Vad är en fraktetikett?

En fraktetikett, även kallad transportetikett, kan beskrivas som en adresslapp som klistras fast väl synlig på olika typer av försändelser eller paket, om man så vill. En del av dessa paket stannar i Sverige, andra skickas vidare till andra delar av världen. Det är just det här som gör vårt jobb så spännande, då det betyder att vi ständigt måste sträva efter utveckling och förbättring.

Ett led i denna utveckling stavas ‘PostNord Portal Business’ – en portal där du som avtalskund kan hitta all den information du behöver för att skicka, dokumentera, avisera och etikettera. Vilket leder oss vidare till frågor som hur och till vad fraktetiketter kan användas.

Skriva ut

Till vad används fraktetiketter?

För dig som ofta skickar paket finns det färdiga mallar som nås via portalen och tjänsten Skicka Direkt Business. Det är ett verktyg som är både enkelt och smidigt att använda, och som dessutom spar tid då mallarna är förtryckta. Det enda du behöver göra är att fylla i den information som efterfrågas. Inloggad i tjänsten Skicka Direkt kan du även skapa olika profiler med olika behörighetsgrad, något som gör det lättare när du ska fördela ansvar och hålla koll på vem som gör vad.

Om du behöver fräscha upp minnet om hur man skickar paket med PostNord, spana in vår guide: Så skickar du paket.

Har du behov av att exportera adresser går även det enkelt och snabbt att fixa i portalen. Det görs i följande tre steg:

  • Steg 1: Logga in i portalen.
  • Steg 2: Importera din fil (Excel).
  • Steg 3: Exportera till Skicka Direkt Business.

Hur används fraktetiketter?

De flesta företag vill ha enkla, smidiga och effektiva lösningar vad gäller frakt, transport och utskick. Till stor del handlar det om maximerad effekt till minimal kostnad. Med det sagt vill vi gärna dröja kvar vid det här med utskick, eller snarare vid formen för utskick. Här vill vi nämligen slå ett slag för tjänsten Skapa Utskick – en tjänst som är utvecklad just för att maximera effekten av massutskick.

Det enda du behöver tänka på är målgrupp, innehåll och form: vykort, brev eller flyers. Väljer du dessutom att anpassa utskriften av dina fraktsedlar så är du snart i hamn!

PS. Vi höll på att glömma det bästa, nämligen att kan printa hur många fraktetiketter du vill – helt utan kostnad! DS.

Mer om frakt

Mer information om frakt, utskick och liknande finner du i våra Logistikrelaterade artiklar.

Vanliga frågor om fraktetiketter

Har ni olika storlekar på era 'labels'?

Om du med "labels" avser fraktetiketter är alla våra labels 105 millimeter breda och automatiskt anpassade på längden.

Måste jag verkligen fylla i alla uppgifter varje gång?

I vår tjänst Skicka Direkt Business finns det förtryckta mallar som är både smidiga och tidsbesparande att använda.

Min adresslista – går den att överföra till portalen?

Följ stegen: 1. Logga in i portalen 2. Importera Excel-fil (från Pacsoft) 2. Exportera filen till Skicka Direkt Business.