Partnerberättelse

Klarna och PostNord byggde gemensam orderintegration som hjälper eHandlare

Christopher Dowdalls är Produktchef hos Klarna, och ansvarar för Klarnas Leveransväljare som låter ehandlare bygga in leveransval i sin Klarnacheckout.

Tillsammans med PostNord har Christophers team byggt en orderintegration där ehandelskundens fraktval i checkouten automatiskt genererar en fraktorder hos PostNord, som butiksägaren sen kan skriva ut eller hantera i PostNord Portal Business.

Christopher berättar hur det var att bygga en integration tillsammans med PostNord.

Bli integrationspartner du ocksåMer om pluginet

Vad ser ni för fördelar med att Klarna har en integration mellan KSA och Skicka Direkt Business?

Fördelen nu är att momentet att lägga till Klarnas Leveransväljare (Klarna Shipping Assistant, KSA) i kassan nu är superenkelt för PostNord-kunder. Det tar bara några minuter tack vare PostNord och Klarna.

Detta innebär att PostNord-kunder kan dra full nytta av KSA och de ökade konverteringar som det ger deras verksamhet på nolltid.

Och inte nog med det; på grund av det fortsatta samarbetet mellan PostNord och Klarna ser vi till att alla nya funktioner som läggs till KSA är tillgängliga så snart som möjligt för Skicka Direkt Business-användare. Och parallellt delas all feedback som kommer till PostNord direkt med Klarna; allt med målet att fortsätta vara den absolut bästa fraktväljaren som finns tillgänglig just nu.

Hur har samarbetet med PostNord fungerat?

Att arbeta med PostNord har varit toppen. Bra och kompetenta människor som är trevliga att arbeta med, det är tydligt att ni vet vad ni pratar om vilket får konversationer att röra sig i bra takt. Problem som dykt upp har lösts snabbt. Efter go-live upprätthöll vi en regelbunden synkronisering mellan Klarna och PostNord där vi håller varandra uppdaterade för att säkerställa korrekt samarbete.

Vill du också bygga en integration för ehandlare?

Ta kontakt, så diskuterar vi hur vi kan hjälpa våra gemensamma kunder att spara tid och få en mer effektiv eHandel.

Bli integrationspartner

Har du fått några synpunkter, positiva som negativa, från kunder i er plattform gällande integrationen?

Guiderna för vissa open source-plattformar är lite begränsade och TMS-lösningen är inte alltid plug & play för säljaren (från POV-plattform, t.ex. WooCommerce KSA-integration kan kräva lite arbete med butiksmallen istället för att man bara kan aktivera funktionen). Förutom det har inte mycket feedback kommit ännu.

Vad blir nästa steg gällande integrationen?

Lägga till nya funktioner som tex badges, infoboxar och funktioner som kan gynna våra gemensamma kunder ännu mer. Se till att vi är redo att anpassa oss till förändringar i leveranslandskapet.