Ge din kund en bättre upplevelse med PostNord Portal Business

Låt din kund sköta allt via PostNord App

Ansluter du din e-handel till PostNord ger du dina kunder möjlighet att styra allting som rör både leveranser och returer direkt i mobilen. Med PostNord App, som finns att ladda hem gratis i både AppStore och Google Play, kan dina kunder snabbt och enkelt:

 • spåra paket som skickas från dig
 • ta emot digitala avier
 • legitimera uthämtning med hjälp av BankID
 • hantera returer
 • köpa frakt.

Genom appen får dina kunder också tillgång till vår smarta FlexChange-funktion:

Låt din kund ändra i leveransvalen

PostNord App ger dina kunder möjligheten att anpassa både leveranser och returer efter vad som passar dem. När ett paket är på väg kan kunden själv välja dag och tid för leverans samt om paketet ska levereras till hemmet, jobbet eller något av våra ombud för uthämtning.

Låt din kund själv skapa sin retur

Vid önskemål om retur förser du kunden med en förbetald frakthandling för Return Pickup alternativt en smidig QR-kod, samt instruktioner om hur returen bokas via länken returns.postnord.com. Precis som för leverans kan kunden genom FlexChange själv boka datum, tid och plats för upphämtning av returen närhelst det passar bäst.

Kontaktfria leveranser och returer

Utöver möjligheten att bestämma dag och plats för leverans av paket samt upphämtning av retur, kan man genom PostNord App också välja både utlämning och upphämtning helt utan fysisk kontakt. Tack vare detta behöver inte mottagaren se till att vara hemma eller på jobbet när leveransen ska ske.

Via appen kan kunden välja att paketet till exempel ska levereras utanför dörren eller på annan anvisad plats på adressen, helt utan krav på någon fysisk kvittens. Detta under förutsättning att det är okej för dig som avsändare och att du inte lagt in villkor att ett paket måste kvitteras ut fysiskt.

Vi har flest utlämningsställen i hela Norden

Mycket flexibilitet och gott om valmöjligheter är en viktig del av en grym mottagarupplevelse. Inte minst när det kommer till var en kund kan hämta ut sitt paket, eller lämna in en retur.

Är din e-handel ansluten till oss får dina kunder fler än 1700 ombud och serviceställen att välja bland i Sverige och övriga Norden. Hos ombuden kan kunder kvittera ut paket med hjälp av BankID i PostNord App, skanna QR-koder och printa ut färdiga fraktsedlar. Hur enkelt, smidigt och bekvämt som helst.

Så kan du förbättra kundupplevelsen med PostNord Portal Business

 • Automatisera fraktköp och logistikhantering.
 • Göra det enklare för kunder att ta emot och spåra paket samt hantera reklamationer.
 • Integrera ditt e-handelssystem med PostNord och skapa en sömlös kedja mellan order, transport och leverans.
 • E-handlare anslutna till PostNord kan skicka digitala avier samt erbjuda legitimering med BankID vid leverans.
 • Kunder kan själva välja dag, tid och plats för leverans av paket direkt i mobilen med hjälp av PostNords App.

I PostNord Portal Business hittar du smarta företagsverktyg som både förenklar ditt eget arbete och ser till att dina kunder får bästa möjliga mottagarupplevelse. Perfekt för dig som driver en e-handel och som vill ge dina kunder en service utöver det vanliga.

På den här sidan har vi samlat allt du behöver veta om portalen, de funktioner som finns där och hur du kan använda dem för att ge din e-handel högsta betyg bland kunderna.

Nedan kan du bland annat läsa om

 • vikten av en positiv kundupplevelse
 • vilka tjänster som finns i PostNord Portal Business
 • varför portalen kan hjälpa dig att förbättra mottagarupplevelsen för dina kunder
 • hur du ansluter ditt företag till portalen.

En bra mottagarupplevelse gör all skillnad

E-handeln växer så det knakar både i Sverige och internationellt. Nya aktörer tillkommer hela tiden, tillgängligheten ökar och konkurrensen blir allt tuffare. I takt med det förändras också förutsättningarna för att man som e-handlare ska kunna bli framgångsrik. Idag räcker det inte med att bara erbjuda ett stort utbud eller låga priser – en heltäckande positiv mottagarupplevelse är a och o.

Logistik kring frakt och leveranser är en viktig del vid handel på distans. Som e-handlare måste du kunna erbjuda säkra betalningsalternativ samt leveranser som helst ska vara både snabba, billiga och miljövänliga. Administrationen runt detta kan vara både tidskrävande och bökig om allt ska skötas manuellt.

Syftet med PostNord Portal Business är att underlätta så mycket som möjligt för dig som företagskund, så att du i din tur kan nå maximal kundnöjdhet i din verksamhet.

Vad är PostNord Portal Business?

PostNord Portal Business är vår alldeles egna onlineplattform utvecklad speciellt för våra företagskunder. Genom att skapa ett konto i portalen får du tillgång till en mängd smidiga funktioner som alla designats för att dels underlätta ditt eget arbete, dels ge kunderna en ännu bättre upplevelse när de besöker din plattform.

Verktygen täcker in allt från automatisering av fraktköp och smidig spårning av paket, till effektiv hantering av reklamationer och fakturor samt olika typer av integrationer.

Tillsammans bildar de en unik och innovativ helhetslösning som tjänar såväl dig och ditt företag, som dina kunder. Och det bästa av allt? Du väljer själv vilka funktioner du vill använda utifrån vilka du tror kan fylla ett syfte i just din verksamhet och bidra till en förbättrad kundupplevelse. Du kan nyttja en eller allihop – det är helt upp till dig.

Snabbare leveranser och bättre kontroll – både för dig och dina kunder

Med hjälp av funktionerna i PostNord Portal Business kan du som företagare ge dina kunder en minst lika kvalitativ och personlig upplevelse online, som de skulle få i en vanlig affär. Som Nordens ledande leverantör av frakt- och logistiklösningar kan vi på PostNord bistå med innovativa och moderna tjänster som tar din e-handel ett – eller till och med flera – steg längre. Tjänster som garanterar snabbare och säkrare leveranser samt mer insyn och kontroll åt kunden.

Nyfiken på utbudet? Nedan presenteras ett urval av de verktyg som med fördel kan användas för att skapa bästa möjliga kundnöjdhet i just din webshop.

Skicka paket

Korta ledtider är en av de viktigaste komponenterna när det kommer till kundnöjdhet vid shopping online. I kategorin Skicka Paket finner du tjänsten Skicka Direkt Business, med hjälp av vilken du kan effektivisera allt som rör frakt och logistik och därmed snabba på dina varuleveranser till kund.

Här kan du enkelt köpa frakt online till ett eller flera paket samtidigt och sedan välja mellan att printa ut dina fraktsedlar själv, eller få dem utskrivna hos ett ombud. Du kan också boka upphämtning av utgående försändelser, lägga till expressleverans samt klimatkompensera dina varuleveranser på kundens begäran.

Funktionen gör det möjligt att skräddarsy frakt och leverans av varor till kund, men på ett betydligt mer tidseffektivt och kostnadseffektivt sätt.

Läs mer om Skicka Paket

Track & Trace

Kontroll och insyn är liksom snabba leveranser något de flesta kunder värdesätter högt. Många vill kunna följa sin beställning från det att ordern lagts tills dess att varorna blir levererade. Möjligheten att kunna spåra paket är därför en viktig tjänst att erbjuda om du vill ge dina kunder en mottagarupplevelse av högsta betyg.

Med PostNord Portals verktyg Spåra Paket kan såväl du som kunden hålla full koll på varje steg i leveranskedjan. Försändelser kan spåras automatiskt utan att något paket-ID behöver matas in, pågående leveranser kan filtreras fram utifrån aktuell status och unika QR-koder kan enkelt genereras för uthämtning av inrikes leveranser.

Läs mer om Spåra Paket

Bekväma returer

Förenkla returprocessen för såväl dig själv som dina kunder med smidiga QR-koder istället för fysiska retursedlar i varje paket. Kunder som önskar göra en retur visar bara upp sin kod hos valfritt ombud eller serviceställe och får fraktsedeln utskriven där istället. Betydligt mer klimatsmart än att printa ut retursedlar som aldrig används – och mycket smidigare för både dig och dina kunder.

Läs mer om Returer

Reklamationer

Lika viktigt som det är att kunna spåra utgående paket, är det också att kunna följa status för reklamationer. Det bidrar till ökad trygghet för kunden, vilket i sin tur genererar en mer positiv mottagarIupplevesle.

I PostNord Portal kan dina köpare enkelt registrera reklamationer och därefter följa såväl frakt och återleverans till dig som avsändare, som ärendet för själva reklamationen.

För dig som leverantör hjälper verktyget till att avlasta administrativt och på så sätt hålla ordning och reda bland dina reklamationsärenden. Kommunikationsleden kortas av och hela processen blir mer tidseffektiv för såväl kunden som ditt företag.

Läs mer om Reklamationer

Koppla ditt e-handelssystem till oss

Med våra innovativa integrationslösningar kan du koppla ihop ditt e-handelssystem med PostNord och implementera automatiska fraktköp och andra praktiska funktioner. Du kan antingen använda plugins för integrering med ditt CMS- eller ERP-system, alternativt använda våra säkra API:er för att skapa dina egna integrationer – 100% skräddarsydda efter dina behov.

Genom att använda våra integrationer kan du effektivisera ditt arbete och därmed korta av ledtiderna för frakt och leverans. Antalet manuella moment blir färre. Det minskar risken för eventuella fel, frigör tid och utrymme att ägna åt service samt vidareutveckling av din verksamhet.

PostNords integrationslösningar är ett av våra mest effektiva verktyg när du vill optimera din e-handel och erbjuda en mottagarupplevelse som är bättre än hos någon av dina konkurrenter.

Läs mer om Integrationer

Med ett konto i portalen får du fri tillgång till samtliga funktioner och därmed strålande möjligheter att vässa kundupplevelsen i just din verksamhet.

Aviseringar och personliga meddelanden

Sist men inte minst kan du via PostNord Portal också hålla direktkontakt med dina kunder via såväl chatt som automatiserade meddelanden med en personlig touch. Du kan exempelvis skicka aviseringar om pågående leveranser, påminnelser om att hämta ut levererade paket samt nå ut med särskilda erbjudanden och hjälpa kunder med frågor om en specifik order.

Läs mer om Aviseringar i portalen

Registrera ditt företag och börja optimera din kundnöjdhet redan idag

För att få tillgång till alla tjänster i portalen behöver du skapa ett företagskonto. Registreringen tar bara ett par minuter och kostar ingenting.

Här kan du signa upp dig som företagskund i PostNord Portal Business

Väl registrerad och inloggad kan du börja utforska portalen och alla de funktioner som finns tillgängliga.

Har du några frågor om våra företagstjänster, eller vill du ha fler tips och råd om hur du kan använda funktionerna för att ge dina kunder en så positiv mottagarupplevelse som möjligt? Hör av dig till oss så berättar vi mer!

Vanliga frågor om mottagarupplevelsen genom PostNord Portal Business

Hur bidrar portalen till en bättre mottagarupplevelse?

Funktionerna i Portal Business i kombination med PostNord App ger både dig och dina kunder mer kontroll, bättre insyn och mer flexibilitet kring frakt och leveranser vid onlineshopping.

Vem har tillgång till PostNord Portal Business?

Businessportalen finns tillgänglig för alla med företag. Portalen kan installeras som en PWA på skrivbordet samt laddas ned i mobilversion som PostNord App.

Varför är det viktigt att skapa en bra kundupplevelse i leveranssteget?

Leveransupplevelsen är för många avgörande när det handlar om att genomföra ett köp online. En positiv upplevelse i leveranssteget gör dina köpare mer benägna att välja din e-handel framför någon annan.

Besök vår FAQ