Inventory management software

Genom att använda inventory management software, det vill säga en programvara för lagerhantering, kan du både förenkla och effektivisera din e-handel. Här går vi igenom vad du bör känna till om programvaror för lagerhantering.

Vad är inventory management software?

Inventory management software är ett mjukvarusystem som syftar till att effektivisera lager- och orderhantering. Mjukvaran används till att ge uppdateringar om lagernivåer så att det alltid ska finnas korrekt information om varors tillgänglighet – med andra ord så att verksamheten fungerar som den ska. Lagerhanteringsverktyget hjälper också företag att veta när det är dags att fylla på sitt lager och beställa fler produkter från leverantörer.

Varför ska man använda en programvara för lagerhantering?

Alla som förvarar varor på lager kommer oundvikligen att behöva inventera lagret regelbundet för att veta när det är dags att beställa fler varor. Om du inte använder en programvara som hjälper dig med lagerhantering behöver du eller dina medarbetare göra det manuellt. Förutom att det är betydligt mer resurskrävande med mänsklig arbetskraft händer det att människor gör misstag på ett sätt som inte datorer gör när det kommer till arbetsuppgifter som dessa.

PostNords lösningar som underlättar lagerhantering

Postnord 3PL

Om du vill ägna mer tid åt din kärnverksamhet kan du anlita Postnord 3PL att sköta din lagerhantering åt dig. Postnord 3PL skräddarsyr sina logistiklösningar så att de ska passa just dina behov och önskemål.

Portal Business

Oavsett om du nyttjar PostNords lager eller endast är avtalskund får du full tillgång till Portal Business – ett affärssystem som ger dig kontroll över dina lager och logistikflöden. I portalen kan du enkelt boka, spåra, och hantera dina leveranser så att alla flöden flyter på som de ska. Här finns dessutom verktyg som hjälper dig att kommunicera med kunder, sköta fakturering och få stenkoll på ditt lager även när du inte är på plats. Att bli avtalskund går på någon minut och är helt kostnadsfritt, klicka här för att läsa mer.

Intresserad av fler liknande artiklar? Se våra samlingssidor Logistik och E-handel.

Vanliga frågor om inventory management software

Vad betyder inventory management software på svenska?

Inventory management software betyder mjukvara för lagerhantering, vilket är ett datasystem som är utformat för att ge användaren information om sitt lager.

Får man tillgång till sitt lagersaldo i Portal Business?

Ja, på så sätt vet du alltid när det är dags att beställa fler produkter.

Vad är syftet med att använda en programvara för lagerhantering?

Genom att använda en programvara för lagerhantering minskar du det manuella tidskrävande arbetet som du eller en medarbetare annars hade fått utföra.

Har jag fortfarande kontroll över mitt logistikflöde om jag anlitar PostNord?

Självklart, vi har en välutvecklad IT-struktur så att du alltid ska kunna kontrollera dina flöden.