Hitta leverantörer till din webshop

Hitta leverantörerna din butik förtjänar

Står du i startgroparna för att starta en webshop? Då bör våra tips om hur du hittar leverantörer komma väl till pass.

Skicka brev runt jorden

Det viktiga förarbetet

Ett gediget förarbete är A och O. Ge det tid och var noga med att syna konkurrenterna. Ta del av den samlade information som finns om olika varumärken, och inte minst – ta hjälp av internet!

Är du osäker på vilka varor som säljer bra online? Släng gärna ett öga på vår guide till vad som säljer bäst i webshop just nu för mer inspiration”

Du kan söka efter leverantörer på nätet med hjälp av söktermer som “starta webshop leverantörer”, “leverantörer webshop” eller “hitta leverantörer”. Det är också bra att ta reda på hur du kan integrera din webshop med olika plugins.

Har du fortfarande svårt att hitta leverantörer? Ta kontakt med ett företag som erbjuder färdiga avtal med leverantörer och fraktbolag. Som kund hos ett sådant företag kan du bland annat få tillgång till långa listor över leverantörer. Steget därefter blir att kontakta de leverantörer som passar din inriktning för att eventuellt knyta dem till din webshop. Samtidigt bygger du upp ett värdefullt nätverk av seriösa samarbetspartners.

Analysera marknaden

Det är alltid en god idé att genomföra någon form av marknads- och konkurrentanalys innan man drar igång en ny business. Här finns det lite olika vägar att gå, men rekommendationen är att välja väg utifrån ett tidsperspektiv.

Du behöver också sätta dig in i olika leveransmöjligheter och analysera utbud kontra efterfrågan. Syna konkurrenternas hemsidor, webbshoppar och verksamhetsberättelser och ta reda på vilka leveransalternativ som erbjuds. Men framförallt – ta reda på vad du kan erbjuda som inte konkurrenterna erbjuder. Helt enkelt vad som gör dig och din webshop unik.

Besök olika evenemang

Ytterligare en väg att gå för dig som ska starta webshop och letar leverantörer är att besöka mässor och workshops. Det finns många sammanhang som är intressanta för leverantörer att synas i, så ta tillfället i akt och utöka ditt nätverk. Vem vet – kanske får du en ny leverantör och samarbetspartner på köpet? Evenemang utgör dessutom ypperliga tillfällen att marknadsföra ditt företag.

Läs mer om e-handel

För mer information om e-handel, släng gärna ett öga på artikelsidan E-handel, där du hittar alla inlägg inom ämnet.

Vanliga frågor om att starta webshop

Vilka är de vanligaste varorna som säljs på nätet?

De vanligaste produkterna som säljs via e-handel är (i skrivande stund) bland annat skönhetsprodukter, böcker, kläder, skor, media, hemelektronik, fritidsartiklar och leksaker.

Krävs det en affärsplan för att starta webshop?

Det är bra att skapa en affärsplan för att specificera webshoppens inriktning, potentiella kunder, eventuella konkurrenter samt organisationsform.

Ungefär hur många handlar på nätet idag?

Det görs ständigt nya undersökningar som visar att e-handeln ökar stadigt för varje år. I åldersgruppen 18-29 år handlar cirka 60% på nätet minst 1 gång/månad i skrivande stund.

Behöver jag driva företag för att starta webshop?

Nej, men det är att rekommendera. Det krävs till exempel ett organisationsnummer för att installera vissa betalsätt. Dessutom underlättar det vid bokföringen.