Adressändring företag

Så fungerar adressändring för företag

Företag som flyttar till nya lokaler eller som registrerar en ny postadress behöver göra en permanent eller tillfällig adressändring. Här hittar ni information om hur det går till, hur mycket en adressändring för företag kostar samt vilka alternativ som finns för eftersändning av post.

Hur ändrar man adress för företag?

Adressändring för företag görs via Adressändring, vilken är en tjänst som tillhandahålls av PostNord i samarbete med Citymail. Tjänsten är i första hand onlinebaserad, men det går även att göra en anmälan om ny adress via telefon.

Vid anmälan om adressändring fyller ni i företagsnamn och organisationsnummer samt namn, telefonnummer och e-postadress till en kontaktperson på företaget. I nästa steg anger ni den nya företagsadressen samt från och med vilket datum den ska börja gälla.

Avser ändringen en anmälan om särskild postadress under en begränsad tid kan även ett slutdatum anges.

När alla uppgifter är ifyllda skickar ni in anmälan. Så snart ärendet är handlagt får ni en bekräftelse på ändringen.

Adressändring med eller utan eftersändning – vad ingår?

Adressändring kan göras med eller utan eftersändning som tillval. Väljer ni att enbart adressändra skickas all post som är adresserad till den gamla företagsadressen tillbaka till avsändaren. Detta eftersom brevbäraren endast får information om att verksamheten har flyttat – men inte till vilken adress.

Beställer ni däremot adressändring med eftersändning delas all post ut till den nya företagsadressen. Även sådan som är adresserad till den gamla. Tjänsten gäller i 12 månader från och med valt startdatum.

Såväl adressändring utan eftersändning som med beställs via adressandring.se.

Hur mycket kostar det att adressändra för företag?

Adressändring utan eftersändning är gratis för både företag och privatpersoner. Beställer ni eftersändning tillkommer en kostnad som bestäms utifrån mängden brev ert företag tar emot.

För eftersändning under 12 månader gäller följande prislista:

  • Under 10 brev/vecka: 744 kr ex moms
  • 10–49 brev/vecka: 1 184 kr ex moms
  • 50–99 brev/vecka: 1 624 kr ex moms
  • 100 eller fler brev/vecka: 2 072 kr ex moms

Det går även att beställa tillfällig eftersändning av företagspost vid anmälan om särskild postadress. Tjänsten gäller i upp till sex månader och priset baseras på hur lång tid den nyttjas.

Adressändring för PostNord Postbox

Önskar ni få er företagspost utdelad till en PostNord Postbox behöver ni inte göra en permanent adressändring. Detta eftersom endast utdelningsadressen ändras – inte adressen som företaget står registrerat på.

För utdelning till postbox skickar ni in en anmälan om särskild postadress till Adressändring. Tänk på att även beställa eftersändning, så att posten kommer rätt på en gång.

Bokning och administrering av våra postboxar för företag sköter ni enkelt och smidigt i PostNord Portal Business.

FAQ om adressändring för företag

Hur lång tid tar det att adressändra för företag?

Anmälningar om adressändring för företag behandlas så snart som möjligt efter att de skickats in. Vanligen kommer en bekräftelse inom några dagar.

Måste adressändring för företag anmälas till Bolagsverket eller Skatteverket?

Permanent adressändring för bolag måste meddelas till Bolagsverket. Någon anmälan till Skatteverket behöver däremot inte göras.

Vad händer om man adressändrar för ett företag men inte tar eftersändning?

Utan eftersändning kommer post som adresserats till den gamla adressen att returneras till avsändaren.