Skicka paket till Schweiz med Postnords Skicka Direkt Business

Gör som över 50 000 bolag i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island

 • Beställ frakt till Schweiz med några få klick
 • Håll ett öga på dina leveranser hela vägen fram till kund
 • Spara tid med fraktmallar och integrationer

93% av användare skulle ha svårt att klara sig utan Skicka Direkt Business

0
Ingen månadsavgift
0
Ingen fraktsedelavgift

Skickar du regelbundet?

Boka en demo så visar vi hur smidigt det kan bli med Skicka Direkt Business

Skickar du sällan?

Skicka enstaka paket i Skicka Direkt

Skapa ett kostnadsfritt konto i Postnord Portal Business

Steg 1

Fyll i företagets organisationsnummer. Resterande företagsinformation hämtas helt automatiskt.

Steg 2

Fyll i dina användaruppgifter.

Steg 3

Signera kundavtalet med BankID.
Nu kan du köra igång!

Är sidan till hjälp?
Sätt betyg här!

Skicka Paket
Inrikes

Skicka Paket till Iran

Skicka Paket till Tyskland

Hur kan du som arbetar inom eCommerce, logistik och kundservice dra nytta av Postnord Portal Business?

eCommerce

Så här hjälper vi din ehandel

Äger du en e-butik eller arbetar för ett företag som säljer produkter online? Då kan du dra nytta av vår digitala frakttjänst PostNord Portal Business. Där kan du bland annat:

  • Beställa frakt direkt till kundens brevlåda, dörr eller ombud
  • Se var i leveransprocessen kundens paket befinner sig
  • Arbeta mer effektivt tack vare det användarvänliga gränssnittet
Ta reda på mer

Logistik

Så här effektiviserar vi din logistik

Handlar dina arbetsuppgifter om att skapa och styra effektiva leveranskedjor inom och mellan företag och kunder? Då kan du dra nytta av vår digitala frakttjänst Postnord Portal Business. I verktyget kan du bland annat:

   • Hålla dig uppdaterad om leveransernas status
   • Spara tid genom att automatisera fraktbokningsprocessen
   • Hitta gedigen information om alla leveranser inför redovisning och analys
Ta reda på mer

Kundservice

Så här hjälper vi dina kunder

Ingår det i dina arbetsuppgifter att svara på frågor kring kunders leveranser?Då är vår digitala frakttjänst PostNord Portal Business rätt verktyg för dig. Där kan du bland annat:

    • Överblicka utgående och inkommande leveranser
    • Ändra paketens leveransuppgifter och liggtider hos ombud
    • Uppdatera kunden om paketets leveransstatus

Tre funktioner i PostNord Portal Business som gör det lättare att skicka paket till Schweiz

Skicka Direkt Business - snabb och enkel fraktbokning online

När du vill skicka paket eller pallar såväl nationellt som internationellt är Skicka Direkt Business din bästa vän. Fyll i paketets mått, vikt samt destination och gör eventuella tillval så räknas fraktkostnaden ut automatiskt. Vill du effektivisera arbetsflödet ännu mer? Skapa fraktmallar för dina vanligaste försändelsetyper. Kan det bli enklare?

Mer om Skicka Direkt Business

Track & Trace - följ paketet hela vägen till Schweiz

Var är paketet och när beräknas det komma fram? Har det hänt något på vägen? I Track & Trace kan du se detaljerad information om alla dina leveranser. Under fliken Åtgärder kan du dessutom ändra mottagaradress och kontaktuppgifter och beställa en ny utkörning. Behöver du förlänga försändelsens liggtid, begära det i retur eller skapa en reklamation? Inga problem. I Track & Trace kan du ta kontroll över dina försändelser.

Mer om Track & Trace

Integrationslösningar - koppla samman din e-handel med våra fraktlösningar

Ödsla inte värdefull tid på att boka frakt för dina försändelser – låt oss göra grovjobbet. Om du använder en plattform med fraktval kan du med hjälp av vår plugin automatiskt skicka in fraktbeställningar till Skicka Direkt Business. Du kan även importera en fil med alla dina leveranser direkt till Skicka Direkt Business manuellt och beställa allt på en och samma gång. Har du ett mer avancerat system kan du utveckla en egen orderkoppling mot vårt boknings-API, som skickar dina fraktköp direkt till oss på Postnord.

Mer om Frakt

Fyra funktioner i PostNord Portal Business som underlättar bokning av frakt till Schweiz

Beskriv paketet så väljer vi det bästa fraktalternativet för just din leverans

Skicka automatiska meddelanden till din kund under olika delar av leveransen

Beställ frakt och skriv ut dina fraktsedlar direkt via din dator, mobil eller surfplatta

Övervaka dina utgående och inkommande leveranser på ett och samma ställe

Varför ska du använda PostNord Portal Business när du skickar paket till Schweiz?

Tre fördelar för dig som arbetar med eCommerce

Som e-handlare vet du att det är viktigt att skapa en sömlös köp- och leveransprocess som uppfyller kundens förväntningar och behov. I PostNord Portal Business har du tillgång till allt du behöver för att skapa leveransupplevelser utöver det vanliga.

Kommunicera med dina kunder helt automatiskt

Kunden har klickat på köp och väntar spänt på sitt paket. Var är det och när kommer det fram? Håll dina kunder uppdaterade med skräddarsydda och automatiska meddelanden via mejl och SMS. Genom att ge dina kunder den information de behöver i förväg kan du undvika onödiga samtal och samtidigt låta kunden känna att hen har kontroll.

Håll koll på dina leveranskostnader

I PostNord Portal Business finns det flera funktioner som hjälper dig hålla koll på dina kostnader. När du bokar frakt via Skicka Direkt Business kan du se fraktkostnaden direkt innan du lägger beställningen. Du kan även se hur priset förändras i relation till de tillval du gör.

Under fliken Fakturor får du en överblick över dina fakturor och kostnader i samband med dina leveranser. Här kan du dessutom ladda ner fakturaspecifikationer och se statistik. Det är ett enkelt sätt för dig att ta kontrollen över både fraktkostnader och fakturor.

Låt kunden själv välja hur paketet levereras

Möjligheten att välja när, var och hur paketet levereras har blivit ett allt viktigare konkurrensmedel. Kunderna vill få varorna levererade på ett sätt som passar in i deras vardag. Genom att tillhandahålla denna valmöjlighet kan du öka kundnöjdheten och bidra till en positiv köpupplevelse. Boka frakt till kundens brevlåda, dörr eller ombud snabbt och enkelt i Postnord Portal Business.

Tre fördelar för dig som arbetar med logistik

När du som logistiker planerar och utvärderar leveranser och transporter är tillförlitlig och detaljerad information a och o. I PostNord Portal Business hittar du allt du behöver för att effektivisera, analysera och utvärdera olika aspekter av företagets leveranskedjor.

Utforma sömlösa leveranskedjor

Vi vet hur värdefullt det är för dig att ha tillgång till relevant information när du ska redovisa, planera och skapa sömlösa leveranskedjor. Därför har vi gjort det möjligt för dig att ladda ner olika typer av rapporter såsom kvalitetsrapporter, miljörapporter och pallsaldorapporter. På så sätt kan du med hjälp av relevant information identifiera eventuella hinder och vidta proaktiva åtgärder.

Full kontroll över utgående och inkommande leveranser

Övervaka dina leveranser på väg till Schweiz direkt i Track & Trace. Här kan du enkelt ta reda hur, när och var leveranserna sker. I verktyget ser du inte bara dina utgående leveranser. Du kan även hålla koll på de leveranser som är på väg till dig och företaget. På så sätt kan du arbeta proaktivt på alla plan och skapa mer effektiva flöden för både utgående och inkommande leveranser.

Gör fraktbeställningen till en barnlek

Underlätta för dig och dina kollegor genom att automatisera fraktbeställningens olika delmoment. I Skicka Direkt Business kan du exempelvis skapa mallar för de vanligaste försändelsetyperna och på så sätt slippa fylla i samma uppgifter flera gånger om.

Vill du automatisera fraktbeställningen ytterligare? Då kan du koppla samman e-handeln med våra fraktlösningar genom att antingen installera vår plugin, utveckla en egen koppling till vårt boknings-API eller importera en fil med alla dina försändelser till Skicka Direkt Business och beställa frakt för alla leveranser samtidigt. Allt för att din frakbokning ska bli så smidig som möjligt.

Denna video berättar vad som finns i Portalen

FAQ Skicka paket till Schweiz

Hur skickar man paket till Schweiz?

Skapa ett kostnadsfritt Postnord Portal Business-konto och beställ frakt snabbt och smidigt via Skicka Direkt Business.

Hur mycket kostar det att skicka paket till Schweiz?

Det beror bland annat på paketets storlek och vikt, vilka tillval du gör och hur snabbt du vill att de når kunden. Se vad din frakt kommer att kosta i Skicka Direkt Business.

Hur lång tid tar det att skicka paket till Schweiz?

Leveranstiden för försändelser på väg till Schweiz är ca 2-4 arbetsdagar, men det kan förekomma avvikelser.

Vilka dokument behövs för att skicka paket till Schweiz?

Såväl paket som brev som ska skickas till ett land utanför EU ska förses med exportdokument såsom en tulldeklaration. Försändelsens värde och det fraktalternativ som används avgör också vilka dokument som behövs.

Besök vår FAQ