Kassation

Att produkter kasseras leder inte bara till ökade kostnader för dig som företagare, det är även ett stort miljöproblem. Men vad betyder egentligen kassation och hur kan vi arbeta tillsammans för att minska svinnet inom e-handeln?

Läs också: Vision för trygg och hållbar e-handel

Vad är kassation och varför kasseras varor?

Kassation är när varor slängs för att de inte uppfyller aktuella kvalitetskrav eller har gått ur sortimentet. En vanlig anledning till att varor kasseras inom e-handeln är att produkter returneras på grund av skador och inte går att återställa. I dessa fall har det gått åt resurser för att producera och transportera en produkt som i slutändan inte går att sälja. Priset för en obrukbar produkt blir med andra ord ohållbart högt – både för miljön och dig som företagare.

Så minskar du kassation av varor

  1. Se till att det finns tydliga beskrivningar av samtliga varor i din webbshop. Det minskar risken att kunder skickar tillbaka produkter för att kundens förväntningar inte har uppfyllts.
  2. Uppmana dina kunder att ta kontakt med er kundtjänst om de är osäkra kring storlekar etc. På så sätt slipper kunden beställa och skicka tillbaka de exemplar som den ändå inte planerar att behålla.
  3. Packa varorna så att de inte riskerar att skadas under transporten till eller från lager eller slutkund.

Ta hjälp av PostNord för att minska antalet varor som kasseras

En viktig nyckel i att minska antalet varor som slängs är att ha full kontroll över leveranskedjan, vilket i sig kan vara en utmaning för såväl stora som små e-handlare. I syfte att förändra den här situationen skapade Postnord Portal Business en plattform som inte bara underlättar leveranser utan även gör att företagare kan identifiera bristerna i sin affär. Förutom att du får tillgång till spårnings-, fakturerings- och leveransverktyg sammanställer vi kvalitetsrapporter som hjälper dig att hitta anledningarna till att varor returneras och ibland behöver slängas. Det gör att du kan genomföra gynnsamma förändringar som kommer att göra skillnad för företagets ekonomi och miljöavtryck. Det enda du behöver gör för att komma igång är att skapa ett kostnadsfritt företagskonto.

Klicka här för mer information.

Vill du läsa fler artiklar och tips rörande e-handel, se samlingssidan E-handel.

Vanliga frågor om kassation

Vad menas med att man kasserar en produkt?

Att kassera en produkt innebär att produkten slängs för att den har blivit obrukbar och inte kan säljas.

Varför behöver varor kasseras inom e-handeln?

En vanlig anledning till att produkter kasseras inom e-handeln är att de har skadats under transporten eller hos kunden och inte går att återställa till ett säljbart skick.

Hur kan man minska onödig kassation?

Kassation kan minskas genom effektiv returhantering, tydliga beskrivningar av varorna i webbshoppen och genom att paketera varorna så att de inte skadas under transporten.