Skicka paket till Österrike med Skicka Direkt Business – enkel bokning online

Gör som mer än 50 000 nordiska företagskunder

 • Skicka paket till Österrike – boka enkelt online
 • Full översikt över alla paket
 • Få ner fraktkostnaderna

93% av användare skulle ha svårt att klara sig utan Skicka Direkt Business

0
Ingen månadsavgift
0
Ingen fraktsedelavgift

Skickar du regelbundet?

Boka en demo så visar vi hur smidigt det kan bli med Skicka Direkt Business

Skickar du sällan?

Skicka enstaka paket i Skicka Direkt

Så gör du för att anmäla dig

Steg 1

Fyll i organisationsnumret för ditt företag. Uppgifterna hämtas automatiskt.

Steg 2

Ange dina användaruppgifter.

Steg 3

Använd BankID för att signera.
Nu är det bara att använda Portal Business!

Är sidan till hjälp?
Sätt betyg här!

Skicka Paket till Danmark

Skicka Paket till Dubai

Skicka Paket till Schweiz

Så kan du ha nytta av portalen om du är

E-handelsansvarig

Så här hjälper vi din ehandel

Skicka Direkt Business i portalen är ett smidigt och tidsbesparande verktyg för dig som driver egen webbutik eller är e-handelsansvarig. Du får all frakt samlad i en och samma kontrollpanel. Integrera våra digitala frakttjänster i din shop för att ge dina kunder i Österrike fler fraktalternativ. Du kan även spara mycket tid på kundtjänstärenden och returer.

  • Beställ all frakt på nätet
  • Ge dina kunder fler fraktalternativ att välja bland
  • Lämna in paketen hos ombud eller få dem upphämtade
Ta reda på mer

Logistiker

Så här effektiviserar vi din logistik

Du som är logistiker får en utmärkt översikt över hela logistikflödet i din kontrollpanel i PostNord Business Portal. Detta verktyg hjälper dig att optimera varuleveranser och effektivisera fraktbokning till Österrike. Skapa mallar för att snabba på logistiken ytterligare.

   • Beställ alltid bästa frakten för varje läge
   • Förbättra logistiken i företaget löpande
   • Full överblick över alla paket
Ta reda på mer

Kundtjänstansvarig

Så här hjälper vi dina kunder

Gör ditt arbete med kundtjänst lättare genom att använda PostNord Portal Business. Med automatiska personliga meddelanden blir dina kunder i Österrike inte bara nöjdare – du spar tid också. Antalet mejl och telefonsamtal till kundtjänsten minskar. Du kan till och med sköta ärendehantering och reklamation i portalen!

    • Lägre kostnad per ärende
    • Merförsäljning och glada kunder
    • En effektivare kundservice

Verktyg som gör det lättare att skicka paket till Österrike

Boka frakt till Österrike på nätet

PostNord Skicka Direkt Business är en digital frakttjänst som gör det busenkelt att skicka paket till Österrike. Fraktbokningen gör du online och det tar inte mer än någon minut. Ange vad du vill skicka så får du förslag på olika alternativ. Vill du lämna in paketet hos ett PostNord-ombud eller föredrar du att få det upphämtat av ett av våra bud? Du bestämmer!

Mer om Frakt

Perfekt överblick över alla paket

Du behöver aldrig oroa dig för var dina företagspaket till Österrike befinner sig. I Track & Trace ser du alla paket som du skickat. Sök och filtrera så att du hittar precis vad du letar efter. Självklart kan även dina mottagare själva spåra sina paket.

Mer om Track & Trace

Skicka personliga meddelanden till mottagarna

Dina mottagare i Österrike kan alltid få den senaste informationen om sina leveranser. När du skickar paket med Skicka Direkt Business ingår automatiska aviseringar som du dessutom kan göra personliga. Dina kunder kan få SMS eller mejl till exempel när du skickar paketet eller då det kommer fram.

Mer om Aviseringar

Smarta finesser som gör det lätt att använda Portal Business

Spara fraktinformation och boka ännu snabbare nästa gång

Skapa mallar för en snabbare logistik

Se alla företagspaket i en och samma kontrollpanel

aviserngar-Storbritannien

Om du vill kan du försäkra och miljökompensera frakten när du bokar

Du som är e-handelsansvarig får tid över till kunderna när du använder Portal Business

Du som driver en egen webbutik eller är ansvarig för e-handel vet hur viktigt det är att ständigt försöka göra köpupplevelsen bättre. Med PostNord Portal business kan du lägga mindre tid på frakt och krånglig administration. Du frigör tid som du kan lägga på dina kunder och på att förbättra ditt erbjudande istället.

Smidigare fraktalternativ i din webbutik

När du använder Portal Business har du möjlighet att ge dina kunder flera bra leveransalternativ direkt i din webbshop. Integrera butiken med vårt API så får dina kunder i Österrike välja mellan flera fraktalternativ i kassan.

Spåra lätt alla paket i Track & Trace

När du skickar paket till Österrike eller andra länder kan du alltid följa transporten via din kontrollpanel Track & Trace i Skicka Direkt Business. Om en kund undrar över när paketet kommer fram eller om du vill se status för en retur får du genast full koll på läget. Här finns även en bra sökfunktion så att du kan filtrera fram exakt det paket du letar efter.

Automatisk avisering ger gladare kunder

Med PostNord Portal Business kan du göra så att dina österrikiska kunder får automatiska meddelanden per e-post eller SMS med information om frakten. Du kan ställa in så att meddelandena blir personliga, något som många kunder uppskattar. Låt dem exempelvis veta när paketet skickats och när det kommer fram.

Om du arbetar med logistik finns mycket tid att spara med Portal Business

Du som är logistikansvarig vill säkert ständigt förbättra företagets logistik. Med PostNord Portal Business får du ett verktyg som hjälper dig att se över alla logistikflöden till Österrike och andra marknader. Du kan lätt identifiera vad som kan göras bättre och får helt enkelt full översikt över hela processen!

Hitta alltid rätt frakt till Österrike

Oavsett om du eller någon annan i företaget skickar frakt, paket eller brev till Österrike vill du som logistikansvarig att det ska ske med bästa möjliga fraktalternativ. I Skicka Direkt Business i portalen kan du beställa alla typer av frakt i ett och samma gränssnitt. Panelen är det enda du behöver för att sköta all frakt för företaget.

Gör fraktbokningen mer effektiv med mallar

I den digitala frakttjänsten Skicka Direkt Business finns möjlighet att skapa egna mallar. Det är en ovärderlig funktion för dig som vill optimera logistiken i din organisation. I synnerhet om många olika fraktalternativ används i olika situationer kommer du att uppskatta att kunna skapa mallar. Till exempel kan du lägga in en mall för expresspaket till Österrike och en annan för mer skrymmande frakt som kan skickas som ekonomipaket. Du kan lägga in hur många mallar som helst.

Förbättra hela logistikprocessen löpande

I Skicka Direkt Business finns en kontrollpanel som heter Track & Trace. Där ser du exakt vad som händer med alla paket och brev som ditt företag skickar till Österrike och andra destinationer. Här kan du identifiera om det är någon del av logistiken som du kan förbättra. Med hjälp av detaljerade rapporter som exempelvis kvalitetsrapport, pallsaldorapport och miljörapport får du full insikt i allt som rör logistiken. Exportera alla data med ett knapptryck för att analysera mer i detalj i Excel.

Denna video berättar vad som finns i Portalen

Vanliga frågor och svar om att skicka paket till Österrike

Hur gör jag för att skicka paket till Österrike?

Skapa ett konto gratis i Portal Business och gå därefter till Skicka Direkt Business. Där fyller du i vad du vill skicka, väljer fraktalternativ och eventuella tillval innan du skriver ut fraktsedeln och bokar frakten.

Vad innebär det att skapa en mall i Skicka Direkt Business?

Du kan skapa mallar för olika fraktalternativ och inställningar. Med hjälp av dessa mallar blir det lättare att skicka paket till Österrike – du spar tid och minskar risken att du eller någon annan i organisationen bokar fel typ av frakt.

Går det att lämna paketet hos ett ombud?

Ja, du kan välja mellan att själv lämna in dina paket hos ett PostNord-ombud eller låta ett av våra bud hämta upp det hos dig.

Går det att försäkra paket till Österrike?

Ja, du kan lägga till försäkring i samband med att du bokar frakten på nätet genom Skicka Direkt Business.

Besök vår FAQ