Skicka paket under 2 kg med PostNords Skicka Direkt

Skicka dina företagspaket under 2 kg med PortNords frakttjänst Skicka Direkt.

 • Effektivisera företagets leveransflöden
 • Anpassa frakten efter din kund
 • Kontroll över samtliga försändelser

93% av användare skulle ha svårt att klara sig utan Skicka Direkt Business

0
Ingen månadsavgift
0
Ingen fraktsedelavgift

Skickar du regelbundet?

Boka en demo så visar vi hur smidigt det kan bli med Skicka Direkt Business

Skickar du sällan?

Skicka enstaka paket i Skicka Direkt

Enkelt att komma igång med Skicka Direkt

Steg 1

Ange företagets organisationsnummer – uppgifterna hämtas automatiskt.

Steg 2

Fyll i användaruppgifter.

Steg 3

Signera avtalet med BankID.

Är sidan till hjälp?
Sätt betyg här!

Skicka Paket till Kanada

Skicka Paket till Spanien

Skicka Paket till Åland

Så kan PostNords Portal Business hjälpa företag inom

E-handel

Så här hjälper vi din ehandel

Både stora och små företag inom e-handel kan dra nytta av en effektiv leveranslösning. Genom att använda Portal Business får du inte bara stenkoll på samtliga leveranser, utan även kunder som återvänder.

  • Överblick över samtliga försändelser
  • Möjlighet att fördjupa kundkontakten
  • Effektivisering av verksamheten
Ta reda på mer

Logistik

Så här effektiviserar vi din logistik

Att kunna kontrollera leveransflöden och motverka problem innan de uppstår är av yttersta vikt för dig som arbetar med logistik. Med PostNords Portal Business kan du se till alla frakter är där de ska vara, och identifiera hur er leveranskedja kan bli ännu bättre.

   • Följ era ut- och inkommande paket
   • Reducera kostnader genom analys av leveransflöden
   • Anpassa tillvalstjänster efter behov
Ta reda på mer

Kundtjänst

Så här hjälper vi dina kunder

En väl fungerande kundtjänst kan fokusera på att vara lyhörd gentemot kunderna, så att dessa inte bara återkommer utan även rekommenderar företaget till sina vänner. PostNords Portal Business möjliggör snabb problemlösning och personlig kommunikation.

    • Samtliga kundärenden på ett och samma ställe
    • Enkelt att följa upp olika ärenden
    • Anpassa frakten utifrån kunden

Funktioner som förenklar frakt av paket under 2 kg

Track & Trace – spåra din frakt

Med funktionen Track & Trace har du möjlighet att kontrollera och följa fraktens resa till mottagaren. Du kan dessutom ändra destination, paketets liggtid hos ombudet och mottagarens uppgifter precis när du vill. Det enda du behöver göra för att spåra paket eller ändra uppgifter är att ange paket-ID, orderreferens eller kundens namn i sökrutan.

Mer om Track & Trace

Se din statistik i portalen

I PostNords Portal Business finns all statistik du kan tänkas behöva för att kunna analysera och förbättra dina leveransflöden. Under ”Rapporter” hittar du samtliga fraktkostnader, samt rapporter om kvalitet, reklamation och miljö. Det gör det betydligt enklare för er att utveckla er verksamhet åt rätt håll.

Mer om Rapporter

Personlig kundkommunikation

Alla kunder vill känna sig sedda och utvalda. Med PostNord Portal Business kan du lägga in automatiska aviseringar som håller kunden uppdaterad om paketets resa. Vill du göra kundupplevelsen ännu mer speciell kan du skapa personliga aviseringar med ditt varumärke.

Mer om Aviseringar

Fyra värdefulla funktioner när du skickar paket under 2 kg

Välj om du ska försäkra paketet

Skapa fraktmallar för framtida försändelser

Beräkna fraktkostnad online

aviserngar-Storbritannien

Skicka personlig hälsning

Därför passar PostNords Portal Business företag inom e-handel och logistik

E-handlare

Om du driver en webbshop är du väl medveten om att e-handel handlar om så mycket mer än bara försäljning. Det är just det som är anledningen till att vi har skapat Portal Business. Portalen hjälper dig att strukturera ut- och inkommande frakter, så att du ska kunna fokusera på att utveckla din verksamhet och göra dina kunder glada.

Aldrig varit enklare att köpa frakt

Med PostNords fraktverktyg Skicka Direkt Business kan du snabbt beräkna fraktkostnader och beställa frakt av ett eller flera paket. I verktyget anger du mottagare och destination, och där kan du även göra tillval såsom försäkring och leveranssätt. Du har dessutom möjlighet att skapa supersmidiga fraktmallar som sparar tid inför framtida försändelser.

Följ paketets resa till mottagaren

Track & Trace är verktyget som hjälper dig att hålla reda på dina försändelsers status. Här kan du dessutom skapa aviseringar som skickas ut automatiskt till kunden med uppdateringar om leveransen. På så sätt känner sig kunden mer sedd och inkluderad, samtidigt som kundtjänsten kan ägna sig åt andra uppgifter än fraktärenden.

Sammankoppla e-handeln med våra fraktlösningar

I PostNords Portal Business kan du koppla samman din betallösning (såsom Klarna Checkout eller WooCommerce) med portalen så att all väsentlig information finns där när varorna ska fraktas. Det enda du behöver göra för att komma igång är att skapa ett konto på Skicka Direkt.

Logistiker

En välfungerande fraktlösning är av högsta vikt för att leveransflödet ska flyta på som det ska. Men det finns ofta utrymme för förbättringar – och det är där PostNords Portal Business kommer in. Portalen hjälper dig att upptäcka och hantera avvikelser innan de påverkar verksamheten, och förser dig med data så att du kan reducera onödiga kostnader.

Fullständig kontroll över frakten

Som logistiker behöver du kunna kontrollera företagets frakt i alla lägen – och vidta snabba och effektiva åtgärder. Tack vare Track & Trace blir det enklare för dig att göra ditt jobb. Med verktyget kan du spåra paket och vid behov ändra mottagare, destination och leveranstid. I dashboarden finns en sammanställning av företagets alla in- och utgående frakter för att du ska få en god överblick.

Koppla ihop e-handeln med PostNords Portal Business

Minska det administrativa arbetet genom att koppla samman din verksamhet med någon av våra fraktlösningar. Vi erbjuder flera alternativ som kan anpassas efter dina behov.

 • I Skicka Direkt Business kan du skapa ett kostnadsfritt företagskonto, det tar bara någon minut. I verktyget kan du sedan boka frakt för köp som gjorts i andra system. Du väljer själv om du vill boka leverans för en vara i taget, eller om du vill importera samtliga försändelser och boka frakt för alla på en gång.
 • Om du redan använder e-handelssystem som WooCommerce eller Klarna Checkout kan du installera vår plugin (beta). Då automatiseras processen ytterligare och informationen skickas direkt till oss varje gång en kund handlar av dig.
 • Företag som använder mer avancerade betalsystem, alternativt har ett specifikt orderkopplingsbehov, kan skapa en egen anslutning till vårt boknings-API. Det innebär att API:n kommer att skicka fraktinformationen direkt till oss på PostNord.

Hitta leveranskedjans svaga länk

För att kunna reducera kostnader och effektivisera verksamhetens leveransflöden behöver du ta reda på om det finns några brister. I PostNords Portal Business hittar du statistik kring era fraktkostnader, och här finns även miljö-, kvalitets- och reklamationsrapporter. På så sätt kan du vidta effektiva logistiska åtgärder som faktiskt kommer att göra skillnad.

Denna video berättar vad som finns i Portalen

FAQ – skicka paket under 2 kg

Hur skickar man paket under 2 kg med Skicka Direkt Business?

Du anger företagspaketets vikt, leveranssätt och vart det ska skickas direkt i portalen. Skriv ut fraktsedeln själv eller hos ditt närmaste PostNords-ombud. Därefter är paketet redo att skickas.

När skickas företagspaket under 2 kg?

I PostNords frakttjänst Skicka Direkt bestämmer du själv när ett företagspaket ska skickas.

Var kan jag lämna in paket?

Du kan antingen beställa upphämtning med bud, eller lämna in paketet hos ditt närmaste PostNord-ombud.

Hur mycket kostar det att frakta paket under 2 kg?

Med PostNords frakttjänst Skicka Direkt beräknar du fraktkostnaden online. Priset beror dels på paketets vikt, dels på destination.

Besök vår FAQ