Partnerberättelse

Prestashopsupport byggde enkelt en eHandels-integration till Skicka Direkt Business

Bli integrationspartner du ocksåMer om pluginet

Per Ledin på Prestashopsupport berättar om samarbetet med PostNord

Per Ledin, utvecklare på Prestashopsupport

Vad ser du för fördelar med en integration mot Postnords gränssnitt Skicka Direkt Business?

Tid är pengar. Trots att vi lever i 2021 vet jag att många handlare fortfarande sitter och copy/pastear adresser från sina shoppar in till fraktbolagens plattformar. Integrationen vi byggt för Prestashop förenklar hanteringen för handlarna och kostar mindre än 10 kronor per dag.

Tanken vi haft är att även mindre handlare ska ha råd att förenkla och automatisera sitt arbete, och serviceavtalet vi erbjuder för de pengarna garanterar både support att komma igång samt att alltid ha en uppdaterad modul som klarar både eventuella API-förändringar från Postnord samt uppgraderingar av Prestashop plattformen.

Var det lätt att få hjälp av Postnord och hitta relevant information?

API-instruktionerna från Postnord har varit väldigt detaljerade och bra. Vi har också haft en väldigt bra kontakt med Postnords utvecklingsavdelning för Skicka Direkt Business.

Vill du också bygga en integration för e-handlare?

Ta kontakt, så diskuterar vi hur vi kan hjälpa våra gemensamma kunder att spara tid och få en mer effektiv e-handel.

Bli integrationspartner

Kändes Postnords API komplett för att bygga det du hade i åtanke?

Absolut! Det är bara mindre synpunkter vi haft, och där har man från Postnords sida varit väldigt samarbetsvilliga och även gjort kodändringar på vårt förslag för att förbättra och förenkla för oss utvecklare.

Hade du behov av stöttning från Postnords IT-support under integrationsarbetet, eller kändes dokumentationen komplett?

Som sagt, hur än bra dokumentationen är måste man ibland ställa frågor och ifrågasätta. Vi har jobbat mycket efter de instruktioner som finns, men har alltid fått snabb återkoppling från Postnord vid behov.

Vad blir nästa steg gällande plugin-modulen mot Postnord Skicka Direkt Business?

Nästa utvecklingsfas kommer vi ge möjlighet för de som vill att matcha Prestashops fraktsätt mot fraktprofilerna i vår modul. Idag väljer handlaren manuellt vilka frakter som ska användas för orders. De flesta föredrar att arbeta på detta vis, men vi vill förenkla för alla typer av rutiner.

Jag brinner själv för logistik och förenklingar när det gäller lager, plock och frakter då jag också har 12 år bakom mig som e-handlare själv, samt nu 10 år inom tekniken. Sedan 4 år har fokus varit till 100% på teknik och utveckling och att hjälpa andra med den kunskap jag samlat på mig.

Vi har också precis startat utvecklingen av Prestashopmodulen Packa, Plocka, Skicka (PPS) där e-handlare enkelt kan slingplocka på sitt lager med en plockvagn, säkra att rätt produkt plockas med bild och EAN-verifiering om man önskar det. Plocksvyn är anpassad för Smartphone eller platta, så inga plocklistor behöver skrivas ut.

Självklart finns det miljötänk i den biten också. I Packvyn på lagerdatorn kommer man kunna beställa frakten genom en integrering emellan PPS och vår Postnord-integrering. Tillsammans ska dessa 2 moduler ge både snabbare hantering, säkring mot felplock och ännu snabbare packhantering. Ju effektivare vi blir inom svensk e-handel desto högre konkurrenskraft får vi också gentemot utländska konkurrenter, och självklart för nationell konkurrens likväl.