Vad är orderhantering?

Vad innebär postförskott?

Idag ställer kunder höga krav på de företag de handlar av på nätet, och en dålig köpupplevelse kan leda till att kunden vänder sig till en konkurrent i fortsättningen. Nyckeln till en positiv kundupplevelse är välfungerande orderhantering, men vad är egentligen orderhantering och hur fungerar det i praktiken?

Vad menas med orderhantering?

Med orderhantering menas den process som startar när kunden klickar på köpknappen och avslutas när varan har levererats. I processen ingår bland annat att säljaren ska kunna bekräfta att varan finns i lager, eventuella instruktioner om hur produkten ska skräddarsys och själva frakten. I takt med att e-handeln har vuxit och blivit en självklar del av svenskarnas vardag ställs allt högre krav på att orderhanteringen ska fungera smidigt eftersom kunderna förväntar sig att varan ska levereras snabbt och enligt deras preferenser.

Lästips: Backorder

Tre saker att tänka på för en effektiv orderhantering

1. Rätt orderhanteringssystem

Teknik i form av mjukvara är en viktig del av orderhanteringen, och utan rätt programvara är det svårt att se till att köpupplevelsen blir av högsta kvalitet. Jämför orderhanteringssystem från flera leverantörer så att du hittar ett alternativ som passar din verksamhets unika behov.

2. Visa korrekt tillgänglighetsinformation

Se till att din webbshop är sammankopplad med ditt lager så att du visar rätt lagerstatus för dina produkter. Om din kund behöver vänta i flera veckor på att få det som beställts kan du räkna med att den vänder sig till någon annan nästa gång.

3. Flexibla leveransalternativ

Att låta kunden anpassa leveransen efter sitt schema, och inte tvärtom, lyfter köpupplevelsen och ökar chansen att kunden ska återkomma. Erbjud därför flexibla fraktalternativ där kunden kan bestämma när och hur varan ska levereras.

Så kan PostNord hjälpa dig med din orderhantering

Postnord Portal Business är portalen där du får tillgång till verktyg som ger dig överblick över alla leveranser, hjälper dig hantera avvikelser och ger dina kunder den köpupplevelse de förtjänar. Du kan dessutom orderkoppla din butik med våra fraktlösningar så att dina kunder enkelt kan anpassa leveransen redan i samband med beställningen. Fraktinformationen skickas sedan helt automatiskt till oss så att orderhanteringen ska gå så smidigt som möjligt.

Klicka här för att skapa ett kostnadsfritt företagskonto redan idag.

Vanliga frågor om orderhantering

Vad är ett orderhanteringssystem?

Ett orderhanteringssystem är en programvara som automatiserar orderhanteringen vid köp.

Hur kan PostNord hjälpa mig med min orderhantering?

PostNord erbjuder olika typer av lösningar som gör att du kan automatisera och få bättre kontroll över din orderhantering.

Hur påverkar orderhanteringen ett företags lönsamhet?

Effektiv orderhantering leder till att kunden får sin produkt snabbare, vilket ökar chansen att den ska få en bra köpupplevelse.