Begränsningar av försändelser till Ryssland

På grund av rådande omständigheter kommer försändelser som uppfylls av DPD inte att levereras till Ryssland, Ukraina eller Belarus. Dessa försändelser kommer returneras till avsändaren.

Just nu påverkas inte brev, international parcel eller postpaket utrikes av ett liknande stopp, men omständigheterna gör leveranser svårförutsedda och vi rekommenderar att förtydliga detta för eventuella kunder.

Skicka paket till Ryssland med Skicka Direkt Business – snabbt och enkelt

Gör som fler än 50 000 andra företagskunder i Norden

 • Boka all din frakt på nätet
 • Få utmärkt översikt över alla paket
 • Håll koll på kostnaderna

93% av användare skulle ha svårt att klara sig utan Skicka Direkt Business

0
Ingen månadsavgift
0
Ingen fraktsedelavgift

Skickar du regelbundet?

Boka en demo så visar vi hur smidigt det kan bli med Skicka Direkt Business

Skickar du sällan?

Skicka enstaka paket i Skicka Direkt

Snabb anmälan i tre steg

Steg 1

Fyll i företagets organisationsnummer. PostNord hämtar uppgifterna automatiskt.

Steg 2

Ange dina användaruppgifter.

Steg 3

Signera anmälan med BankID.
Nu kan du sätta igång med vår portal!

Är sidan till hjälp?
Sätt betyg här!

Skicka Paket
Inrikes

Skicka Paket till Iran

Skicka Paket till USA

Exempel på hur Portal Business hjälper dig som

Jobbar med e-handel

Så här hjälper vi din ehandel

Det finns mycket tid att spara på frakten för dig som jobbar med e-handel. När du skickar paket till Ryssland via Skicka Direkt Business får du all frakt på ett ställe. Du bokar snabbt nya paket och kan sedan följa alla leveranser i din kontrollpanel. Dessutom spar du tid på både returer och kundtjänstärenden!

  • Skicka företagspaket online
  • Dina kunder kan välja mellan olika alternativ för frakt
  • Full översikt över paketen med Track & Trace
Ta reda på mer

Ansvarig för logistiken

Så här effektiviserar vi din logistik

När du som är logistikansvarig använder PostNord Business Portal får du ett mångsidigt verktyg för att ständigt förbättra företagets logistik. Med fraktmallar kan du snabba på dina egna och dina medarbetares rutinärenden. I kontrollpanelen ser du all frakt som är på väg till Ryssland.

   • Boka rätt fraktlösning för varje läge
   • Effektivisera företagets logistik hela tiden
   • Sänk fraktkostnaderna
Ta reda på mer

Kundtjänstansvarig

Så här hjälper vi dina kunder

Nöjdare kunder är givetvis ett av målen med kundtjänst. Detta är också något som PostNord Portal Business kan hjälpa dig med. Ställ in automatiska meddelanden som både gör kunderna gladare och minskar arbetsbördan för dig och dina kollegor. Dessutom kan du snabba upp returer och reklamationer med hjälp av portalen.

    • Lägre kostnad per ärende
    • Snabbare svar till dina kunder
    • Lägre arbetsbörda

Portal Business har smidiga verktyg för att skicka paket till Ryssland

Boka frakt till Ryssland på nätet

PostNords digitala frakttjänst Skicka Direkt Business gör det lättare för dig att skicka paket till Ryssland. Börja med att öppna ett gratis konto på Portal Business. Det tar inte mer än någon minut att boka ditt första paket. Du avgör själv om du vill lämna in paketet hos ett ombud eller om ett av våra bud ska hämta upp det hos dig.

Mer om Skicka Direkt Business

Track & Trace hjälper dig att följa alla paket

Med funktionen Track & Trace får du full koll på alla paket som du skickar. I din kontrollpanel ser du vilka paket som du skickat till Ryssland. Här kan du även söka och filtrera bland all frakt så att du hittar exakt det du söker.

Mer om Track & Trace

Spar tid med automatisk avisering till dina kunder

När du skickar företagsfrakt med Skicka Direkt Business ingår automatisk avisering till dina mottagare i Ryssland. Du avgör vilket meddelande som ska skickas och när det ska skickas. Sedan får dina kunder avin via e-post eller SMS.

Mer om Aviseringar

Finurliga funktioner som gör det enkelt att använda Portal Business

Beskriv vad du ska skicka så föreslår vi bästa fraktalternativ och pris

Spåra alla paket och brev till Ryssland i en enda kontrollpanel

Skriv ut fraktsedeln och boka upphämtning i samma vända

Klimatkompensera med ett klick

Stor nytta för dig som jobbar med e-handel

Du som jobbar med e-handel kan spara både tid och pengar på att använda PostNord Portal Business. Det finns alltid något som kan göras bättre i en webbutik. Med våra digitala frakttjänster kan du förbättra köpupplevelsen med fler fraktalternativ och bättre kundservice.

Bättre fraktalternativ kan öka konverteringen

Med PostNord Portal Business kan du ge dina kunder i Ryssland flera bra fraktalternativ att välja bland i kassan. Därmed kan du få fler besökare att fullfölja beställningen. Vi har ett API som du enkelt kan koppla ihop din webbutik med.

Informera dina kunder i Ryssland automatiskt

En kund som hålls informerad är ofta en gladare kund. När du använder PostNord Skicka Direkt Business ingår möjligheten att avisera dina kunder automatiskt via SMS eller e-post. Du bestämmer själv i vilket sammanhang en kund i Ryssland ska bli aviserad, till exempel då du skickar paketet eller då det kommit fram.

Full koll på alla paket till Ryssland

I din kontrollpanel Track & Trace kan du följa var exakt varje paket till Ryssland och andra länder befinner sig just nu. Kontrollera status för paketet och se vilka returer som är på gång. Här kan du söka och sortera bland all frakt för att lättare hitta det du söker.

Är du logistikansvarig? Optimera logistiken ytterligare med Portal Business

PostNord Portal Business hjälper dig som jobbar med logistik att optimera och effektivisera hela logistikflödet i ditt företag. Portalen är en kraftfull plattform för digitala frakttjänster. Här kan du lätt identifiera flaskhalsar så att problem inte hinner uppstå. Du får full kontroll över logistiken och kan se till så att allt flyter på som det ska.

Hitta bästa frakt till Ryssland

Det finns många fraktalternativ till Ryssland. När du använder Skicka Paket Direkt från PostNord hittar du alla alternativ samlade på en och samma plats. Denna panel är det enda som du som är logistikansvarig behöver för att boka all transport till Ryssland. Alla paket som du skickar iväg hittar du sedan i kontrollpanelen Track & Trace. Den innehåller avancerade sökfunktioner som hjälper dig att hitta exakt det paket eller brev som du letar efter information kring.

Effektivisera logistiken med praktiska mallar

När du använder Skicka Direkt Business kan du själv skapa egna mallar för olika fraktalternativ och inställningar. Genom denna funktion kan du spara mycket tid – inte bara åt dig själv utan även åt dina medarbetare. Det blir mycket lättare att boka frakt och risken att någon väljer fel frakt minskar.

Analysera och förbättra logistiken

Du som är logistikansvarig vill säkert förbättra logistikkedjan löpande. Med PostNord Portal Business är det lätt att upptäcka hur företagets frakt till Ryssland kan göras bättre och mer effektiv. När du loggat in kan du snabbt skapa olika rapporter. Här finns till exempel pallsaldorapport för Ryssland, miljörapporter och kvalitetsrapporter. Vill du analysera informationen mer i detalj kan du exportera allt till Excel.

Denna video berättar vad som finns i Portalen

Vanliga frågor och svar om att skicka paket till Ryssland

Hur gör jag för att skicka paket till Ryssland?

Först skapar du ett konto i PostNord Portal Business och därefter går du till Skicka Direkt Business. Ange vad det är du vill skicka och välj eventuella tillägg (exempelvis fraktförsäkring) och slutligen skriver du ut fraktsedeln.

Går det att lämna paket och post till Ryssland hos ett ombud istället?

Ja det går bra! I samband med att du bokar frakten till Ryssland väljer du om du vill lämna in den hos ett PostNord-ombud eller om du vill att ett av våra bud hämtar upp den.

Hur fungerar det med tulldeklarationen för Ryssland?

Det finns en mall för tulldeklaration för Ryssland i själva beställningsflödet när du bokar frakt.

Går det att försäkra paket till Ryssland?

Ja, du kan lägga till frakt som tillval i samband med att du bokar online i Skicka Direkt Business.

Besök vår FAQ