Skicka paket upp till 30 kg med frakttjänsten Skicka Direkt Business

Gör som över 50 000 företag och använd PostNord Portal Business.

 • Köp frakt online
 • Flexibla leveranslösningar
 • Reducera onödiga kostnader

93% av användare skulle ha svårt att klara sig utan Skicka Direkt Business

0
Ingen månadsavgift
0
Ingen fraktsedelavgift

Skickar du regelbundet?

Boka en demo så visar vi hur smidigt det kan bli med Skicka Direkt Business

Skickar du sällan?

Skicka enstaka paket i Skicka Direkt

Kom igång med Skicka Direkt Business

Steg 1

Fyll i ert organisationsnummer – företagets uppgifter hämtas automatiskt.

Steg 2

Välj användaruppgifter.

Steg 3

Signera kundavtalet med ditt BankID.

Är sidan till hjälp?
Sätt betyg här!

Skicka Paket till USA

Skicka Paket till Norge

Skicka Paket till Polen

Så kan PostNord Portal Business hjälpa verksamheter inom

E-handel

Så här hjälper vi din ehandel

En väl fungerande och flexibel fraktlösning är essentiellt för att en webbshop ska blomstra. PostNord Portal Business innehåller verktyg som hjälper dig att stimulera dina kunder och förbättra dina leveransflöden, oavsett hur stort ditt företag är.

  • Kunder som återkommer
  • Lätt att spåra paket
  • Boka frakt i verktyget
Ta reda på mer

Logistik

Så här effektiviserar vi din logistik

Logistiken spelar en viktig roll för ett företags utveckling, och med en flexibel och kontrollerbar leveranslösning är det enklare att se till att utvecklingen går åt rätt håll. Med PostNords Portal Business kan du effektivisera era leveranskedjor och reducera onödiga kostnader.

   • Bättre kontroll över frakter
   • Reducera onödiga kostnader
   • Automatisering & effektivisering
Ta reda på mer

Kundtjänst

Så här hjälper vi dina kunder

Vill du utveckla er kundtjänst så att varje kund får ett fantastiskt intryck av ert företag? PostNords Portal Business erbjuder flexibla leveranslösningar av varor och möjlighet att fördjupa och förbättra kontakten med era kunder.

    • Lätt att hantera kundärenden
    • Automatiska aviseringar
    • Väl omhändertagna och glada kunder

Uppskattade funktioner vid frakt av paket under 30 kg

Möjlighet att boka upphämtning

När tunga paket ska fraktas är det skönt att kunna boka upphämtning med bud. I verktyget Skicka Direkt Business anger du paketets volym och vikt, samt hur snabbt du vill att det ska levereras. Där kan du också beställa upphämtning så att du slipper tänka på det praktiska kring att frakta otympliga varor till ett ombud.

Mer om Upphämtning

Följ paketets färd

Med verktyget Track & Trace slipper du undra hur det har gått för paketet när det har skickats iväg. Här kan du nämligen följa och kontrollera paketet i alla lägen. I kontrollpanelen får du dessutom god översikt över alla dina in- och utkommande försändelser så att du kan motverka avvikelser i tid.

Mer om Track & Trace

Mallar för tulldokument

Ska du skicka paket till utlandet? Inga problem! I Skicka Direkt Business finns mallar för tulldokument i flödet, så du behöver inte oroa dig för att du ska glömma att fylla i det. Vill du försäkra paketet finns den möjligheten.

Mer om Mallar

Fyra funktioner som underlättar paketfrakt under 30 kg

Lätt att kontrollera frakt

Upphämtning med bud

Tullmallar direkt i verktyget

Skapa personliga aviseringar

Fördelar för dig som jobbar med e-handel

Att sälja produkter på nätet innebär andra arbetsuppgifter än i en fysisk butik. Då kundens uppfattning av företaget ofta grundas på webbplatsens utseende och om företaget verkar tillförlitligt, blir det betydligt viktigare att fokusera på hemsidan. Men det som ofta är avgörande för om kunden kommer att återvända är hur smidigt det går att få hem varorna. Med PostNords Portal Business kan du ge dina kunder flera alternativ när de ska beställa varor. Oavsett hur stor eller liten e-handel du driver anpassar vi våra lösningar efter dina specifika behov.

Spåra ut- och inkommande försändelser

Med Track & Trace kan du se befintlig status på dina frakter och var de befinner sig för tillfället. I verktyget kan du ändra fraktinformation, så om din kund hör av sig till dig och vill ändra adress är det enkelt att fixa. För att spåra ett specifikt paket anger du kundens namn, paket-ID eller referens i sökfältet. Du har dessutom möjlighet att ändra mottagarens namn, leveranssätt och paketets liggtid hos ombudet.

Analysera dina leveransflöden

I Portal Business finns all data du behöver för att kunna analysera dina leveransflöden och genomföra effektiva förändringar. Vi sammanställer löpande rapporter kring miljö, pallsaldo, kvalitet och reklamationer, just för att du ska kunna se verksamheten ur ett fågelperspektiv och förstå vad som kan förbättras.

Fördelar för dig som arbetar med logistik

Du som arbetar med logistik vet exakt hur viktigt det är med en flexibel och skräddarsydd fraktlösning. PostNords Portal Business är portalen där du kan kontrollera alla era leveranser och genomföra effektiva åtgärder när det dyker upp problem. Du får dessutom tillgång till data kring frakterna så att du ska kunna analysera era flöden och reducera kostnader.

Koppla ihop er e-handel med våra fraktlösningar

Med Skicka Direkt Business är det enkelt att anpassa fraktlösningen efter företagets behov och de betalsystem ni använder. Du väljer själv om du vill tanka över en fil med alla försändelser och boka leverans för ett eller flera paket. Om ditt företag använder Klarna Checkout eller WooCommerce kan du att installera vår plugin (beta) så att fraktinformationen skickas direkt till oss. För avancerade betalsystem går det att skapa en länk till vårt boknings-API, även då skickas informationen direkt till Portal Business.

Stenkoll på all frakt

I verktyget Track & Trace kan du spåra alla ut- & inkommande försändelser så att du får koll på alla leveranser. Det går dessutom att ändra fraktinformation, såsom destination eller mottagare, trots att paketet redan har skickats iväg. På så sätt blir det enklare för dig att förekomma och hantera avvikelser innan de blir verkliga problem.

Fördelar för dig som arbetar med kundtjänst

Att vara lyhörd inför dina kunders behov blir betydligt lättare om du har bra verktyg att arbeta med. PostNords Portal Business erbjuder flexibla fraktlösningar som underlättar hanteringen av fraktärenden och minskar kundernas väntetid. Allt paketerat i en tydlig portal där alla kundärenden finns samlade. Med Portal Business kan du överträffa dina kunders förväntningar och förbättra deras uppfattning av ert företag – varje gång.

Lätt att hantera ärenden

Med Portal Business är det smidigt att hitta och hantera kundärenden. Du kan till exempel ändra fraktinformation såsom mottagare, destination eller förlänga paketets liggtid hos ombudet. För att göra det anger du mottagarens namn, paket-ID eller orderreferens i sökrutan och klickar enter. Detta gör att det bli betydligt enklare att anpassa företagets service efter kundens personliga önskemål, och att du klarar av fler kundärenden varje dag.

Låt kunden följa med på resan

Att inkludera kunden i processen när ett paket ska levereras är ett enkelt knep för att minska antalet fraktärenden för kundtjänsten. Med PostNord Portal Business kan du utforma frakten efter hur kunden vill ha det, och skicka löpande information om var paketet är. I portalen finns det möjlighet att utforma personliga aviseringar, med företagets logotyp och tonläge. På så sätt blir leveransen inte bara en leverans, utan en personlig hälsning från ert företag.

Denna video berättar vad som finns i Portalen

FAQ Skicka företagspaket under 30 kg

Hur skickar jag paket under 30 kg?

I verktyget Skicka Direkt bokar du frakt genom att välja leveranssätt, fylla i mottagarens information och ange paketets vikt.

Hur lång tid tar det att skicka paket under 30 kg?

Det beror på hur snabbt och vart det ska levereras. I Skicka Direkt har du flera alternativ att välja bland.

Kan jag beställa upphämtning av paket under 30 kg?

Ja, paket kan hämtas upp med bud eller lämnas in hos ombud.

Hur mycket kostar det att frakta paket under 30 kg?

Kostnaden avgörs dels av paketets vikt, dels hur långt det ska skickas.

Besök vår FAQ