Skicka paket till Indien med Skicka Direkt Business

Gör som över 50 000 företag i norden

 • Beräkna fraktkostnaderna automatiskt
 • Hantera alla försändelser på samma ställe
 • Uppdatera kunden via mejl och SMS

93% av användare skulle ha svårt att klara sig utan Skicka Direkt Business

0
Ingen månadsavgift
0
Ingen fraktsedelavgift

Skickar du regelbundet?

Boka en demo så visar vi hur smidigt det kan bli med Skicka Direkt Business

Skickar du sällan?

Skicka enstaka paket i Skicka Direkt

Skapa ett kostnadsfritt konto snabbt och enkelt

Steg 1

Fyll i företagets organisationsnummer. All företagsinformation hämtas automatiskt.

Steg 2

Fyll i dina användaruppgifter.

Steg 3

Signera kundavtalet med BankID. Klart!

Är sidan till hjälp?
Sätt betyg här!

Skicka Paket till Österrike

Skicka Paket till Grekland

Skicka Paket till Åland

Så kan Portalen hjälpa dig som är

E-handel

Så här hjälper vi din ehandel

Har du en e-handel eller en nätbutik och ska skicka paket till Indien? Med vårt verktyg PostNord Portal Business blir processen enkel.

  • Skriv ut kostnadsfria fraktsedlar via din egen dator
  • Kontrollera var paketet befinner sig
  • Öka konverteringen i din butik
Ta reda på mer

Logistik

Så här effektiviserar vi din logistik

Vill du ha tillgång till detaljerad information om företagets fraktkostnader och leveranser? I PostNord Portal Business får du en tydlig bild av hela distributionsflödet och kan säkerställa allt flyter på.

   • Övervaka och hantera alla försändelser på samma ställe
   • Identifiera flaskhalsar i leveranskedjan och skapa proaktiva åtgärder
   • Utforma effektiva varuflöden
Ta reda på mer

Kundservice

Så här hjälper vi dina kunder

Anser du att tillgång till uppdaterad, tydlig och lättillgänglig information är viktigt för att kunna ge god kundservice? Med vårt verktyg PostNord Portal Business kan du snabbt och enkelt hitta den information du behöver om kundens paket.

    • Se var paketet befinner sig
    • Utforma automatiserade aviseringar med företagets tilltal och logotyp
    • Skapa reklamationer och returer utan krångel

Tre funktioner som förenklar frakten av företagspaket till Indien

Spårning av paket

I Track & Trace kan du ta del av detaljerad information om alla dina paket, se var paketet befinner sig och när det förväntas levereras. Du kan dessutom se om det förekommer några avvikelser och när de automatiska aviseringarna skickats ut. I verktyget kan du även genomföra en del åtgärder som exempelvis ändra mottagaradress eller ändra kundens SMS eller email-uppgifter.

Mer om Track & Trace

Skicka Direkt Business

Slipp krångliga uträkningar med Skicka Direkt Business. Fyll i paketets och kundens uppgifter och gör dina tillval, så beräknar verktyget fraktkostnaden automatiskt. Hinner du inte lämna paketet hos ditt närmaste postombud kan du dessutom boka upphämtning.

Mer om Skicka Direkt Business

Reklamation

Har något kommit till skada under frakten? Reklamera paketet snabbt och enkelt direkt i PostNord Portal Business. Du kan antingen reklamera en försändelse genom att ange paketets id-nummer eller dess tillhörande kundnummer. Du har även möjlighet att bifoga bilagor såsom bilder på det skadade godset.

Mer om Reklamation

Fyra funktioner i PostNord Portal Business som gör det lättare att skicka paket till Indien

Skriv ut fraktsedlar och boka upphämtning i samma process

Håll koll på paketet efter att det skickats

Se vad frakten kommer att kosta innan du klickar på köp

Fyll i rätt tulldokument direkt på datorskärmen

Så här kan du som e-handlare och logistiker dra nytta av PostNord Portal Business

E-handlare

Inom e-handeln är frakt och leverans av varor en av de mest avgörande framgångsfaktorerna. Därför är det viktigt att allt fungerar så smidigt som möjligt för både dig och din kund. Med vår digitala portal, Postnord Portal Business, kan du sköta allt som har med dina försändelser att göra på ett och samma ställe.

Köp frakt till Indien utan krångel

I Skicka Direkt Business bokar du frakt med bara några få klick och betalar med faktura. Fyll i paketets uppgifter och gör dina tillval så räknas fraktkostnaden ut automatiskt. Du kan dessutom importera dina adresslistor direkt till Skicka Direkt Business och skapa anpassade fraktmallar för effektivare fraktbokning.

Följ paketets resa från Sverige till Indien

Tack vare portalens funktion Track & Trace kan du följa paketet hela vägen till destinationen och hålla kunden uppdaterad om paketets färd. Med hjälp av verktyget kan du dessutom begära paketet i retur, ändra dess liggtid och skapa reklamationer utan krångel.

Kommunicera med kunden genom mejl och SMS

Att kommunicera med kunden under hela leveransprocessen kan skapa lojalitet och öka ditt företags omsättning. Kunden väntar spänt på sin beställning och är nyfiken på hur leveransen flyter på. Det är ett ypperligt tillfälle för för dig att skicka ut automatiserade aviseringar som håller kunden uppdaterad. Det visar att du bryr dig om din kund och är mån om att kundens paket hittar fram. I portalen kan du skapa skräddarsydda mejl och SMS och bestämma när de ska skickas ut.

Logistiker

Vi vet att du som logistiker behöver detaljerad information om frakt och leveranser för att skapa effektiva distributionsflöden anpassade till din verksamhet. Därför måste du som logistiker ha tillgång till bra verktyg som ger dig bästa möjliga förutsättningar för att skapa välfungerande leveranskedjor.

Följ transporten av försändelsen hela vägen till Indien

Vid distribution av paket utomlands måste logistiken klaffa för att inte onödiga förseningar ska ske. Med hjälp av funktionen Track & Trace kan du följa paketet hela vägen från Sverige till Indien och ta fram detaljerad information om dess färd. På så sätt kan du identifiera eventuella avvikelser och vara mer proaktiv.

Automatiserad fraktbokning för effektiva flöden

Koppla samman e-handeln med någon av våra fraktlösningar för snabb och effektiv fraktbokning. Vilken integrationslösning som passar din e-handel beror på hur ditt e-handelsupplägg ser ut.

     • Skicka Direkt Business – en enkel och kostnadsfri lösning för den som vill köpa frakt för köp som kunden gjort i ett annat system. Importera en fil med dina försändelser direkt till Skicka Direkt Business och beställ frakt för allt på samma gång.
     • PostNords plugin – den perfekta lösningen för e-handelsplattformar med fraktval såsom WooCommerce och Klarna Checkout. Installera pluginen i e-handeln så skickas fraktbeställningarna automatiskt till Skicka Direkt Business, där du sedan kan skriva ut fraktsedlar och hantera försändelserna.
     • PostNords boknings-API – för mer avancerade system och orderkopplingsbehov. Skapa en egen integration med vårt boknings-API så skickas dina fraktköp direkt till Postnord. Därefter kan du hantera försändelserna antingen i vårt eller i ditt system.

Analyser och rapporter - för effektiv frakt

I PostNord Portal Business kan du enkelt ta ut information om företagets försändelser i form av både kvalitets- miljö- och reklamationsrapporter samt sammanställningar av fraktkostnader. Välj de kategorier du är intresserad av, samt vilket land och vilken tidsperiod du vill veta mer om. Med rapporterna i hand kan du analysera leveransflödet och göra eventuella förbättringar.

Denna video berättar vad som finns i Portalen

FAQ Skicka paket till Indien

Hur skickar man paket till Indien?

Köp frakt digitalt genom att fylla i försändelsens uppgifter i Skicka Direkt Business, skriv ut fraktsedeln och lämna in paketet hos närmaste postombud eller boka upphämtning.

Vilka dokument behövs när man skickar paket till Indien?

Alla försändelser som ska skickas till Indien ska förses med exportdokument som exempelvis en tulldeklaration och en varukod.

Hur mycket kostar det att skicka paket till Indien?

Fraktkostnaden avgörs av försändelsens volym, storlek, leveranstyp och eventuella tillval.

Hur lång är leveranstiden för paket som skickas till Indien?

Det tar ca 4-10 arbetsdagar för försändelsen att nå en mottagare i något av de större städerna i Indien, men det kan förekomma avvikelser.

Besök vår FAQ