Orderkoppling till Skicka Direkt Business

Orderkoppling till Prestashop via Plugin

PostNords integrationslösning för Prestashop är ett effektivt hjälpmedel för att automatisera frakthanteringen. Lösningen innebär att det skapas en orderkoppling mellan din webbshop och PostNords fraktlösningar, så att all fraktinformation skickas direkt till PostNord när dina kunder handlar av dig.

Automatiska fraktbeställningar som sparar tid

Vår partner erbjuder plugin för att automatiskt lägga fraktbeställningar när dina kunder köper i Prestashop-checkouten. Läs mer och prenumerera nedan.

Skaffa pluginetVill du också bygga ett plugin?

Vad är PostNords fraktintegration för Prestashop?

Förutom att det minskar risken för fel när information ska föras över manuellt får dina kunder flera leveransalternativ att välja bland, vilket i sin tur leder till fler köp. Fraktintegrationen gör att din verksamhet effektiviseras, dina resurser optimeras och kunderna väljer att återkomma – om och om igen.

Varför ska jag använda PostNords integrationslösning för Prestashop?

Alla som har en webbshop har ett gemensamt mål; att sälja. Men när försäljningen ökar blir verksamheten också mer resurskrävande, särskilt vad gäller frakt. Med PostNords integrationslösning för Prestashop blir ditt dagliga arbete betydligt enklare – oavsett hur många varor du säljer tar vi hand om det krångliga åt dig.

Rent praktiskt innebär lösningen att vi presenterar olika leveransalternativ när en kund handlar i din webbshop så att frakten anpassas efter kundens önskemål. Informationen skickas sedan automatiskt till vår plattform Skicka Direkt Business där du får en god överblick över alla företagets leveranser. Din enda uppgift rörande frakten är att se till att varorna kommer iväg som de ska. Att sätta upp och använda ett sådant plugin för Prestashop har en liten avgift (besök vår partners produktsida för mer information) men du betalar inte nån avgift per fraktsedel – endast för pluginet och för själva frakten.

Hur integrerar jag PostNord och Prestashop?

Vår partner Prestashopsupport.se erbjuder ett plugin till Prestashop för att hantera orderkoppling. Detta är bästa alternativet om du vill köra Prestashops checkout eller integrera direkt mot plattformen. Du hittar pluginet här.

Om du använder Klarna Checkout kan du aktivera Klarnas leveransväljare (Klarna Shipping Assistant, KSA) och alternativt orderkoppla till KSA. Integrationen sker då inte mot Prestashop utan mot Klarna Shipping Assistant. Du hittar mer information om Klarna-integrationen här.

För att komma igång behöver du ett administratörskonto i Skicka Direkt Business.

Skaffa plugin till Prestashop

Prestashopsupport.se
Bygger du integrationer till andra företag?

Vill du också bygga ett Plugin?

Vi söker alltid samarbeten med integratörer som vill bygga och erbjuda plugins och kopplingar till våra tjänster. Hör av dig!

Läs mer om partnerskap

Hur går integrationen till?

Integrationen skapas genom dessa steg:

  1. Du skaffar pluginet från vår partner.
  1. Pluginet aktiveras i din Prestashopmiljö.
  1. Integrationslösningen har upprättats och kan konfigureras. Köp i checkouten med fraktval genererar fraktsedlar i Skicka Direkt Business, under “Mina försändelser”.

PostNord tar ingen avgift för integrationsprocessen, se vår partners webbsida för aktuellt pris för pluginet.

Vem kan använda PostNords plugin mot Prestashop?

PostNords fraktintegration passar dig som använder e-handelsplattformen Prestashop och vill frigöra de resurser du lägger på logistik och administration av frakt. Pluginet kombinerat med PostNords allt-i-ett-lösning gör att du kan automatisera fraktprocessen istället för att outsourca eller sköta arbetsuppgifterna själv. På så sätt sparar du både tid och pengar, samt ger dina kunder en mer personlig köpupplevelse.

Fler av våra integrationer

Askås

Wikinggruppen

Magento

Shopify

Det finns ännu fler alternativ!

Listan över våra integrationslösningar blir hela tiden längre. Här nedan hittar du fler sätt att förenkla driften av din e-handel.

Alla våra integrationer

Vill du istället bygga en egen orderkoppling? Då har vi API:er för fraktbokning och mycket mer. Vill du ha en enklare lösning kan du också lägga flera fraktordrar på en gång via en CSV-fil du exporterar från ditt eHandelssystem.

Bygg egen integration