Skicka företagspaket till Norge med PostNords Skicka Direkt Business

Gör som över 50 000 företag i norden

 • Köp frakt till Norge direkt i verktyget
 • Hantera alla försändelser på ett och samma ställe
 • Håll kunderna uppdaterade via SMS och mejl

93% av användare skulle ha svårt att klara sig utan Skicka Direkt Business

0
Ingen månadsavgift
0
Ingen fraktsedelavgift

Skickar du regelbundet?

Boka en demo så visar vi hur smidigt det kan bli med Skicka Direkt Business

Skickar du sällan?

Skicka enstaka paket i Skicka Direkt

Skapa ett Business-konto snabbt och enkelt

Steg 1

Fyll i företagets organisationsnummer. Företagsinformationen hämtas automatiskt.

Steg 2

Fyll i dina användaruppgifter.

Steg 3

Signera kundavtalet med BankID. Klart!

Är sidan till hjälp?
Sätt betyg här!

Skicka Paket till Schweiz

Skicka Paket till Dubai

Skicka Paket till Tyskland

Så kan Postnords Portal Business hjälpa dig som är

E-handlare

Så här hjälper vi din ehandel

Bedriver du e-handel och letar efter ett verktyg som gör det lättare för dig att hantera dina försändelser såväl nationellt som internationellt? Då är PostNord Portal Business verktyget för dig.

 • Beställ frakt till brevlåda, dörr eller ombud i Skicka Direkt Business
 • Köp rätt frakt med bara några klick
 • Spåra paketet hela vägen till kunden i Norge
Ta reda på mer

Logistiker

Så här effektiviserar vi din logistik

Är du av åsikten att effektiva logistikkedjor präglade av samordning och kontroll är nyckeln till framgång? Med PostNord Portal Business kan du skapa leveranskedjor som fungerar.

 • Se över och hantera allt som har med leveransen att göra
 • Få bättre kontroll över fraktkostnader med Skicka Direkt Business
 • Analysera rapporter och skapa proaktiva åtgärder
Ta reda på mer

Kundservice

Så här hjälper vi dina kunder

Anser du, precis som vi, att god kundservice är avgörande för att ett företag ska blomstra? Med PostNord Portal Business kan du spåra kundens paket och hålla kunden uppdaterad om var det befinner sig.

 • Kommunicera effektivt med automatiserade aviseringar
 • Följ paketets väg från a till b
 • Hantera returer och reklamationer snabbt och enkelt

Tre funktioner som gör det enklare att skicka företagspaket till Norge

Dashboard

I portalens kontrollpanel får du en helhetsbild över dina skickade paket. Se dess försändelsestatus och hantera eventuella avvikelser. Välj vilken tidsperiod du vill titta på i datumfältet eller hitta ett specifikt paket genom att söka på mottagarens kundnummer.

Mer om Skicka Direkt Business

Skicka Direkt Business

I Skicka Direkt Business kan du snabbt och enkelt beräkna fraktkostnader och köpa frakt för utskick av paket eller pallar till såväl företag som privatpersoner i Norge. Här kan du också klimatkompensera, boka upphämtning och försäkra paketen.

Mer om Skicka Direkt Business

Track & Trace

Med Track & Trace har du full kontroll över var dina paket är och vart de är på väg. Vid behov kan du även ändra informationen på försändelsen. För att få fram detaljerad information om paketet fyller du paket-ID, din orderreferens eller kundens namn och klickar på sök. I Track & Trace kan du dessutom förlänga paketets liggtid eller begära det i retur.

Mer om Track & Trace

Fyra funktioner i PostNord Portal Business som gör det lättare att skicka paket till Norge

Se fraktkostnaden direkt och gör de tillval som passar dig

Skapa fraktmallar för paket du skickar ofta

Fyll i tulldokument direkt i datorn

Boka upphämtning så hämtar vi ditt paket åt dig

Så här kan du som e-handlare dra nytta av PostNord Portal Business

I likhet med fysiska butiker arbetar e-handlare konstant med att maximera antalet besökare i butiken. Men som e-handlare kan du inte överlämna varorna till kunden direkt. De måste packas och transporteras, ofta både nationellt och internationellt. Det är där vår digitala portal kommer in.

Det går inte att förneka att teknik och digitala verktyg är en viktig komponent för dig som sysslar med e-handel. Därför har vi skapat en digital portal där du som företagare bland annat kan köpa frakt direkt på skärmen, boka upphämtning av företagspaket och följa försändelsen hela vägen till kunden.

Köp frakt till Norge direkt på skärmen

Tack vare vårt fraktverktyg Skicka Direkt Business behöver du inte längre hålla koll på fraktkostnader och beräkningar. Skriv in paketets destination och vikt, och gör eventuella tillval så räknar vi ut priset och visar det direkt på skärmen. Skickar du ofta liknande paket till Norge? Skapa en fraktmall så slipper du manuellt fylla i samma uppgifter varje gång ett paket ska skickas.

Följ paketets resa fram till kunden i Norge

Med hjälp av Track & Trace kan du följa företagspaketets färd från a till b direkt i kontrollpanelen och hålla kunden uppdaterad om leveransen genom att skapa och skicka automatiska aviseringar. Du kan även begära paket i retur och skapa reklamationer direkt på sidan. En fördel är att all kunddata redan är registrerad, vilket innebär att du endast behöver lägga till orsak och skicka iväg reklamationen.

Så här kan du som logistiker dra nytta av PostNord Portal Business

Effektivisering är en viktig komponent i skapandet av tillfredsställande logistikkedjor. Som logistiker måste du därför kunna analysera, förändra och kontrollera vad som händer i alla led, inte minst i leveransledet.

Snabb åtkomst till rätt fraktinformation

När ditt företag skickar paket till Norge eller andra länder måste logistiken fungera. Med hjälp av vår digitala plattform PostNord Portal Business kan du övervaka och kontrollera transporten av företagspaketet hela vägen från a till b. I Track & Trace kan du snabbt och enkelt ta fram information om företagets försändelser, identifiera eventuella avvikelser och göra ändringar.

Effektiv fraktbokning

Effektivisering av leveransflöden involverar både samordning och automatisering. Genom att koppla samman företagets e-handel med våra digitala fraktlösningar kan du effektivisera företagets leveranskedja och spara värdefull tid.

Är du ute efter en enkel och kostnadsfri lösning är Skicka Direkt Business något för dig. Där du kan boka frakt för de köp företagets kunder gjort i ett annat system. Importera en fil med dina försändelser i Skicka Direkt Business och beställ frakt för alla leveranser på en och samma gång.

Använder företaget WooCommerce eller Klarna Checkout kan automatisera fraktbeställningen ytterligare genom att installera vår plugin (beta). När företagets kunder gör ett köp skickas det automatiskt en fraktbeställning direkt till tjänsten Skicka Direkt Business.

Om företaget använder ett mer avancerat e-handelssystem eller har ett annat orderkopplingsbehov kan du skapa en koppling till vårt boknings-API, som skickar dina fraktköp direkt till oss.

Förbättra leveranskedjan med rapporter och sammanställningar

Det analytiska arbetet är som bekant en viktig del i arbetet med att skapa effektiva flöden som tillfredsställer alla parter. I portalen hittar du all information du behöver för att analysera och förbättra leveransflödet. Under Rapporter hittar du kvalitets- miljö- och reklamationsrapporter, och sammanställningar av företagets fraktkostnader. På så sätt kan du säkerställa en effektiv leveranskedja.

Denna video berättar vad som finns i Portalen

Vanliga frågor om att Skicka företagspaket till Norge

Hur skickar man företagspaket till Norge?

Du kan enkelt köpa frakt via Skicka Direkt Business genom att logga in i PostNord Portal Business. Sedan skriver du ut fraktsedeln och lämnar paketet hos ditt ombud eller bokar upphämtning.

Vilka dokument behövs när man skickar paket som företag till Norge?

Paket och brev som skickas till Norge behöver förses med exportdokument, såsom faktura, tulldeklaration och varukod.

Hur mycket kostar det att skicka paket till Norge?

Kostnaden för frak till Norge baseras på försändelsens storlek och vikt samt om du bokar express- eller standardleverans.

Hur lång tid tar det att skicka ett företagspaket till Norge?

Det kan ta ca 1-4 arbetsdagar beroende på bland annat var du lämnar in paketet, vart det ska, vikt och mått samt vilket fraktalternativ du valt.

Besök vår FAQ