Full koll på all reklamation i Portal Business

Håll koll på dina reklamationer

Det finns flera olika sätt att arbeta med reklamationer i portalen. Du kan lägga en reklamation, du kan följa en reklamation och du kan ta fram statistik för dina reklamationer. Dessutom är bankkontonummer förifyllt, skönt.

Gör som tiotusentals andra nordiska företag

· Följ status på pågående reklamationer
· Skapa reklamation direkt i Track & Trace
· Exportera rapporter med alla reklamationer

Hantera dina reklamationer kostnadsfritt i portalen

Gå till Reklamationer i portalen

Se hur det funkar - Boka en kostnadsfri demo

Välj en tid som passar dig, så visar vi hur smidigt det kan bli med våra Business-verktyg

Öppna konto i Portal Business för att hantera alla reklamationer

I PostNord Portal Business har du perfekt överblick över alla reklamationer som har med företagets försändelser att göra. 

Du behöver vara firmatecknare eller ha firmatecknares godkännande för att bli avtalskund. Om du inte har det just nu kan du boka in en demo istället, så hinner vi lösa det sen.

Skapa Businesskonto

Så här skaffar du ett gratis konto:

Steg 1

Öppna ett konto i portalen online. Ange ditt företags organisationsnummer så hämtar vi uppgifterna.

Steg 2

Ange dina egna användaruppgifter.

Steg 3

Signera avtalet digitalt med hjälp av BankID. Sedan loggar du in och kan börja hantera alla reklamationer på ett ställe!

Sköt all reklamation online i portalen

Med ett kostnadsfritt konto i PostNord Portal Business får du tillgång till flera verktyg för att hålla koll på all reklamation kring företagets frakt. Du kan sköta reklamationer med hjälp av tre verktyg:

  • Reklamation: Reklamera och följ pågående reklamationer
  • Track & Trace: Skapa en reklamation direkt utifrån en viss försändelse
  • Rapporter: Exportera statistik för alla reklamationsärenden

Track & Trace

När man har valt en försändelse i Track & Trace och tittar på åtgärder så finns reklamationsvalet tillgängligt.

Det är här man kan enkelt skapa en reklamation och få med större delen av data kring försändelsen.

Reklamations-flik

Under Reklamationer kan man sedan följa alla lagda reklamationer och även ha en dialog med kundservice med kompletterande information.

Fliken Rapporter

Rapport-fliken i portalen inkluderar även statistikrapporter kring reklamationer och man kan välja bland annat tidsperiod och man kan exportera allt till excel för vidare specifik bearbetning.

Reklamationer ingår i PostNord Portal Business som är kostnadsfri

Skapa ett konto nu

Spåra Paket

Spåra inkommande försändelser

Skicka Paket

Automatiska aviseringar

Det ska vara enkelt att reklamera

Genom att hantera all reklamation på ett effektivt sätt kan du ge dina kunder besked snabbare. Det ger nöjdare kunder och du får bättre ordning på pågående ärenden i företaget. Med PostNord Portal Business får du ett arbetsflöde som gör det enkelt med reklamationshantering för er frakt. Du eller dina medarbetare kan lätt lägga in nya ärenden och sedan ha koll på deras status allteftersom kundservice tar hand om dem.

Reklamera paket på nätet

Med PostNord Portal Business kan du sköta företagets samtliga reklamationer för paket och andra försändelser på ett och samma ställe online. Genom att logga in i ditt konto i portalen kan du enkelt skapa en reklamation och samtidigt få med viktig information om försändelsen. Efter att du klickat på ”reklamera” tar PostNords reklamationsenhet hand om ditt ärende och ger dig svar så snabbt som möjligt.

Följ din reklamation i portalen

Portalen är det enklaste sättet att reklamera på. Vill du reklamera via mejl eller telefon går det givetvis bra det också. Oavsett vilket sätt du väljer kommer du att kunna följa ditt ärende direkt i PostNord Portal Business. Det innebär att du kan släppa ärendet tills vi löst det och du slipper ringa eller mejla kundtjänsten för att få reda på status. När allt är klart ser du det direkt i ditt konto i portalen.

Exportera alla reklamationer

En stor fördel med PostNords reklamationer är att du får en god överblick över alla tidigare ärenden i ditt konto i portalen. Här kan du exportera en lista med alla reklamerade försändelser under valfri period. Välj mellan att exportera till Excel eller som CSV.

Dessutom finns möjlighet att exportera statistik så att du kan jämföra antal ärenden under vald period jämfört samma period föregående år. Här ser du statistik över orsaken till reklamationen enligt följande mall:

  • Försenat paket
  • Innehåll saknas
  • Skadad försändelse
  • Saknad försändelse

Vanliga frågor om reklamationer

Hur fungerar det att reklamera i portalen?

Du reklamerar lätt i portalen genom att välja en försändelse i Track & Trace eller genom att skapa ett nytt reklamationsärende i fliken Reklamationer. Därefter tar PostNords kundtjänst hand om ärendet och du kan följa status direkt i portalen.

Vad är det för reklamationstid?

Reklamationer kan göras i upp till sex månader från den dag då försändelsen lämnades in till PostNord.

Varför reklamerar man?

Du kan skapa en reklamation för ett paket eller annan försändelse som försenats, är skadat, saknas eller där innehållet saknas.

Hur kan jag reklamera på posten?

Du som är företagskund kan reklamera direkt i Portal Business, via e-post eller telefon. Det är alltid avsändaren som reklamerar eventuella problem med en försändelse.