Hur stort ett paket får vara för att få skickas med posten beror på vad det är för slags paket. Med Skicka Direkt kan du skicka olika typer av försändelser på upp till 20kg både som privatkund och avtalskund. Exakt vilket mått försändelsen får vara varierar. I PostNords portal kan du skicka allt från lättare brev till rulle och tyngre paket så som till exempel flyttkartonger med böcker i.
Här kan du läsa mer om mått och vikter när du ska skicka brev, paket eller pall:

Vad vill du skicka?

I portalen under fliken Skicka Direkt kan du tydligt läsa dig till hur stora paket du får skicka inom de olika försändelse-kategorierna. Du väljer enkelt den storlek och frakt som passar dina behov. Det kan vara värt att tänka på att försändelsens typ och storlek kan komma att påverka leveranstiden.

Exempel på tillåtna försändelser

I portalen hittar du förhoppningsvis snabbt och enkelt det paket som passar just dina behov. Ska du skicka ett värdefullt dokument, en bok eller högtalare så löser du uppgiften via guiderna i Skicka Direkt.

Brev

Du kan skicka brev som vykort, i kuvert eller som rulle. Maxvikt för brev är 2 kg.

Paket

Paket kan du skicka i egen kartong, förpackning eller som rulle. Bokar du frakt via PostNords Portal så är maxvikten för paket 20kg.

Så beräknar du paketets mått och vikt

Vill du mäta paketet själv och är osäker på hur du gör? I portalen kan du läsa dig till följande:

För att mäta paketet så måste du mäta paketets längsta sida och där paketet är som tjockast för att få fram försändelsens omkrets. När du väger ditt paket är det viktigt att du väger paketet precis som du kommer att skicka det inklusive försändelsens emballage.

Läs mer om frakt och logistik på samlingssidan för logistik.