Returer

Låt oss hjälpa dig med din retursida till kund.
Du behöver knappt göra någonting.

Boka demo för uppsättning

Digital returlösning med oss

1. Vi sätter upp en anpassad retursida åt din webbplats.
2. Du länkar till sidan från dina kanaler.
3. På denna sida kan din kund fylla ut information och få en QR-kod för retur på direkten.
4. Ingen utveckling krävs från dig och ingen kundservice behövs för att skapa returer!

(vi har stöd för PDF. Du kan prova kostnadsfritt i 60 dagar, sedan får du lösningen för 79 EUR per påbörjad månad – ingen bindningstid. Det enda som tillkommer är en kostnad per inlämnad QR-kod hos ombud på 2,50 kr per kod)

Supersmidigt. Förse oss bara med detta:

 • Ditt företags logotyp i PNG-format.
 • Den information som du vill ska visas för din kund.
 • Vilka fält som du vill ska finnas i returformuläret tex returorsak.
 • Vilken tjänst som ska användas, ditt kundnummer och din returadress.

Våra returtjänster

PostNord erbjuder två olika typer av returlösningar anpasade för olika behov – en för retur av större och tyngre paket, och en för mindre. Bägge är designade för att underlätta dina varuflöden och för att göra det så enkelt som möjligt för dina kunder att skicka tillbaka paket – såväl små som stora.

Return Drop Off

Return Drop Off är vår returtjänst för paket på upp till 20 kg. Kunden får en färdig retursedel av dig, antingen utskriven eller digital, och lämnar själv in paketet hos något av våra ombud. Både du och kunden kan sedan spåra paketet via vår app eller hemsida, hela vägen från att den lämnats in tills dess att återleverans sker hos dig. 

 • Kan användas för returer inom Sverige, Norden och flertalet europeiska länder.
 • Färdig retursedel och förbetald frakt – ingen extra kostnad för kunden.
 • Möjlighet att välja tilläggstjänster som klimatkompensation, varuförsäkring, utlämningsavisering samt QR-kod för returinformation i digitalt format.

Läs mer om Return Drop Off.

Return Pickup

Return Pickup kan användas för större paketreturer med en maxvikt på 35 kg. Med den här tjänsten behöver kunden inte själv lämna in returen hos ett postombud, utan kan istället boka upphämtning av oss. Hämtning sker direkt vid dörren och kan bokas både dagtid och kvällstid. Leverans sker normalt inom 1-2 arbetsdagar.

 • Kan användas för returer inom Sverige, Norden och flertalet europeiska länder.
 • Färdig retursedel och förbetald frakt – ingen extra kostnad för kunden.
 • Möjlighet att välja tilläggstjänster som klimatkompensation, varuförsäkring, utlämningsavisering samt QR-kod för returinformation i digitalt format.

Läs mer om Return Pickup.

Returupphämtning av Pall / Groupage

Om man vill ha en retur på en pall eller groupage/styckegods så väljer man Pall/groupage med tillägget Returupphämtning och då få en returfraktsedel som man kan få upphämtning på. Pall har maxvikt 1000 kg och Groupage/Styckegods har maxvikt 2500 kg.

QR-koder för klimatsmarta returer

I Skicka Direkt Business kan du skapa QR-koder för returpaket och dela dem med dina kunder via sms eller e-post. Perfekt för dig som vill bidra till en mer klimatsmart returhantering genom att minska antalet fysiska fraktsedlar.

Istället för att skicka en utskriven retursedel med varje leverans – av vilka de flesta aldrig används – kan du med den här tjänsten skapa ett returärende först när ett sådant önskemål inkommer från kund. Kunden får en QR-kod som sedan används för utskrift av returfraktsedel hos närmaste postombud. Hur enkelt som helst för både dig och dina kunder – och betydligt snällare mot miljön.

 • Skapa QR-koder direkt i din försändelselista i Skicka Direkt Business.
 • Dela med kund via sms eller e-post.
 • Utskrift av returfraktsedel sker hos postombud.

Läs mer om QR-koder.

Skapa mallar för inkluderad returfraktsedel

Smidiga returer är alltid uppskattade. När du beställer frakt i Skicka Direkt Business kan du välja att redan vid beställningstillfället skapa en returorder om en sådan skulle behövas. Då kan du till exempel skriva ut och skicka med returfraktsedeln i paketet. Returfraktsedeln kostar dig ingenting om returen inte utnyttjas av kunden.

Nya funktioner i mallar låter dig också styra skapandet av returfraktsedlar redan i själva mallen. För medarbetare som beställer med mallar innebär det här att du kan styra huruvida inkluderad returfraktsedel ska finnas valbar, eller om en retur alltid ska finnas med i beställningar gjorda med den mallen. 

Dessa funktioner ser du när du skapar en ny mall. Du kan också redigera en befintlig mall för att ändra den här inställningen.

Använd PostNord som returpartner oavsett vilken transportör du har

Oavsett vilken leverantör som stått för den ursprungliga leveransen går det att använda PostNord som returpartner. På så sätt kan mottagarna använda hela PostNords marknadsledande nät av ombud och välja det inlämningsställe som ligger allra mest passande för returleveransen. Hanteringen blir smidig för såväl kunden som för dig.

PostNords returtjänster underlättar för både dig och dina kunder

Smidiga returer är viktigt för att köpupplevelsen hos dig ska vara genomgående positiv för dina kunder. Det bidrar till en starkare kundlojalitet och underlättar dessutom företagets varuhantering och leveransflöden. 

Som företagskund hos oss får du tillgång till våra returtjänster via ditt konto i PostNord Portal Business. I portalen hittar du också flera andra smarta verktyg designade för att göra din frakt- och logistikhantering så tidseffektiv och kostnadseffektiv som möjligt.

För fler liknande artiklar, se samlingssidan E-handel.

Vanliga frågor om returer

Hur lång tid tar en retur?

En retur levereras vanligen inom 1-2 vardagar från det att den lämnats in till ombud eller hämtats upp av oss.

Varför ska jag använda PostNords returtjänster?

Våra returtjänster möjliggör snabbare, smidigare och säkrare returer för såväl kunder som företagare.

Ska jag välja Return Pickup eller Return Drop Off?

Det beror på vad som ska returneras. Return Pickup passar bra för större och tyngre returer, medan Return Drop Off är avsedd för mindre paket.

Hur skapar jag en QR-kod för retur?

QR-koder skapar du i din försändelselista i PostNord Portal Business. Där finns också tydliga instruktioner om hur du går tillväga.