Kundberättelse

Med Aviseringar i portalen kan vi proaktivt undvika misslyckade leveranser

2021 hade Vedum ca 39 000 försändelser med Postnord, varav den största volymen, över 40% går som Groupage/Styckegods. Mia Fredriksson, Transportlogistiker på Vedum, berättar om hur de använder portalen. 

mia från Vedum

Mia Fredriksson, Transportlogistiker, Vedum

Automatiska aviseringar i portalen

Vedum har använt tilläggstjänsten Aviseringar i portalen som gör att du kan skicka personifierade meddelanden till dina mottagare när en händelse sker, t.ex. när leverans misslyckades för att ingen kunde ta emot den. Du kan ha med personligt tilltal och logotyp och kan också använda aviseringar till ren kommunikation kring din leverans eller till merförsäljning i samband med lyckad leverans till kund.

Upptäck automatiska aviseringar

Hur många använder PostNord Portal Business hos er samt fraktverktyget Skicka Direkt Business?

Vi har ett 10-tal användare, men vi har valt att registrera en användare per avdelning för att inte ha för många användare så att alla användare används aktivt.

Vilka utmaningar har Vedum sett gällande leveranser historiskt/idag?

Vårt största kundgrupp är ju byggarbetsplatser och dit är det generellt svårt att leverera till, så vi ser en högre grad av s k bomkörningar dit.
Utmaningar idag som vi behöver hitta en väg framåt tillsammans med Postnord är den lägre leveransprecision vi har på just Groupage-leveranser. Vi jobbar idag även proaktivt med aviseringar på ej utlöst gods, för att fånga godset innan det går i retur men det räcker inte.

När började Vedum använda automatiska aviseringar? Hur har tjänsten hjälpt er?

För ett par år sen, det var just våra BOM-körningar (leveranser som inte kan tas emot) vi kände att vi behövde hitta ett verktyg för att få bukt med och fick då tips från vår säljare om aviseringar via portalen. Genom att vi fångar BOM-körningar i ett tidigt skede, får vi ut godset till våra kunder, vilket göra att bygget inte blir försenat eller får stillestånd, då vi kan vara i slutskedet och inväntar en sista leverans exempelvis för att kunna göra en slutbesiktning. Här får vi möjligheten att vara proaktiva och hjälpa vår kund, i stället för att det ska gå flera dagar och kund ska ringa och fråga vart godset är.

PostNord Portal är kostnadsfri - få en demo och se hur det funkar

Vilka tjänster använder ni mer i portalen och hur har tjänsterna hjälpt er?

Idag gör vi alla reklamationer direkt i portalen, vilket underlättar när vi har allt samlat på ett ställe och kan följa statusarna på våra order. Vi kan även på ett lätt sätt se vad frakt och tilläggstjänsterna på en unik sändning har kostat under track & trace, som ju är en del i reklamationen. Vi laddar även ner alla fakturor i XL format och stickprovs granskar, där vi ser hur tjänsten är utförd i jämförelse med den tjänst vi faktiskt har köpt och betalt för. Dessutom kör vi rapporter och gör statistik uppföljningar. Så vi använder portalen flitigt.

Vad planerar ni som nästa steg i att förbättra leveranser för era kunder?

Vår leverantör av trycksaker har precis i dagarna gjort sin första leverans på vårt avtal via skicka direkt, vilket såklart underlättar för båda parter. Inte direkt kopplat till portalen, men tillsammans med kollegor från er organisation skador och adresslöst ska vi titta på hur vi kan förbättra vårt emballage för att på så sätt minska skador samt returer.

 

Vedum Kök & Bad inreder de skandinaviska hemmen med vacker, funktionell och långsiktig design. Vi utvecklar och tillverkar allt från kök och badrum, till tvättstuga och förvaring.

Se hur våra kunder och partners lyckats med sin ehandel och logistik

Fler kundberättelser