Skicka företagspaket upp till 10 kg med frakttjänsten Skicka Direkt Business

Gör som 50 000 skandinaviska företagskunder:

 • Nyttja våra flexibla fraktlösningar
 • Anpassa leveransen efter din kund
 • bättre kontroll över kostnader

93% av användare skulle ha svårt att klara sig utan Skicka Direkt Business

0
Ingen månadsavgift
0
Ingen fraktsedelavgift

Skickar du regelbundet?

Boka en demo så visar vi hur smidigt det kan bli med Skicka Direkt Business

Skickar du sällan?

Skicka enstaka paket i Skicka Direkt

Endast tre steg för att gå med

Steg 1

Fyll i organisationsnumret – företagets uppgifter hämtas automatiskt.

Steg 2

Fyll i dina användaruppgifter.

Steg 3

Signera kundavtalet med BankID – nu är det bara att sätta igång.

Är sidan till hjälp?
Sätt betyg här!

Skicka Paket till Iran

Skicka Paket till Schweiz

Skicka Paket till Storbritannien

Så kan PostNords Portal Business hjälpa företag inom

E-handel

Så här hjälper vi din ehandel

God logistik är en viktig pusselbit för lönsam e-handel, och med PostNords Portal Business blir det enklare för dig att få alla leveransflöden att fungera. Här får du en utmärkt överblick över samtliga försändelser – oavsett om de är ut- eller inkommande.

  • Boka frakt online
  • Flexibla leveranslösningar
  • Effektivisera verksamheten
Ta reda på mer

Logistik

Så här effektiviserar vi din logistik

Att kunna dra i rätt tråd vid rätt tillfälle är nödvändigt för att kunna motverka problem i en leveranskedja. Med PostNords Portal Business får du helhetssyn över era frakter, samt tillgång till data som hjälper dig att effektivisera verksamheten.

   • Spåra och kontrollera paket
   • Analys av leveransflöden
   • Anpassa tillvalstjänster
Ta reda på mer

Kundtjänst

Så här hjälper vi dina kunder

Att kunna ge varje kund uppmärksamheten den förtjänar blir möjligt med PostNords Portal Business. I portalen finns verktyg som gör det enkelt att hantera olika kundärenden och som får varje kund att känna sig sedd.

    • Alla kundärenden i samma portal
    • Lätt att hjälpa kunder
    • Färre fraktärenden

Smarta funktioner när du ska skicka paket under 10 kg

Skicka Direkt Business – boka frakt online

Med Skicka Direkt Business är det smidigt att skicka företagspaket under 10 kg. Skapa ett företagskonto hos oss på PostNord, det är helt kostnadsfritt. Därefter anger du vad paketet väger, samt vart och hur det ska skickas. Vi presenterar priset på skärmen så att du ska veta kostnaden innan du bokar.

Mer om Skicka Direkt Business

Rapporter – se din statistik

Om du vill få bättre koll på din statistik och om du på något sätt kan reducera företagets fraktkostnader hittar du all information du behöver under ”Rapporter”. Med den informationen blir det enklare för dig att utveckla verksamheten åt rätt håll.

Mer om Rapporter

Personliga aviseringar – för en mer unik kundupplevelse

I portalen har du möjlighet att skapa personliga aviseringar som skickas ut automatiskt till dina kunder. På så sätt kan du fördjupa kundens relation till varumärket utan att det innebär en massa extraarbete för dig. Du kan även skapa fraktmallar för framtida försändelser.

Mer om Aviseringar

Fyra funktioner som underlättar paketfrakt under 10 kg

Välj om du ska försäkra frakten

Tillförlitlig spårning av paket

Skicka personlig hälsning

Beräkna fraktkostnad online

Fördelar med Portal Business – för dig som arbetar med e-handel

Om du ska starta eller redan driver e-handel behöver du en tillförlitlig fraktleverantör som underlättar leveranser mellan lager och slutkund. Till skillnad från när kunden tar med sig varan från en fysisk butik behöver du se till att allt levereras på ett smidigt sätt. PostNords Portal Business hjälper dig att se till att dina leveransflöden flyter på som de ska samtidigt som du skapar fantastiska kundupplevelser.

1. Boka frakt för alla varor

PostNords Skicka Direkt är din bästa vän när du ska leverera varor till dina kunder. I verktyget kan du boka frakt för alla paket, oavsett var mottagaren befinner sig. Paketet kan skickas direkt till mottagarens brevlåda eller till det närmaste PostNord-ombudet, enligt dina och kundens önskemål. För att boka frakt med Skicka Direkt skapar du ett kostnadsfritt företagskonto, därefter är du startklar. När du anger mottagare, paketets vikt och destination i verktyget presenterar vi priset direkt på skärmen.

2. Se alla ut- och inkommande försändelser

I portalen får du en tydlig överblick över alla dina försändelser, oavsett om de är ut- eller inkommande. Det gör det enklare för dig att snabbt hantera avvikelser innan de drabbar din kund. Skulle en kund höra av sig till dig och vilja ändra något kring frakten så hittar du det specifika ärendet genom att ange kundens namn, paket-ID eller bokningsreferens i sökfältet. Om du undrar var ett paket är någonstans använder du verktyget Track & Trace – där ser du exakt var det befinner sig vid alla tillfällen.

3. Uppdatera dina kunder genom personliga aviseringar

Att informera kunden om varans leveransstatus är ett enkelt sätt att stärka kundens förtroende för ditt företag. När kunden slipper undra hur långt paketet har kommit blir kunden mindre benägen att ringa er kundtjänst. Med PostNords Portal Business kan du skapa personliga aviseringar som skickas ut automatiskt till dina kunder. På så sätt kan du hålla dem glada och uppdaterade utan att det kostar dig mer jobb.

Fördelar med Portal Business – för dig som arbetar med logistik

Logistikern är spindeln i företagets leveransnät som behöver kunna hantera alla trådar för att verksamheten ska fungera. Detta kräver struktur, men också att lösningen är så pass flexibel att man kan enkelt kan genomföra de åtgärder som krävs. PostNords Portal Business hjälper dig att kontrollera att allt är som det ska, och innehåller verktyg som gör att du ser leveranskedjan med nya ögon. Först då kan du stimulera verksamheten till att nå sin fulla potential.

1. Spåra alla försändelser

Att veta var alla försändelser befinner sig är nödvändigt för att leveranskedjan ska vara så effektiv som möjligt. Just därför har vi skapat Track & Trace – för att du alltid ska ligga steget före och förebygga problem. I verktyget kan du följa alla ut- och inkommande frakter, samt ändra mottagare, destination och leveranssätt. Det ger dig kontroll över alla frakter, också medan de är på väg.

2. Koppla ihop din e-handel med våra fraktlösningar

Om du vill minska det administrativa arbetet kring leveranser kan du koppla ihop din e-handel med någon av våra fraktlösningar:

I verktyget Skicka Direkt Business kan du boka frakt för köp som gjorts i andra system. Skapa ett kostnadsfritt företagskonto och importera en fil med era försändelser, därefter kan du boka frakt för alla på en gång.

Använder du WooCommerce eller Klarna Checkout har du möjlighet att installera vår plugin (beta). Då skickas informationen direkt till oss varje gång en kund genomför ett köp.

Du som använder ett mer avancerat betalsystem eller har ett specifikt orderkopplingsbehov kan skapa en egen anslutning till vårt boknings-API. Då kommer API:n att skicka fraktinformationen direkt till PostNord.

3. Analysera era leveransflöden

På Portal Business hittar du information och data kring era frakter, vilket hjälper dig att analysera era leveransflöden och vidta effektiva åtgärder. Under fliken ”Rapporter” finns bland annat uppgifter om kvalitet, miljö, pallsaldo och reklamationer.

Denna video berättar vad som finns i Portalen

Skicka företagspaket under 10 kg

Kan jag boka upphämtning av paket under 10 kg?

Ja, det gör du i verktyget Skicka Direkt. Där kan du välja om du vill lämna in paketet hos ett ombud eller om det ska hämtas med bud.

Hur skickar jag företagspaket under 10 kg?

Ange paketets vikt och mottagarens information i verktyget Skicka Direkt Business. Du väljer sedan om vi ska hämta upp det eller om du ska lämna in det hos ett ombud.

Vad kostar det att skicka paket med Skicka Direkt Business?

Fraktkostnaden avgörs av paketets vikt och hur långt det ska skickas. Vi presenterar priset direkt i verktyget.

Kan jag spåra paket under 10 kg?

Ja, med Track & Trace vet du alltid exakt var paketet är.

Besök vår FAQ