Skicka företagspaket upp till 1 kg med PostNords Skicka Direkt Business

Gör som många andra företag och effektivisera er leveranskedja med PostNords frakttjänst Skicka Direkt Business.

 • Köp frakt online – enkelt och spårbart
 • Flera smidiga fraktalternativ för din kund
 • Överblick över alla dina försändelser

93% av användare skulle ha svårt att klara sig utan Skicka Direkt Business

0
Ingen månadsavgift
0
Ingen fraktsedelavgift

Skickar du regelbundet?

Boka en demo så visar vi hur smidigt det kan bli med Skicka Direkt Business

Skickar du sällan?

Skicka enstaka paket i Skicka Direkt

Tre enkla steg för att komma igång

Steg 1

Fyll i organisationsnumret – företagets uppgifter hämtas automatiskt.

Steg 2

Fyll i dina användaruppgifter.

Steg 3

Signera kundavtalet med BankID.

Är sidan till hjälp?
Sätt betyg här!

Skicka Paket till Danmark

Skicka Paket till USA

Skicka Paket till Polen

Så kan PostNords Portal Business hjälpa dig som arbetar med

E-handel

Så här hjälper vi din ehandel

Om du driver e-handel vet du hur svårt det kan vara att få allt att gå ihop – oavsett företagets storlek. Med verktyget Portal Business får du en tydlig överblick över dina frakter och kan på så sätt effektivisera din verksamhet.

  • Smidig hantering av alla leveranser
  • Spara tid genom att skapa fraktmallar online
  • Gladare kunder
Ta reda på mer

Logistik

Så här effektiviserar vi din logistik

Som logistiker behöver du ha överblick och kontroll över hela leveranskedjan. Genom att använda PostNords Portal Business får du helhetssyn över hela processen och sänker företagets kostnader.

   • Rätt leverans vid rätt tillfälle
   • Effektivisera leveranskedjan och reducera kostnader
   • Följ ut- och inkommande försändelser
Ta reda på mer

Kundtjänst

Så här hjälper vi dina kunder

Att vara personen som kunderna har kontakt med kräver både noggrannhet och struktur. PostNords Portal Business hjälper medarbetarna att göra ett bättre jobb och skapar givande kundupplevelser.

    • Alla kundärenden i portalen
    • Smidig hantering av returer och reklamationer
    • Effektiv kommunikation genom automatiserade aviseringar

Funktioner som gör det enklare att skicka paket under 1 kg

Skicka Direkt Business

Med Skicka Direkt Business blir det smidigare att skicka paket till företag och privatpersoner – både inrikes och utrikes. I verktyget kan du bland annat beräkna fraktkostnader, köpa frakt, klimatkompensera, boka upphämtning och försäkra paketen.

Mer om Skicka Direkt Business

Säker spårning av paket

När du använder funktionen Track & Trace har du alltid stenkoll på var dina leveranser befinner sig. Med verktyget har du även möjlighet att ändra vart paketet ska, dess liggtid hos ombudet och mottagarens uppgifter. För att spåra paket eller ändra information anger du paket-ID, orderreferens eller kundens namn i sökrutan och klickar på sök.

Mer om Track & Trace

Översikt över dina frakter

I kontrollpanelen ser du samtliga leveranser och deras befintliga status. På så sätt blir det enklare för dig att motverka och hantera eventuella avvikelser så att dessa inte drabbar mottagaren.

Mer om Frakt

Fyra funktioner som underlättar frakt av paket under 1 kg

Anpassa tillval efter dig och din kund

Skapa fraktmallar för att spara tid

Beräkna fraktkostnader online

Hantera fakturor och reklamationer i verktyget

Därför passar PostNords Portal Business verksamheter inom e-handel och logistik

E-handlare

Smidiga leveransalternativ är ovärderliga i en webbutik där kunderna inte tar med sig varorna hem direkt efter att de ha genomfört ett köp. Varorna ska först packas, skickas och levereras. Genom att använda PostNords frakttjänst Portal Business får du bättre koll på dina försändelser och kan effektivisera din verksamhet. Som grädde på moset leder detta till riktigt nöjda kunder.

Köp frakt av paket online

Att köpa frakt online är enkelt med PostNords Skicka Direkt Business – ett verktyg som ger dig överblick över samtliga frakter och kostnader. Det enda du behöver göra är att fylla i paketets vikt och vart det ska skickas, och om så önskas kan du göra tillval efter dina eller kundens specifika önskemål.

Följ paketet när du vill

Utan tillförlitlig spårning av paket är det lätt att bli orolig. Med PostNords verktyg Track & Trace vet du exakt var paketet befinner sig – hela tiden. Ställ in automatiska aviseringar med uppdateringar till kunden via sms eller mejl, så minskas tiden kundtjänsten behöver lägga på fraktärenden. På sidan kan du dessutom begära paket i retur och skapa reklamationer. Allt detta underlättas av att all kunddata redan är registrerad, så det enda du behöver göra är att välja vilken åtgärd som ska utföras.

Förbättra er kundkontakt genom skräddarsydda aviseringar

Om du eftersträvar att varje kund ska känna sig utvald kan du åstadkomma just detta i PostNords Portal Business. Här kan du skapa personliga aviseringar som skickas ut till kunden automatiskt. Genom att inkludera dina kunder i leveransprocessen blir de inte bara mindre benägna att ringa kundservice, de känner sig sedda. Med Portal Business blir du alltså inte bara mer effektiv, du skapar en plattform som dina kunder älskar.

Logistiker

Kontroll är nyckeln till ett effektivt produktionsflöde. Med PostNords Portal Business får du som logistiker inte bara möjlighet att styra när och vart leveranserna skickas, utan även se vilka delar i kedjan som kan förbättras.

Enkelt att följa paket

Oavsett om paketet ska skickas till en ort i Sverige eller utomlands behöver du veta var det är och när det levereras. Med hjälp av verktyget Track & Trace har du alltid fullständig kontroll över paketet, och kan vid behov ändra mottagare, adress och leveranstid. Här finns dessutom information om alla företagets leveranser, för att du enkelt ska kunna upptäcka och hantera eventuella avvikelser i tid.

Alternativ för effektiv fraktbokning

På PostNords Portal Business kan du koppla samman din verksamhet med våra olika fraktlösningar och reducera tidsåtgång och kostnader.

 • Anmäl ditt företag till Skicka Direkt Business, det går snabbt och är helt kostnadsfritt. Där kan du boka frakt till kunder för köp som gjorts i andra system. Om du vill spara mer tid kan du importera filer med era försändelser och boka leverans för alla varor på en och samma gång.
 • Om ditt företag redan använder WooCommerce eller Klarna Checkout kan du installera vår plugin (beta) och på så sätt automatisera frakten ytterligare. Då skickas informationen direkt till Skicka Direkt Business varje gång en kund köper en produkt.
 • För dig som använder ett mer avancerat e-handelssystem eller har ett specifikt orderkopplingsbehov finns möjligheten att utveckla en egen koppling till vårt boknings-API. Då kommer API:n att skicka informationen om era frakter direkt till PostNord.

Analysera och förbättra era leveransflöden

Det finns nästan alltid utrymme för förbättringar i en leveranskedja, men då krävs det att man vet vilka länkar i kedjan som är svagare än andra. I PostNords Portal Business hittar du all information du behöver för att kunna analysera och effektivisera ert leveransflöde. Under Rapporter hittar du bland annat kvalitets-, miljö-, och reklamationsrapporter, och kan se statistik över samtliga fraktkostnader.

Denna video berättar vad som finns i Portalen

Vanliga frågor om att skicka paket under 1 kg

Hur skickar man paket under 1 kg med PostNord?

Ange paketets vikt, leveranssätt och vart det ska skickas i PostNords Skicka Direkt. Därefter skriver du ut fraktsedel själv eller i samband med att du lämnar in paketet hos närmaste PostNord-ombud.

När skickas företagspaket under 1 kg?

Du har möjlighet att själv bestämma när ett företagspaket ska skickas i PostNords Skicka Direkt.

Var kan jag lämna in paket?

Paket skickas via ditt närmaste PortNord-ombud, alternativt kan du beställa upphämtning med bud.

Hur mycket kostar det att frakta paket under 1 kg?

Fraktkostnaden avgörs dels av paketets vikt, dels vart det ska skickas. Med PostNords Skicka Direkt kan du snabbt beräkna fraktkostnaden för ditt paket.

Besök vår FAQ