Orderkoppling och fraktväljare till Skicka Direkt Business

PostNords integrationslösning för e-handelsplattformen WooCommerce

Spara tid och erbjud en bättre köpupplevelse! Med orderkoppling via plugins kan du erbjuda mer exakta fraktval i din checkout, och fraktordrar läggs automatiskt i Skicka Direkt Business när kunden gör ett köp. I din checkout kan du erbjuda din kund alla typer av spårbara leveransval som leverans till Brevlåda, Hem/Företag, Ombud och Paketboxar. Alla frakter beställs automatiskt och kan skrivas ut i Skicka Direkt Business.

Automatiska fraktbeställningar som sparar tid

Koppla din WooCommercebutik till Skicka Direkt Business för automatiserade fraktbeställningar. Sätt antingen upp en koppling direkt via WooCommerce-plugin eller via Klarnas leveransväljare.

Integrationer till Woocommerce från våra Partners

Vad är PostNords integration för WooCommerce?

PostNords orderkoppling för e-handelsplattformen WooCommerce gör det enkelt för dig att automatisera bokningen av frakt och effektivisera din webbshop.

Lösningen innebär att vi kopplar ihop kundens fraktval i din checkout med fraktlösningarna i Skicka Direkt Business. Det betyder att varje gång en kund har köpt en vara, angett leveransinformation och valt fraktsätt skickas informationen direkt till PostNord.

Därefter skapar vi en fraktsedel som du skriver ut och klistrar på paketet. På så sätt slipper du lägga tid och resurser på att mata in fraktinformation manuellt varje gång ett köp genomförs.

När använder man PostNords integrationslösning för e-plattformen WooCommerce?

Som e-handlare är du väl medveten om att logistiken kring frakt av varor tar både tid och resurser. Om du använder e-plattformen WooCommerce och vill ägna din tid åt annat än att manuellt mata in fraktinformation är PostNords integrationslösning med WooCommerce det du behöver.

Allt-i-ett-lösningen innebär att PostNord sköter logistiken kring alla dina frakter, och det enda du behöver tänka på är att skriva ut fraktsedeln och se till att paketet skickas iväg. Dina kunder får samtidigt en tydlig presentation av samtliga leveransval på skärmen. Vår plattform Skicka Direkt Business ger dig dessutom full kontroll över alla dina försändelser. I den är det enkelt att se priserna för olika fraktalternativ och var paketen befinner sig vid alla tidpunkter.

Hur sätter jag upp integrationen mellan PostNord och WooCommerce?

Just nu kan du koppla din WooCommercebutik till Skicka Direkt Business genom att antingen använda direktpluginet Ship Connect eller Klarna Shipping Assistant. I båda fall sätter du upp leveransväljaren och plugin först, sedan går du till eHandels-fliken i Skicka Direkt Business där du kan fullgöra kopplingen till leveranväljaren du använder.

För Ship Connect finns en video högst upp på denna sida som beskriver hela förloppet på bästa särr. Men  instruktioner för att sätta upp orderkoppling. Om du behöver hjälp med Ship Connect, kontakta Oktagon. Om du behöver hjälp med KSA kan du boka en kostnadsfri Klarna- onboarding över videolänk.

När du ska integrera WooCommerce med PostNord håller vi och vår partner dig i handen under hela processen – PostNord tar inga avgifter per fraktsedel.

För att komma igång behöver du ett administratörskonto i Skicka Direkt Business och tillgång till ShipConnect eller  Klarna Shipping Assistant.

Vi utvecklar kopplingen aktivt och funktionaliteten utvecklas snabbt. Just nu har vi full funktionalitet för prissättning av frakt inom EU, men detta utökas inom kort. Oavsett om vi har all funktionalitet du behöver just nu kan det vara bra att sätta upp kopplingen i förväg, så att det kan det slås på när du är redo. PostNord tar ingen avgift för uppstart eller användning av kopplingen.

Boka en gratis Onboarding

Bygger du integrationer till andra företag?

Vi hjälper dig bygga plugin till WooCommerce

Vi söker alltid samarbeten med integratörer som vill bygga och erbjuda plugins och kopplingar till våra tjänster. Hör av dig!

Läs mer om partnerskap

Fler av våra integrationer

Klarna

Quickbutik

Wikinggruppen

Shopify

Hur fungerar integrationen i praktiken?

PostNord tar ingen avgift för integrationen, och den skapas med några få enkla steg:

1. Du skapar en butikskoppling i Skicka Direkt Business, som knyter samman verktyget med din leveransväljare (antingen ShipConnect eller Klarna Shipping Assistant)

2. Shipconnect eller Klarna är de gränssnitt som synliggör dina fraktval i checkouten.

3. Integrationslösningen är klar för din första försändelse, och fraktsedel skrivs ut inne i Skicka Direkt Business efter behov.

Vem kan använda PostNords integration mot WooCommerce?

Du som driver e-handel och vill förbättra logistiken kring denna kan effektivisera verksamheten genom att använda PostNords integrationslösning för WooCommerce.

Verktyget gör särskilt stor skillnad för växande webbshoppar som dagligen säljer många varor, då tidsåtgången som du eller din personal behöver lägga på fraktbeställningar minskar. Det ger dig möjlighet att istället fundera på hur du kan utveckla din verksamhet åt rätt håll.

Har du andra behov? Låt oss veta!

Anmäl intresse för andra kommande plugin

Information om hur PostNord behandlar dina personuppgifter och om dina rättigheter under dataskyddslagstiftningen finns i PostNords integritetspolicy.

Det finns ännu fler alternativ!

Listan över våra integrationslösningar blir hela tiden längre. Här nedan hittar du fler sätt att förenkla driften av din e-handel.

Alla våra integrationer

Vill du istället bygga en egen orderkoppling? Då har vi API:er för fraktbokning och mycket mer. Vill du ha en enklare lösning kan du också lägga flera fraktordrar på en gång via en CSV-fil du exporterar från ditt eHandelssystem.

Bygg egen integration

Vad tycker du om sidan?