Hur länge ligger ett paket kvar?

Hur länge ligger paket kvar hos ombudet innan de returneras?

Det generella svaret på den frågan är cirka 14 dagar. Det mer specifika svaret beror på valet av transportör, där Bring och DHL har en tidsgräns på 13 dagar medan Schenker och UPS har 9 dagar som maxgräns. Det betyder att paket som skickas med Bring eller DHL går i retur dag 14, och att paket som skickas med Schenker eller UPS skickas i retur dag 10.

För PostNords ombud är det 6 dagars förvaring av paket som gäller, vilket betyder att det går i retur dag 7. Det finns dock en möjlighet att utöka förvaringstiden till 13 dagar, med retur dag 14.

Att paket skickas i retur beror oftast på att det inte har hämtats ut i tid. Det kan också bero på att leveransen är försenad, vilket i sin tur kan leda till att kunden reklamerar försändelsen som då går i retur.

Är postombud och utlämningsställe samma sak?

Servicepoint, serviceställe, postombud, utlämningsställe… Kärt barn har som bekant många namn, och i det här fallet är det precis så. Ett utlämningsställe är den plats där transportören lämnar av paket från diverse leverantörer och återförsäljare.

Ett utlämningsställe ligger ofta i anslutning till en mataffär, men även en kläd- eller spelbutik kan tjäna som paketombud. Dock är det ovanligt att ett utlämningsställe har samarbete med flera olika transportörer, vilket främst beror på platsbrist. Det är därmed viktigt att kolla upp vilket/vilka transportföretag olika utlämningsställen samarbetar med.

Ombudet (eller utlämningsstället) förvarar paketen tills dess att kunderna kommer och hämtar ut dem. Därav tidsgränsen för hur länge ett paket kan ligga kvar.

Så här hittar du närmaste postombud

PostNord har omkring 1 500 postombud och runt 300 utlämningsställen runt om i Sverige. På dessa platser kan såväl företag som privatpersoner lämna in och hämta ut paket. Det går också bra att köpa frimärken, vadderade kuvert, vanliga kuvert och dylika produkter.

Många företag skickar ofta stora paket och därför erbjuds även möjligheten att förvara paket i en postbox. Då postboxar vanligtvis är undantagna från regeln om tidsbegränsning ligger dessa paket kvar tills dess att kunden kan hämta ut dem (de skickas alltså inte i retur efter X antal dagar). Som avtalskund hos PostNord kan du boka postbox direkt i PostNord Business portal.

Vill du också få bättre koll på dina försändelser?

Som företagskund hos PostNord får du tillgång till det digitala verktyget PostNord Portal Business portal, vilket bland annat ger dig bättre översikt över dina dagliga leveranser. Vilket bland annat innefattar dagliga kontakter med, samt uppdateringar från, dina postombud.

Med hjälp av företagsportalen håller du enkelt reda både på försändelser och eventuella avvikelser. Du kan också koppla på automatiska kundaviseringar, ta del av statistik och annat praktiskt. Är du inte redan avtalskund kan du skapa ett konto här och nu för att få tillgång till samtliga funktioner i PostNord Business portal.

Mer information om logistik och hantering av försändelser hittar du på samlingssidan för logistikartiklar.

Vanliga frågor om uthämtning av paket

Hur vet kunden att det är dags att hämta ut ett paket?

När försändelsen finns hos aktuellt ombud aviseras kunden via e-post eller SMS (i vissa fall båda). Kunden får en fyrsiffrig kod som ska visas upp i samband med uthämtning.

Måste kunden identifiera sig för att hämta ut paket i postbox?

Ja, för att kunna identifiera sig i PostNord App, som är det verktyg som används för att hämta ut paket i postbox, krävs identifiering via Mobilt Bank-ID.

Vad händer om en kund inte kan hämta ut sitt paket i tid?

PostNords ombud har en gräns på 6 dagar, vilket betyder att paketet går i retur dag 7. Denna gräns går dock att förlänga till 13 dagar, vilket betyder retur dag 14.