Skicka paket till Italien med Skicka Direkt Business – boka enkelt online

Gör som mer än 50 000 andra nordiska företagskunder

 • Boka frakt till Italien på nätet
 • Perfekt överblick över alla paket
 • Få koll på företagets fraktkostnader

93% av användare skulle ha svårt att klara sig utan Skicka Direkt Business

0
Ingen månadsavgift
0
Ingen fraktsedelavgift

Skickar du regelbundet?

Boka en demo så visar vi hur smidigt det kan bli med Skicka Direkt Business

Skickar du sällan?

Skicka enstaka paket i Skicka Direkt

Så går anmälan till – tre snabba steg

Steg 1

Fyll i organisationsnumret för ditt företag. Vi läser in uppgifterna automatiskt.

Steg 2

Fyll i dina användaruppgifter.

Steg 3

Bekräfta med signatur i BankID.
Nu är du redo att skicka paket till Italien i portalen!

Är sidan till hjälp?
Sätt betyg här!

Skicka Paket till Spanien

Skicka Paket till Grekland

Skicka Paket till Iran

Så kan PostNord Portal Business hjälpa dig som är

Ansvarig för en webbutik

Så här hjälper vi din ehandel

När du använder PostNord Skicka Direkt Business kan du få mer tid över till dina kunder. Istället för att krångla med frakt och returer får du ett system som hjälper dig att sköta all logistik på ett smidigt sätt. I kontrollpanelen ser du exakt var alla paket till Italien är någonstans.

  • Snabb onlinebokning
  • Integrera fraktlösningar direkt i din webbshop
  • Sköt all frakt på ett enda ställe
Ta reda på mer

Logistikansvarig

Så här effektiviserar vi din logistik

PostNord Portal Business hjälper dig som ansvarar för företagets logistik att identifiera sätt att ständigt förbättra logistikflödet. Du får full koll på alla varuleveranser och ärenden. Lägg upp egna fraktmallar som hjälper företaget att spara både tid och pengar. Du som logistikansvarig är alltid först med att få reda på vad som händer.

   • Identifiera bästa frakten i varje läge
   • Gör logistiken effektivare
   • Sänk kostnaden för att skicka företagspaket till Italien
Ta reda på mer

Kundtjänstansvarig

Så här hjälper vi dina kunder

Du som är kundtjänstansvarig har mycket att vinna på att använda PostNord Portal Business. Spar tid genom att korta ner den tid som krävs för varje ärende och minska det totala antalet kundtjänstärenden. Dina kunder blir också gladare genom att de får en bättre service!

    • Lägre kostnad för varje kundtjänstärende
    • En mer effektiv kundservice
    • Personliga meddelanden som gör kunderna gladare

Flera bra verktyg som gör det lätt att skicka paket till Italien

Skicka paket på nätet

Det kan knappast bli lättare att skicka paket än genom Skicka Direkt Business i portalen. Här kan du boka frakt på ett par minuter. Öppna bara ett konto i Portal Business. Det är gratis. Sedan är du redo att skicka ditt första paket. Du kan till och med välja om du vill att ett bud ska hämta upp paketet eller om du själv vill lämna in det hos ett ombud.

Mer om Frakt

Spåra alla paket i Track & Trace

Du har alltid full koll på alla paket och brev som du skickar till Italien och andra platser i världen. I kontrollpanelen som heter Track & Trace ser du vilka paket som är på väg till Italien just nu. Du kan se vilka som returnerats och vilka som väntar på att hämtas upp.

Mer om Track & Trace

Automatiska men personliga meddelanden till dina mottagare

När du skickar företagspaket till Italien med Skicka Direkt Business ingår aviseringar som skickas automatiskt till dina mottagare. Du bestämmer själv vilka meddelanden som du vill skicka ut och när. Till exempel kan dina kunder få SMS eller mejl när du postat paketet eller när det strax är framme.

Mer om Aviseringar

Frakt till Italien blir enklare med flera smarta finesser

Spara tid med förifylld fraktinformation från tidigare bokningar

Lägg upp mallar med dina favoritalternativ för frakt

Miljökompensera med ett klick i samband med bokning

Printa din fraktsedel och boka upphämtning av bud i samma veva

Är du ansvarig för en webbutik? Gör kunderna gladare med hjälp av Portal Business!

I en webbshop finns det alltid något som kan göras bättre eller annorlunda. Det är en ständig process att optimera butiken för att öka försäljningen och göra kunderna nöjdare. Med Portal Business från PostNord får du ett system med digitala frakttjänster som både förbättrar köpuppleveslen för dina kunder och sparar tid åt dig som är e-handelsansvarig.

Fler fraktalternativ – bättre köpupplevelse

Varje detalj spelar roll i en webbutik, inte minst vilka fraktalternativ som du kan erbjuda till dina kunder. När du använder PostNord Portal Business kan du koppla ihop vårt system med din webbshop. Resultatet? Dina kunder i Italien kan välja mellan flera bra leveransalternativ när de är i kassan. Den typen av tjänster brukar kunna bidra till en bättre konverteringsgrad i butiken.

Låt dina kunder veta vad som är på gång

En annan aspekt av att få nöjda kunder är att låta dem veta vad som händer hela tiden. När en kund i Italien köper en produkt av dig och din butik är kopplad till Portal Business kan hen få ett meddelande i samband med att du skickar paketet. Sedan kan du låta ett nytt meddelande skickas när paketet ska levereras. Allt detta sker per automatik. Trots det är meddelandena personliga och du kan själv bestämma hur de ska vara utformade.

Bästa översikten över alla paket till Italien

Visst vore det skönt att alltid kunna veta var alla paket som du skickat till Italien och andra platser befinner sig? I din kontrollpanel som heter Track & Trace får du full överblick över alla paket och brev som du skickat. Om du undrar över status för ett visst paket söker du lätt reda på det här. Du kan även se vilka paket som ska returneras och vilka som kommit fram.

Du som är logistikansvarig får full kontroll med Portal Business

Om du ansvarar för företagets logistik kommer du att uppskatta den känsla av full kontroll som du får när du använder PostNord Portal Business. Här hittar du flera verktyg för att se över all frakt till Italien. Gör så att allt flyter på som det ska och identifiera eventuella flaskhalsar innan några bekymmer ens hinner uppstå.

Hitta alltid bästa fraktalternativet till Italien

En viktig aspekt av att jobba med logistik är att ständigt kunna identifiera vilket fraktalternativ som är bäst. Det kan du lätt göra med PostNord Skicka Direkt Business. Här har du alla fraktalternativ samlade på en och samma plats. Egentligen är portalen det enda du behöver för att sköta företagets alla fraktärenden.

Effektivisera logistiken med smarta mallar

Istället för att ständigt göra inställningar för olika fraktalternativ kan du skapa mallar. Lägg exempelvis in en mall för expresspaket till Italien och en annan för skrymmande frakt som ska skickas om Ekonomipaket. Du har ett stort antal inställningar som du själv kan göra för att logistiken ska bli så optimal som möjligt. Med hjälp av mallar spar du tid och risken att någon i företaget bokar fel typ av frakt minimeras.

Löpande information från logistikflödet

När du jobbar med logistik har du som uppgift att ständigt försöka komma på sätt att göra saker och ting bättre. PostNord Portal Business är till stor hjälp med detta. Här hittar du flera rapporter – till exempel pallsaldorapport, miljörapport och kvalitetsrapport som du dessutom kan exportera till Excel för vidare analys.

Denna video berättar vad som finns i Portalen

Vanliga frågor och svar om att skicka företagspaket till Italien

Hur fungerar det att skicka paket till Italien?

Du kan lätt skicka paket till Italien via Skicka Direkt Business efter att ha skapat ett gratis konto i PostNord Portal Business. Välj vad du vill skicka, lägg eventuellt till försäkring, printa fraktsedeln och låt ett bud hämta upp paketet eller lämna det själv hos ett av våra ombud.

Kan jag miljökompensera frakten till Italien?

Ja, det går utmärkt! När du bokar frakt till Italien med Skicka Direkt Business kan du lägga till klimatkompensering i bokningsprocessen.

Går det att försäkra paket till Italien?

Ja, du kan lägga till en frivillig fraktförsäkring när du bokar frakt i Skicka Direkt Business.

Finns möjlighet att lämna in paketet själv hos ett ombud?

Ja, du kan själv välja om du vill lämna in paketet hos ett PostNord-ombud eller om du vill att ett av våra bud hämtar upp det hos dig.

Besök vår FAQ