Orderkoppling mellan PostNord och ehandelsplattformen Shopify.

Vad är fraktintegration för Shopify?

Fraktintegration för Shopify är en Shopify-app som sammankopplar din webbshop med fraktlösningarna i Skicka Direkt Business. I dagsläget låter Shopify-appen dig skapa frakter inne i shopify supersnabbt, baserat på leveransmetoder du skapat i Skicka Direkt Business. Så inget mera manuellt inknappande av kunders uppgifter, de hämtas från Shopify. Sen är det bara att gå in i Skicka Direkt Business för att skriva ut fraktsedlarna. En fraktväljare för checkouten finns inkluderad, och inom kort kommer även automatiserade fraktbeställningar att läggas till i appen.

Förutom att det ger dina kunder fler valmöjligheter kring leverans av varor, minskar det administrativa och logistiska arbete du tidigare behövde göra själv. Lösningen passar såväl stora som små företag, och är ett perfekt komplement för dig som funderar på hur du snabbt kan effektivisera din verksamhet och öka dess omsättning.

Startklara Shopify-appar från våra Partners

Varför ska jag använda PostNords integrationslösning för e-plattformen Shopify?

Om webbshoppen är kärnan i din verksamhet kommer ditt företag att effektiviseras om du använder PostNords orderkoppling för e-handelsplattformen Shopify. Att beställa, administrera och hantera frakt av varor är resurskrävande, men med fraktintegration frigör du mer tid till att fokusera på annat. Integrationslösningen ger dig dessutom bättre kontroll över alla försändelser. I plattformen Skicka Direkt Business får du en tydlig överblick över företagets leveranser, oavsett om de är in- eller utgående. Dina kunder får dessutom fler fraktalternativ att välja bland, vilket leder till fler köp. 

Istället för att du manuellt ska behöva beställa frakt och manuellt knappa in kundernas uppgifter hämtas de direkt från Shopify. Fraktväljaren låter dig ange exakt de fraktmetoder du vill för de typer av köp som kundern genomför. Beställa frakt för kundens köp tar bara några klick, och sen är det bara att skriva ut fraktsedlarna i Skicka Direkt Business. Inom kort kommer även automatiserade fraktköp att läggas till i appen.

Hur sätter jag upp integrationen mellan PostNord och Shopify?

Skaffa pluginet som vår partner byggt, de köps via Shopifys app store. På produktsidorna ovan hittar du supportvägar till respektive partner.

Så integrerar du PostNord med Shopify:

  1. Skaffa Skicka Direkt Business
    Skapar ett företagskonto, det går snabbt och är kostnadsfritt.
  2. Skaffa appen från Shopifys appbutik
  3. I Skicka Direkt Business, skapa en ny butikskoppling så att du får en unik kopplingskod och ID
  4. Konfigurera appen inne i Shopify – ange nyckel och ID från Skicka Direkt Business när det efterfrågas i flödet

Skaffa Shopify-app för PostNord

Vår partner hjälper dig om du har frågor eller behöver assistans. Kontaktuppgifter hittar du på respektive informationssida för dem här ovan.

Hur upprättas fraktintegrationen?

Integrationen skapas med några få enkla steg:

  1. Skaffa och installera appen i Shopify
  1. Skapa en butikskopplings-profil i Skicka Direkt Business
  1. Ange kopplingsprofilens kod och ID i appens inställningar

Vem kan använda PostNords fraktintegration mot Shopify?

Du som använder e-handelsplattformen Shopify kommer dra nytta av PostNords orderkoppling. När du sammankopplar plattformarna automatiseras de logistiska och administrativa arbetsuppgifter du tidigare behövde utföra själv. Förutom att det leder till att du sparar tid och andra resurser kan din webbshop växa i en snabbare takt – oavsett verksamhetens befintliga storlek.

Fler av våra integrationer

Klarna

Starweb

WooCommerce

Magento

Bygger du integrationer till andra företag?

Vi hjälper dig bygga plugin till Shopify

Vi söker alltid samarbeten med integratörer som vill bygga och erbjuda plugins och kopplingar till våra tjänster. Hör av dig!

Läs mer om partnerskap

Det finns ännu fler alternativ!

Listan över våra integrationslösningar blir hela tiden längre. Här nedan hittar du fler sätt att förenkla driften av din e-handel.

Alla våra integrationer

Vill du istället bygga en egen orderkoppling? Då har vi API:er för fraktbokning och mycket mer. Vill du ha en enklare lösning kan du också lägga flera fraktordrar på en gång via en CSV-fil du exporterar från ditt eHandelssystem.

Bygg egen integration