Skicka företagspaket under 3 kg med frakttjänsten Skicka Direkt

Gör som 50 000 företag och skicka paket med PostNords Skicka Direkt.

 • Flexibelt fraktsystem
 • Lämna in paket hos ombud eller beställ upphämtning
 • Enkelt att köpa frakt

93% av användare skulle ha svårt att klara sig utan Skicka Direkt Business

0
Ingen månadsavgift
0
Ingen fraktsedelavgift

Skickar du regelbundet?

Boka en demo så visar vi hur smidigt det kan bli med Skicka Direkt Business

Skickar du sällan?

Skicka enstaka paket i Skicka Direkt

Endast tre enkla steg för att komma igång

Steg 1

Ange ert organisationsnummer – alla uppgifter hämtas automatiskt.

Steg 2

Fyll i dina användaruppgifter.

Steg 3

Signera kundavtalet med BankID.

Är sidan till hjälp?
Sätt betyg här!

Skicka Paket
Inrikes

Skicka Paket till Australien

Skicka Paket till Polen

Så kan portalen hjälpa dig som är

E-handelsansvarig

Så här hjälper vi din ehandel

Att driva en lönsam webbshop handlar inte bara om försäljning, utan om att få alla pusselbitar att gå ihop. I PostNords Portal Business finns smidiga fraktlösningar som gör det enklare för dig att få överblick och minska onödiga kostnader.

  • Lätt att övervaka leveranser
  • Anpassningsbara fraktlösningar
  • Automatisera & effektivisera din verksamhet
Ta reda på mer

Logistikansvarig

Så här effektiviserar vi din logistik

Att dra i rätt tråd vid rätt tillfälle kan vara lättare sagt än gjort, och just därför har vi skapat PostNords Portal Business för dig som arbetar med logistik. Portalen hjälper dig att se till så att alla leveransflöden flyter på som de ska.

   • Spåra ut- och inkommande varor
   • Analysera leveransflöden
   • Överblick över samtliga leveranser
Ta reda på mer

Kundtjänstmedarbetare

Så här hjälper vi dina kunder

Du som arbetar med kundtjänst har möjlighet att förbättra kundernas upplevelse av ert företag. Med PostNords Portal Business blir det lättare för dig att hantera fraktärenden och lösa eventuella problem.

    • Lätt att hitta och följa upp kundärenden
    • Tillförlitlig spårning av paket
    • Mer personlig kundupplevelse

Tre funktioner som förenklar paketfrakt

Spåra och kontrollera frakt

Att kunna spåra och kontrollera var paketen befinner sig är av högsta vikt för att leveransflödet ska flyta på som det ska. Med verktyget Track & Trace kan du enkelt söka upp dina frakter och ändra leveranstid, mottagare eller destination vid behov.

Mer om Track & Trace

Skriv ut fraktsedlar och boka upphämtning

När du använder PostNords Skicka Direkt går det snabbt att boka frakt och skicka iväg dina varor. Du väljer om du vill skriva ut fraktsedeln själv, eller om det ska göras i samband med att du lämnar in paketet hos ditt närmaste PostNord-ombud. I verktyget kan du även boka paketupphämtning med bud.

Mer om Frakt

Se statistik kring kostnader

Om det finns det något du kan göra för att reducera verksamhetens kostnader och förbättra era leveransflöden hittar du svaret i PostNords Portal Business. Här samlar vi statistik kring era fraktkostnader, och sammanställer rapporter gällande kvalitet, miljö och reklamationer för att du ska kunna göra effektiva förändringar.

Mer om Skicka Direkt Business

Funktioner som du kommer att uppskatta när du skickar paket

Möjlighet att klimatkompensera

Följ paketets resa direkt i portalen

Mall för tulldokument

Priset visas direkt på skärmen

Fördelar med PostNords Portal Business

E-handel

En välfungerande fraktlösning är en förutsättning för att en webbshop ska vara lönsam, och med PostNords Portal Business blir det enklare för dig att driva och utveckla din verksamhet. I portalen finns anpassningsbara fraktlösningar, som tillgodoser dina och dina kunders behov och önskemål.

Följ fraktens färd till mottagaren

Med hjälp av verktyget Track & Trace kan du följa paketets resa från ert lager till mottagaren. I dashboarden ser du direkt om det skett någon avvikelse, så att ärendet snabbt kan hanteras innan kunden drabbas. Du har även möjlighet att följa inkommande försändelser från kunder och leverantörer.

Reducera tidsåtgång och kostnader

I Postnords Portal Business för vi statistik över dina frakter och kostnader som kopplas till dessa, vilket gör det enklare för dig att upptäcka och korrigera eventuella svagheter. På så sätt kan du reducera onödiga kostnader samtidigt som du kan lägga mer tid och resurser på att utveckla din kärnverksamhet.

Logistik

Om du vill ha en lösning som innebär att du får bättre koll på era leveranskostnader finns alla verktyg du behöver i PostNords Portal Business. Vi erbjuder smarta fraktlösningar och möjlighet att analysera era leveransflöden utifrån data. Det gör det lätt för dig att genomföra förändringar som faktiskt gör skillnad.

Koppla samman e-handeln med våra fraktlösningar

Med Skicka Direkt Business har du möjlighet att anpassa fraktlösningen efter er verksamhet och de system ni använder. Om du vill boka frakt skapar du ett kostnadsfritt konto, därefter är det bara att ladda upp en fil med era försändelser, så kan du boka frakt för alla paket på en gång. Använder du betalsystem som Klarna eller WooCommerce kan du installera vår plugin (beta), då skickas informationen direkt till portalen varje gång ett köp genomförs. Det går också att utveckla en egen koppling till vår API om du har ett använder ett mer avancerat betalsystem.

Spåra och kontrollera alla försändelser

Med funktionen Track & Trace vet du exakt var alla frakter befinner sig vid alla tillfällen. I verktyget kan du dessutom ändra information för att motverka avvikelser innan de drabbar er verksamhet. Du kan bland annat ändra destination, mottagare och varans liggtid hos ett ombud.

Kundtjänst

Som kundtjänstmedarbetare är du företagets ansikte utåt, och ibland är det mötet med dig som avgör om en kund kommer att återvända eller inte. Fungerande teknik är därför absolut nödvändigt för att du ska kunna hjälpa så många kunder som möjligt. PostNords Portal Business erbjuder olika lösningar som inte bara kommer att minska det administrativa arbetet, utan också få kunderna att känna sig speciella och omhändertagna.

Alla kundärenden i samma portal

I portalen är det lätt att hitta alla kundärenden och göra eventuella förändringar. Ange paket-ID, kundens namn eller orderreferens i sökrutan, och klicka på sök. Du kan till exempel ändra destination, förlänga liggtiden hos ombudet eller ändra mottagarens namn. På så sätt kan du anpassa servicen efter kundens specifika behov, vilket leder till en fantastisk kundupplevelse.

Inkludera kunden i paketets resa

Kunder blir mindre benägna att ringa till kundservice om de får kontinuerliga uppdateringar om vad som händer med varan de har köpt. I portalen kan du skapa personliga aviseringar som skickas ut till kunden automatiskt via mejl eller sms. Det gör att du kan fokusera på andra arbetsuppgifter än bara fraktärenden.

Denna video berättar vad som finns i Portalen

Vanliga frågor om att skicka paket under 3 kg

Hur skickar man ett paket med Skicka Direkt?

Du köper frakt direkt i verktyget, det tar endast någon minut. Därefter bokar du upphämtning eller lämnar in paketet hos ditt närmaste ombud.

Hur vet mottagaren när det är dags att hämta ut paket?

I PostNords Portal Business kan du skapa aviseringar med uppdateringar till kunden via sms eller mejl. På så sätt får kunden direkt reda på när varan har kommit fram.

Vart kan jag skicka paket under 3 kg?

Du anger själv om paketet ska skickas in- eller utrikes. Du har dessutom möjlighet att ändra slutdestination trots att paketet redan har skickats iväg.

Vad är kostnaden för att skicka paket under tre kg?

Kostnaden för att skicka ett paket baseras på dess vikt, samt vart det ska. När du bokar frakt i verktyget Skicka Direkt presenterar vi priset på skärmen.

Besök vår FAQ