fullt ansvar för leveransavtalet. Du kan fokusera på din marknadsplats och behöver inte lägga tid på hur frakten fungerar.

Vem kan agera digitalt ombud?

Digitalt Ombud är ett partnerskap med PostNord för dig som driver en plattform för handel mellan privatpersoner, C2C. Det kan till exempel handla om en e-handelsplattform där privatpersoner kan köpa och sälja begagnade varor. Ett annat exempel är om du har en plattform där privatpersoner kan sälja hantverk, pynt och slöjd till andra privatpersoner. Ytterligare en annan typ av webbplats är marknadsplatser för antikviteter, konstverk och samlarobjekt. Bara för att nämna några användningsområden.

Däremot är det inte aktuellt för dig som säljer egna produkter. Då kan du med fördel använda våra tjänster direkt genom PostNord Skicka Direkt Business, våra integrationer eller via vårt API.

Hur kan min marknadsplats få lösningen?

Det är lätt att börja som digitalt ombud för PostNord. Fyll i dina uppgifter i formuläret här på sidan.

Vi vet att varje C2C-plattform är unik. Därför bygger vi tillsammans lösningen för din webbplats och Skicka Direkt Business som är vårt fraktbokningssystem.

När det är klart testkör vi tillsammans för att försäkra oss om att allt fungerar som det ska och att alla säkerhetskrav är uppfyllda. Givetvis får du även all relevant information som behövs i samband med uppstarten. Men sedan behöver du egentligen inte göra särskilt mycket. Till och med leveranspriserna uppdateras automatiskt av oss.

Tradera är digitalt ombud och erbjuder integrerat fraktköp från PostNord som del av sitt användarflöde. Användare köper frakten direkt av PostNord, så Tradera kan fokusera på sin marknadsplats.

Studentapan är digitalt ombud och erbjuder integrerat fraktköp för studenter som säljer kurslitteratur till varandra.