Välj rätt leveransalternativ till din e-handel

Viktigt med Leveransalternativ

Du har precis startat din e-handel och har tänkt på allt. Du har valt ut de bästa produkterna, omsorgsfullt skapat ditt varumärke, lagt pengar på bra marknadsföring och noggrant hanterat varenda fråga från presumtiva kunder. Nu är de äntligen redo att köpa och då inser du: dina leveransalternativ i webbshoppen är inte vad kunden vill ha!

Med Postnord som leveranspartner behöver du aldrig oroa dig, vi har många leveransalternativ som dina kunder kan välja mellan och dem går vi igenom i den här artikeln.

Varför är det viktigt att erbjuda flera leveransalternativ i din e-handel?

Du vet redan att alla kunder inte är likadana och det gäller självklart också när det kommer till hur och när de föredrar att få sina varor levererade. En vill ha produkten snabbt, nästa blir superglad om den levereras direkt till dörren men har inte så bråttom. En tredje kund vill helst kunna hämta sitt paket samtidigt som hen handlar eller tankar bilen. Hur ska du göra alla nöjda?

Andelen kunder som i vår E-barometer angett att de är missnöjda med leveransen på grund av bristande valmöjligheter ökar stadigt och har gjort så de senaste åren. 8 av 10 anser att det är viktigt att få välja leveransalternativ som passar dem.

 

“Konsumenterna vill kunna anpassa leveranssättet efter egna behov och preferenser, och de ökade kraven på flexibilitet kan alltså resultera i direkt missnöje om förväntningarna inte uppfylls.”

– E-barometern Q2 2019 –

 

Dessutom är ju alla e-handlare i hela världen potentiella konkurrenter med dig och länder som Tyskland är kända för både låga priser och smidiga leveranser som dessutom kommer från länder inom EU:s gränser. I det fall gäller det att som svensk e-handlare vara det ännu bättre alternativet för kunden och rätt leveransalternativ i webbshopen bidrar till det.

Du behöver alltså erbjuda flera leveransval så att kunden kan välja det leveransalternativ som passar bäst just vid köptillfället. Den som ska resa bort vill helst ha paketet till sitt ombud så att de inte riskerar att missa det, medan den som har svårt att röra sig ute blir överlycklig över att paketet lämnas vid dörren. Du kan enkelt erbjuda alla PostNords leveransalternativ i din e-handel så kan din kund välja exakt det som passar vid varje köp.

Vad finns det för olika leveransalternativ?

Hos Postnord vet vi allt om leveranser – vi hanterar ca hundra miljoner försändelser varje månad. Vi arbetar ständigt för att förbättra dem: för avsändaren, för mottagare och för miljön. Idag kan du som avsändare välja följande leveransalternativ:

 • MyPack Home Small – när din mottagare vill få leverans till postlådan
  Skicka paket som väger max 3 kg med ett värde på max 450 kr som levereras till mottagarens postlåda eller fastighetsbox.
 • MyPack Home – när din mottagare vill få hemleverans
  Med MyPack Home kan du skicka paket på max upp till 35 kg inom Norden som hämtas hos dig och levereras direkt hem till mottagaren.
 • MyPack Collect – när din mottagare vill få ombudsleverans
  Med MyPack Collect kan företag skicka paket till sina kunder för leverans till utlämningsställen i Norden och Europa.
 • Varubrev – när din mottagare vill få leverans till postlådan och är okej med att vi lämnar utanför dörren
 • Mindre brev och paket som delas ut av brevbäraren. Om paketet är för stort för postlådan kan det lämnas vid dörren eller tas med till närmsta ombud.
 • Expressleverans – när din mottagare har brådis att få sin leverans
  Du lämnar in din försändelse innan kl 14 en vardag och vi delar ut den innan kl 10 nästföljande vardag.

Fler leveransval i webbshoppen ger nöjdare kunder

Snabbhet i leveransen imponerar på kunderna, men det är inte bara snabbhet som spelar roll. Kunderna förstår att ett litet brev går snabbare att skicka och leverera än en stor möbel – men det blir också viktigare för dem att få bestämma hur och när de får varan när den är mer skrymmande.

Att tydligt lista dina leveransval direkt i webbshoppen ger kunden möjlighet att välja och ökar sannolikheten att hen kommer tillbaka och köper mer saker, alltså blir en lojal kund. Smidighet överträffar snabbhet och tydlig kommunikation bidrar till upplevelsen av smidighet hos kunden.

Leveransalternativen i din e-handel kan hjälpa dig att skapa bilden av ditt varumärke som smidigt, snabbt och serviceinriktat – på så sätt gör leveransvalen i din webbshop att du får lojala kunder.

För fler råd om hur du bygger en trogen kundbas, missa inte 7 tips om hur du ger dina e-kunder en utmärkt kundupplevelse. När du ändå är i farten, kolla gärna in huvudsidan för e-handel. Där hittar du även resten av våra e-handelsartiklar.