Starkare kundförtroende med e-handelscertifikat

En förutsättning för att du ska lyckas med din e-handel är att din kund känner förtroende för ditt företag och att du vet vad din kund förväntar sig. Detta kan såklart vara lättare sagt än gjort, men det finns ett enkelt sätt att lösa det problemet; certifieringen Trygg E-handel.

Vad är Trygg E-handel?

Trygg E-handel är en certifiering som visar att företaget uppfyller Svensk Digital Handels  krav kring försäljning online. Svensk Digital Handel är ett dotterbolag till Svensk Handel och arbetar med att förbättra marknadsförutsättningarna och branschnormerna inom e-handeln. Syftet med certifieringen är att det ska bli lättare för dig att leverera en riktigt bra köpupplevelse, samtidigt som dina kunder ska känna förtroende för dig från start.

Varför behövs Trygg E-handel?

De senaste åren har den digitala handeln fullkomligt exploderat, och samtidigt som det har skapat oändligt många möjligheter har det även medfört vissa utmaningar. Bedrägerier och oseriösa aktörer har lett till att kunderna vill kunna försäkra sig om att de väljer trygga alternativ när de shoppar online. Och om du inte kan visa att du är det kommer kunden i de flesta fall att välja en mer etablerad konkurrent. Certifieringen Trygg E-handel är dock inte bara en trygghetsstämpel för kunderna, utan ett verktyg för att utveckla branschnormer som gör det enklare för företag att sätta kunden i första rummet.

Hur får man certifieringen Trygg E-handel?

Om du vill ha symbolen Trygg E-handel på din hemsida behöver du ansöka om certifieringen hos Svensk Digital Handel. Din e-handel behöver då uppfylla deras krav samt följa alla lagar rörande försäljning online. Avgiften för att ansöka om certifieringen är 2 500 kr, därutöver tillkommer en årsavgift på 6 500 kr.

De krav som ska uppfyllas kan delas in i följande områden:

 1. Information om företagsuppgifter
 2. Kundservice
 3. Totalkostnaden för produkten eller tjänsten
 4. Erbjudanden
 5. Krav på allmänna villkor samt köpknappen
 6. Leverans
 7. Information om ångerrätt
 8. Reklamationer och garantier
 9. Återbetalning
 10. Alternativ tvistlösning
 11. Minderåriga
 12. Betalalternativ
 13. Prenumerationer
 14. Dataskydd

Om din ansökan av någon anledning får avslag kommer Svensk Digital Handel att ge dig den information du behöver för att kunna genomföra förändringar och ansöka igen.

Fler artiklar om e-handel

Om du vill läsa fler artiklar som denna, missa inte vår huvudartikel om allt som rör e-handel. Där hittar du alla våra artiklar om e-handel under ett och samma tak.

Vanliga frågor om certifieringen Trygg E-handel

Vad innebär certifieringen Trygg E-handel?

Trygg E-handel är en certifiering som innebär att e-handlaren följer vissa specifika riktlinjer för försäljning på nätet.

Vad krävs för att en hemsida ska ha symbolen Trygg E-handel?

För att få symbolen Trygg E-handel ska företaget uppfylla Svensk Digital Handels krav och riktlinjer rörande e-handel. Kraven berör till exempel dataskydd, köpvillkor och garantier.

Varför behövs certifieringen Trygg E-handel?

Syftet med certifieringen är att öka kunskapen och tryggheten kring e-handel för såväl kunder som försäljare.

Vem står bakom certifieringen Trygg E-handel?

Företaget Svensk Digital Handel, ett dotterbolag till Svensk Handel, står bakom certifieringen Trygg E-handel.