Direktleverans

Vill du skicka något till en kund som kanske inte är hemma i samband med en hemleverans? Då finns olika former av direktleverans av paket som alternativ. Låt dina kunder bestämma om de vill ta emot paket utan att behöva vara på plats och kvittera.

Vad är direktleverans?

Med direktleverans menas att ett paket skickas direkt hem till mottagaren. Din kund behöver inte hämta ut varorna på ett utlämningsställe.

Direktleverans kan sägas vara en form av hemleverans eftersom varorna levereras direkt till mottagaren. Skillnaden är att direktleveranser aldrig leder till att paketet skickas vidare till ett utlämningsställe ifall kunden inte är hemma för att kvittera leveransen.

Hur fungerar direktleverans?

Direktleverans är ett sätt att försäkra sig om att kunden får paketet levererat direkt hem till sig så att kunden inte behöver besöka ett ombud.

Det finns olika sätt som en direktleverans kan genomföras på. Ett vanligt sätt är att varorna levereras till brevlåda och om inte det går får kunden ta emot dem personligen. Om kunden inte är hemma finns möjlighet till direktleverans utan att kunden behöver kvittera paketet.

Exakt hur det fungerar beror på vilken tjänst för direktleverans du väljer att använda.

Direktleverans med PostNord

Med PostNord finns flera leveransalternativ för dig med e-handel. Flera av dem gör det möjligt att erbjuda direktleverans till dina kunder.

Med MyPack Home Small kan du skicka små paket direkt till kundens postlåda eller fastighetsbox. Villkoret är att värdet inte överstiger 450 kronor och att vikten är högst 3 kg.

MyPack Home ger dig möjlighet att skicka paket på upp till 35 kg som hämtas upp hos dig och sedan levereras direkt till mottagaren.

När du använder PostNord Skicka Direkt Business finns också ett tillval som heter leverans vid dörr. Det innebär att du skickar paketet som varubrev, vilket betyder att mottagaren får det levererat direkt till dörren ifall det inte ryms i postlådan. I samband med detta får din kund ett sms eller e-postmeddelande om att brevet eller paketet har levererats. På så sätt ökar tryggheten.

Med tjänsten ”Privat mottagare direktleverans” kan gods i form av Pallet och Groupage levereras direkt till din kund utan att hen behöver vara på plats vid leveransen. Till exempel kan godset ställas på en garageuppfart eller utanför ytterdörren.

Det finns även en möjlighet till direktleverans genom expressleverans. Då får din kund paketet innan klockan 10 nästa vardag om du skickar det innan klockan 14 på en vardag.

Tips – Dina kunder kan även spåra sina paket via PostNord-appen. Där kan de också ändra tid för hemleverans ifall de önskar vara på plats personligen.

Vad är en direktleverans?

En direktleverans är en leverans av ett paket eller annat gods direkt hem till din kund. Ifall mottagaren inte är hemma ställs paketet på en angiven plats.

Varför erbjuda direktleveranser?

Det är ett sätt att höja din servicenivå mot kund genom att erbjuda smidiga och flexibla leveransalternativ.

Måste jag erbjuda direktleverans?

Nej, du som avsändare bestämmer alltid om du vill erbjuda detta alternativ eller inte. Det är exempelvis vanligt att sätta ett tak på vilket värde ett paket får ha för att kunna levereras utan krav på kvittens av mottagaren.

Kan mottagaren ångra leveranssätt?

Ja, om mottagaren kommer på att hen inte vill ha direktleverans utan krav på kvittens går det bra att ändra det i PostNord-appen även efter beställning.