Skicka företagspaket under 20 kg med PostNord

Beställ företagsfrakt online med Skicka Direkt Business.

 • Smidig frakt av paket upp till 20 kg
 • Många valmöjligheter för din kund
 • Organisera och spåra alla försändelser

93% av användare skulle ha svårt att klara sig utan Skicka Direkt Business

0
Ingen månadsavgift
0
Ingen fraktsedelavgift

Skickar du regelbundet?

Boka en demo så visar vi hur smidigt det kan bli med Skicka Direkt Business

Skickar du sällan?

Skicka enstaka paket i Skicka Direkt

Så kommer du igång med Skicka Direkt

Steg 1

Ange företagets organisationsnummer – uppgifterna hämtas automatiskt.

Steg 2

Fyll i användaruppgifter.

Steg 3

Signera avtalet med BankID.

Är sidan till hjälp?
Sätt betyg här!

Skicka Paket till Nederländerna

Skicka Paket till Kina

Skicka Paket till Grekland

Så kan PostNords Portal Business stödja dig som arbetar med

E-handel

Så här hjälper vi din ehandel

Du som arbetar med e-handel vet hur viktig logistiken är för att verksamheten ska fungera, oavsett företagets storlek. PostNords Portal Business erbjuder flexibla frakt- och logistiklösningar till både stora och små företag i hela Norden.

  • Flera fraktalternativ
  • Reducera onödiga kostnader
  • Mer personlig kundkontakt
Ta reda på mer

Logistik

Så här effektiviserar vi din logistik

Med varuleveranser blir frågorna

när, var och hur

   • viktiga. Med PostNords Portal Business blir det enkelt för dig att kontrollera försändelser samtidigt som du ser leveranskedjan ur ett fågelperspektiv.

  • Reducera kostnader i leveransprocessen
  • Automatisering och effektivisering
  • Flexibelt fraktsystem
 • Ta reda på mer

  Kundtjänst

  Så här hjälper vi dina kunder

  För att kunna ge varje kund bästa möjliga service behövs en portal som möjliggör snabb problemlösning. Genom att använda PostNords Portal Business kan du automatisera en del av kundkommunikationen samtidigt som du får mer tid att lägga på varje enskild individ.

      • Alla kundärenden i samma portal
      • Lätt att spåra paket
      • Personlig kommunikation

  Funktioner som förenklar frakt av paket

  Personliga aviseringar

  I Portal Business kan du skapa personliga aviseringar som informerar kunden om varan som beställts via sms eller mail. Vill du sätta din egen prägel på utskicken kan du välja att prenumerera på någon av våra aviseringstjänster, då kan du skapa aviseringar med din egen logotyp och valfritt typsnitt. Du kan också bestämma när i leveransfasen som din kund ska få ditt meddelande. Efter leverans till exempel kan din kund få ett meddelande som säger “Tack för att du handlade hos oss, nu får du 20% rabatt på nästa köp”.

  Mer om Aviseringar

  Spåra & kontrollera paket

  När du vill veta hur det går för dina försändelser använder du verktyget Track & Trace. Fyll i paket-ID, bokningsreferens eller mottagarens namn i sökfältet, så ser du paketets befintliga status. Om det uppstår ett problem med något paket ser du det i kontrollpanelen, där listar vi alla dina ut- och inkommande försändelser.

  Mer om Track & Trace

  Enkelt att välja tillvalstjänster

  Med Skicka Direkt är det enkelt att anpassa leveransen efter dig och din kund. I samband med att du fyller i fraktinformationen har du möjlighet att göra olika tillval. Du kan till exempel välja att klimatkompensera, skicka med fraktsedel för retur och försäkra frakten.

  Mer om Skicka Direkt Business

  Värdefulla funktioner när du skickar paket under 20 kg

  Tillförlitlig spårning av frakt

  Beräkna fraktkostnad i portalen

  aviserngar-Storbritannien

  Möjlighet att klimatkompensera

  Personliga & automatiska aviseringar

  Därför passar Portal Business företag inom e-handel och logistik

  E-handel

  E-handel kräver en hel del logistik – särskilt när du ska skicka paket upp till 20 kg. PostNord har skapat en fraktlösning som inte bara innebär att försändelsen skickas från en punkt till en annan, utan att du har möjlighet att kontrollera din frakt i alla lägen. Med Portal Business får du tillgång till verktyg som ger dig helhetssyn på dina leveranskedjor och hjälper dig att reducera kostnader och hantera problem. På så sätt ligger du alltid steget före, och kan fokusera på att utveckla din verksamhet åt rätt håll.

  1. Spåra och kontrollera din frakt

  Verktyget Track & Trace gör det enkelt för dig att spåra försändelser, oavsett om de skickas från producent till lager eller lager till slutkund. För att kontrollera ett specifikt paket anger du försändelse-ID, kundens namn eller bokningsreferens i sökrutan. Du kan även ändra leveransinformation trots att paketet redan har skickats iväg, såsom destination, mottagare eller leveranssätt. Med PostNords Portal Business kan du se till att du alltid uppfyller dina kunders unika behov och önskemål.

  2. Effektivisera din verksamhet

  I PostNords Portal Business finns alla verktyg du behöver för att kunna analysera och effektivisera din e-handel. Under ”Rapporter” sammanställer vi löpande all data kring era leveransflöden, så att du ska kunna genomföra effektiva förändringar som faktiskt gör skillnad. Här hittar du bland annat rapporter gällande miljö, pallsaldo, reklamationer och kvalitet.

  3. Sammankoppla e-handeln med våra fraktlösningar

  Alla företag har unika behov, och därför anpassas vår fraktlösning helt och hållet efter din verksamhet. Om du vill minska det administrativa arbetet går det att koppla samman betallösningar som Klarna Checkout och WooCommerce med PostNord. Då skickas all information direkt till oss när en kund har genomfört ett köp, och du slipper lägga resurser på att mata in den manuellt.

  Logistik

  Letar du efter en lösning som underlättar frakt av paket under 20 kg? Då har du hittat helt rätt! Med PostNords Portal Business får du stenkoll på paket som skickas mellan producenter, lager och kunder. Portalen är dessutom fylld av verktyg som hjälper dig att hitta din leveranskedjas svaga punkt, så att du ska kunna dra ner på onödiga kostnader.

  1. Kontroll på alla försändelser

  Du som arbetar som logistiker vet hur viktigt det är att kunna kontrollera leveransflödena så att varorna levereras till rätt plats vid rätt tidpunkt. Med Track & Trace får du möjlighet att följa och spåra dina paket utan strul. Det enda du behöver göra är att ange försändelse-ID, kundnummer eller referens i sökrutan och klicka på sök. I kontrollpanelen ser du alla dina försändelsers befintliga status, så att du snabbt ska kunna hantera avvikelser innan de blir ett problem.

  2. Sammankoppla din e-handel med våra fraktlösningar

  Om du vill automatisera din fraktlösning erbjuder vi olika alternativ i Portal Business. Det enda du behöver göra för att komma igång är att skapa ett kostnadsfritt företagskonto.

  • I Skicka Direkt Business kan du boka frakt för köp som gjorts i externa system. Då kan du importera filer med försändelser och boka frakt för alla på en gång.
  • Om du redan använder e-handelsystem som WooCommerce eller Klarna kan du installera vår plugin (beta). Då kommer fraktinformationen att skickas direkt till PostNord varje gång en kund handlar av dig.
  • Använder du ett mer avancerat betalsystem kan du utveckla en egen anslutning till vårt boknings-API, även då skickas informationen till oss varje gång ett köp genomförs.

  3. Definiera leveranskedjans svaga länk

  Att identifiera leveranskedjans svagaste länk blir betydligt svårare om du inte har konkret data att utgå från när du ska göra din analys. I PostNords Portal Business för vi därför statistik och sammanställer rapporter kring fraktkostnader, miljö, reklamationer och kvalitet. Du har dessutom möjlighet att exportera datan till format såsom excel.

  Denna video berättar vad som finns i Portalen

  Vanliga frågor om att skicka paket & pall under 20 kg

  Hur mycket kostar det att skicka paket som väger 20 kg?

  I Skicka Direkt anger du paketets vikt och volym, samt vart det ska skickas. Priset visas direkt på skärmen.

  Hur lämnar jag in paket under 20 kg?

  Du kan antingen lämna in det hos ett ombud eller beställa upphämtning med budbil.

  Kan jag skicka ett paket som väger 20 kg utomlands med PostNord?

  Ja, våra lösningar omfattar frakt av paket till utlandet.

  Kan jag beställa frakt för flera paket på en gång med Skicka Direkt?

  Ja, du väljer själv om du ska beställa frakt för ett eller flera paket i Skicka Direkt.

  Besök vår FAQ