Skicka paket och boka frakt med Skicka Direkt Business

Gör som över 50 000 nordiska företag

 • Köp frakt online – inrikes och utomlands
 • Säkerställ rätt frakt vid rätt tillfälle
 • Beställ hämtning av paketen eller lämna in hos företagsombud

93% av användare skulle ha svårt att klara sig utan Skicka Direkt Business

0
Ingen månadsavgift
0
Ingen fraktsedelavgift

Skickar du regelbundet?

Boka en demo så visar vi hur smidigt det kan bli med Skicka Direkt Business

Skickar du sällan?

Skicka enstaka paket i Skicka Direkt

Skapa enkelt ett kostnadsfritt konto

Steg 1

Ange företagets organisationsnummer.

Steg 2

Fyll i dina användaruppgifter.

Steg 3

Signera med BankID.

Är sidan till hjälp?
Sätt betyg här!

Skicka Paket till USA

Skicka Paket till Kina

Skicka Paket till Tyskland

Så kan Postnord Portal Business stötta dig

E-handelsansvarig

Så här hjälper vi din ehandel

Är du ansvarig för en e-handel? Med vårt verktyg PostNord Portal Business kan du enkelt skicka paket och brev både inrikes och utomlands.

 • Skapa snabbt fraktsedlar och skriv ut direkt
 • Skicka paket till hela världen
 • Erbjud flexibla leveransalternativ och öka konverteringen
Ta reda på mer

Logistikansvarig

Så här effektiviserar vi din logistik

Har du hand om företagets logistik? Då kan vårt verktyg PostNord Portal Business hjälpa dig optimera leveranser till hela världen.

 • Få snabbt överblick över alla försändelser
 • Optimera dina fraktkostnader löpande
 • Identifiera flaskhalsar i leveranskedjan och skapa proaktiva åtgärder
Ta reda på mer

Kundserviceansvarig

Så här hjälper vi dina kunder

Arbetar du med kundservice? Då kan vårt verktyg PostNord Portal Business hjälpa dig att ge utmärkt service till kunderna.

 • Se var leveransen befinner sig och ge kunden spårnings-ID
 • Föravisera paket och automatisera kundmeddelanden
 • Skapa reklamationer och returer smidigt
Ta reda på mer

Funktioner i portalen som gör det enkelt att skicka paket

Vi hittar bästa frakten och olika prisalternativ utifrån vad du vill skicka

Välj att försäkra din försändelse som tillval

Lägg enkelt till tulldokument direkt på skärmen

Du hittar alla dina tidigare försändelser på ditt konto

Tre fördelar för dig som är e-handelsansvarig

Oavsett om du driver en stor eller liten e-handel har vi lösningarna för dig. Med Postnord Portal Business ser vi till att dina kunder får sina varor snabbt, säkert och på det sätt som passar dem och ditt varumärke!

Skapa och skriv ut fraktsedlar snabbt

När du använder våra frakttjänster kan du lägga mindre tid på frakt och logistik. Du får ut fraktsedlar direkt efter bokad försändelse och kan enkelt boka upphämtning av paketen i samma veva.

Vårt system hjälper dig optimera försändelserna, oavsett om det är fråga om enstaka paket eller hela pallar. Du kan också välja att koppla ditt affärssystem till portalen så sker hela fraktbokningen genom en enkel knapptryckning.

Skicka enkelt paket till hela världen

Driver du en global ehandel, eller drömmer du om att kunna erbjuda dina varor till kunder i andra länder? Postnord Portal Business gör det enkelt att boka frakt till hela världen.

Du kan enkelt importera adresser till Skicka Direkt Business och spara adresser du lägger till manuellt. På så sätt kan du smidigt skicka flera försändelser till återkommande kunder i olika länder.

Flexibla leveransalternativ ökar konverteringen

Med Posten Portal Business kan du enkelt erbjuda kunden både hemleverans och leverans till ombud. Du väljer smidigt tillval som klimatkompensering, expressleverans eller leverans innan kl 10. På så sätt kommer dina kunder kunna få sina varor på exakt det sätt de föredrar, eller helt enkelt på det sätt som bäst passar ditt varumärke.

Tre fördelar för dig som är logistikansvarig

När när du ska skicka något vill mottagaren ha det snabbt och smidigt, och om de ångrar sig vill de lika snabbt bli av med returen. Postnord Portal Business hjälper dig ta hand om alla fraktbehov ni har i företaget.

Tydlig överblick över alla försändelser

I Postnord Portal Business får du tillgång till en dashboard för Track&Trace där du snabbt ser alla försändelser; utgående liksom inkommande. Du kan enkelt få överblick över alla skickade paket och lika enkelt identifiera enskilda försändelser om något ser ut som det inte står rätt till.

Optimera dina fraktkostnader löpande

Varje försändelse uppdateras direkt med estimerat pris vid bokningstillfället. Dessutom kan du, med tydliga rapporter på Fakturor, Kvalitet och Reklamationer i Postnord Portal Business, enkelt se till att era fraktkostnader ligger inom ramen för budget.

Identifiera flaskhalsar i leveranskedjan och skapa proaktiva åtgärder

Vanliga utmaningar vid försändelser är packtid, liggtid och fel satta förväntningar på leveranstid. Postnord Portal Business ger dig alltid estimerad leveranstid för varje försändelse, erbjuder föravisering till mottagaren och spårningsnummer så att både du och mottagaren enkelt kan identifiera exakt var paketet befinner sig.

Tre fördelar för dig som är kundserviceansvarig

Se var leveransen befinner sig med spårnings-ID

Så fort ditt paket är registrerat hos Postnord kommer spårnings-ID att kunna ge information om var försändelsen befinner sig. Du kan skicka avisering med spårningslänk direkt till kunden, eller använda ID:t för att att själv kunna spåra de försändelser som kunder ringer in om.

Genom att erbjuda mottagaren information om spårnings-ID kan trycket på kundservice naturligtvis minska, då många kunder som hör av sig främst är förväntansfulla och vill veta när deras paket kommer fram.

Föravisera paket och automatisera kundmeddelanden

Att föravisera paket är ett bra sätt att minska liggtiden på paket och hålla mottagaren uppdaterad om var paketet befinner sig. Aviseringar kan skickas ut som SMS och email, på de språk som passar er. Med email går det utmärkt att anpassa meddelandet så det matchar er övriga grafiska profil.

Skapa reklamationer och returer smidigt

Om en kund ångrat sitt köp vill de att du snabbt och smidigt tar hand om returen, för att fortsätta vara en nöjd kund. I Postnord Portal Business kan du skapa returer och reklamationer direkt när du har kontakt med kunden. Du har också alltid möjlighet att skicka med retursedel redan i försändelsen.

Tre funktioner som förenklar frakten för dig

Tydlig prissättning

Vi hittar bästa frakten utifrån vad du vill skicka. Du kan lägga till och ta bort tillval för att customajsa frakten precis som du vill ha det. För varje val ser du priset direkt.

Automatiserade aviseringar

Skräddarsy automatiska meddelanden via SMS eller email. Föravisera paket och förtydliga leveransstegen för kunden. Det minskar kostnaden för kundtjänst och returer.

Spåra alla paket

Under Track & Trace får du detaljerad information om alla dina paket. Du kan enkelt se var paketet befinner sig och när det ska levereras. Dessutom ser du direkt om det förekommer några avvikelser och när automatiska aviseringar skickats ut.

Denna video berättar vad som finns i Portalen

Vanliga frågor om att skicka paket

Hur kommer jag åt Postnord Portal Business för att skicka paket?

Alla företag och verksamheter i Sverige som är avtalskund med PostNord kan få ett konto. Om ditt företag inte redan är avtalskund så blir ni det enkelt som en del av konto-skapandet.
Skapa enkelt konto här.

Var kan jag skicka paket?

Du kan skicka försändelser till hela världen med Postnord. Genom Portal Business får du hjälp med det som behövs för att skicka paket till varje land, från tulldokument till aviseringar.

Hur mycket kostar det att skicka paket?

Det beror på hur stort och tungt paket du vill skicka samt vart du vill skicka det. Logga in på Posten Portal Business så hjälper vi dig att räkna ut exakt vad just ditt paket kommer kosta. Logga in

Hur snabbt kommer paketet fram efter jag postat det?

Du kan välja på Expressleverans, 1 arbetsdag eller 3 arbetsdagar för paket inom Sverige. För andra länder beror det på förutsättningarna i det specifika landet. Logga in på ditt konto hjälper vi dig direkt.
Logga in

Besök vår FAQ