Skicka företagspaket inom EU med PostNords Skicka Direkt Business

Gör som tusentals företag och skicka företagspaket med Skicka Direkt Business.

 • Boka frakt enkelt online
 • Smidiga fraktalternativ för kunden
 • God översikt över alla försändelser

93% av användare skulle ha svårt att klara sig utan Skicka Direkt Business

0
Ingen månadsavgift
0
Ingen fraktsedelavgift

Skickar du regelbundet?

Boka en demo så vidar vi hur smidigt det kan bli med Skicka Direkt Business

Skickar du sällan?

Skicka enstaka paket i Skicka Direkt

Tre enkla steg för att komma igång

Steg 1

1. Fyll i organisationsnumret – företagets uppgifter hämtas automatiskt.

Steg 2

2. Ange användaruppgifter.

Steg 3

3. Signera kundavtalet med BankID.

Är sidan till hjälp?
Sätt betyg här!

Skicka Paket till Australien

Skicka Paket till Storbritannien

Skicka Paket till Danmark

Så hjälper Portal Business dig som arbetar med

E-handel

Så här hjälper vi din ehandel

Portal Business gör det enklare för dig när du ska skicka företagspaket inom EU. Med vår digitala frakttjänst hittar du billiga fraktlösningar som anpassas efter dina behov och önskemål. Plattformen innehåller dessutom verktyg som hjälper dig att öka konverteringen i din webbshop.

 • Koppla ihop e-handeln med våra fraktlösningar
 • Möjlighet att klimatkompensera
 • Lätt att spåra försändelser
Ta reda på mer

Logistik

Så här effektiviserar vi din logistik

Portal Business är ett perfekt hjälpmedel för dig som logistikansvarig då du får bättre kontroll över leveranskedjan. Plattformen gör att du kan arbeta proaktivt med att motverka problem och ger dig tillgång till data som gör att du kan effektivisera era flöden.

 • Rätt leverans vid rätt tillfälle
 • Effektivisera logistiken kring frakter
 • Anpassa frakten efter mottagaren
Ta reda på mer

Kundtjänst

Så här hjälper vi dina kunder

Att hjälpa så många kunder som möjligt utan att det påverkar kvaliteten på er service blir betydligt lättare med Portal Business. I portalen kan du minska tiden du lägger på enskilda ärenden och snabbt lösa problem, oavsett vad det gäller.

 • Hantering av fraktärenden
 • Låt kunden välja leveranssätt
 • Effektiv kommunikation genom automatiserade aviseringar

Funktioner som gör det enklare att skicka paket inom EU

Skicka Direkt Business

Med Skicka Direkt Business är det enkelt att beräkna fraktkostnader och beställa frakt av paket inom EU. Du anger paketets vikt och vart det ska skickas, så visar vi priset direkt på skärmen. Om du inte hinner lämna paketet hos ett av våra ombud kan vi hämta upp det med bud.

Mer om Skicka Direkt Business

Tillförlitlig spårning av paket

Med Track & Trace har du alltid koll på paketets status och var det befinner sig – oavsett vart det ska skickas. Om din leverantör eller kund hör av sig till dig och vill ändra något kring leveransen är det dessutom enkelt åtgärdat. Då ändrar du mottagarinformation eller leveranssätt direkt i verktyget.

Mer om utskrift av fraktsedlar

Tydlig översikt över dina frakter

Kontrollpanelen gör att du får en heltäckande uppfattning om leveranskedjan så att du snabbt kan motverka avvikelser. Här ser du vilka paket som har skickats iväg och vilka som kommit fram. På så sätt blir det enklare för dig att se till att företagets flöden flyter på utan problem.

Mer om Upphämtning

Fyra funktioner som underlättar frakt inom EU

Spara information för snabbare hantering

Mall för tulldokument i verktyget

Beräkna fraktkostnader online

Hantering av fakturor och reklamationer

Därför passar Portal Business verksamheter inom e-handel och logistik

E-handlare

Vill du frigöra tid och resurser så att du kan fokusera på dina kunder och din affär? Då är Portal Business plattformen för dig! När du använder Portal Business ger du dina kunder möjlighet att själva anpassa frakten efter sina önskemål, samtidigt som det blir lättare för dig att optimera leveranskedjan.

Köp frakt av paket online

Med det digitala fraktverktyget Skicka Direkt Business är det smidigt att köpa frakt av företagspaket inom EU. Dina kunder får flera alternativ att välja bland så att frakten ska anpassas helt och hållet efter deras preferens. Förutom att det ökar konverteringen i din butik, leder det till en bättre köpupplevelse. I verktyget är det dessutom lätt att göra olika tillval, såsom att klimatkompensera eller försäkra frakten.

Stenkoll på alla leveranser

Med Track & Trace får du god överblick över alla företagets in- och utgående leveranser. Här presenteras dessutom detaljerad information kring alla paket, såsom var paketet befinner sig och när det förväntas nå mottagaren. Verktyget ser också till att du direkt får reda på om det uppstår några avvikelser så att du snabbt kan hantera dem innan de skapar bekymmer. För att kontrollera ett specifikt paket anger du mottagarens namn, orderreferens eller paket-ID.

Förbättra kundkontakten genom skräddarsydda aviseringar

Istället för att låta din kund gå och undra över när ett paket ska komma fram kan du skicka uppdateringar kring paketets leveransstatus. I Portal Business har du möjlighet att skapa personliga aviseringar som skickas ut automatiskt till kunden via mejl eller sms. På så sätt kan du säkerställa att kunden känner sig omhändertagen, samtidigt som du effektiviserar era processer.

Logistiker

Du som logistiker behöver tillförlitlig information gällande alla leveranser för att kunna se till att allt flyter på som det ska. Portal Business är plattformen där du dels kan kontrollera när och vart paketen skickas, dels får tillgång till data som gör att du kan genomföra effektiva förändringar.

Följ frakten från dörr till dörr

När varor ska skickas mellan leverantörer, lager och slutkunder behöver du kunna rycka in om saker inte går som planerat. I verktyget Track & Trace kan du kontrollera leveranserna och snabbt vidta åtgärder för att motverka förseningar. Med hjälp av dashboarden får du dessutom god överblick över samtliga försändelser. Vill du ändra leveransinformation för ett specifikt paket anger du mottagarens namn, paket-ID eller orderreferens i sökfältet.

Fraktlösningar som anpassas efter din verksamhet

I Portal Business kan du koppla samman företagets webbshop med våra olika fraktlösningar för att reducera tidsåtgång och kostnader. Vi erbjuder flera lösningar beroende på ditt befintliga upplägg.

Skicka Direkt Business

Skicka Direkt Business är en kostnadsfri och smidig lösning för dig som snabbt vill boka frakt av varor. För att komma igång skapar du ett företagskonto direkt i verktyget, det tar endast någon minut. Där kan du sedan importera en fil med försändelser som gjorts i andra system och boka frakt för ett eller flera paket.

PostNords Plugin (beta)

Om du använder e-handelslösningar som WooCommerce eller Klarna Checkout kan vår plugin vara något för dig. Lösningen innebär att fraktinformationen skickas direkt till PostNord när en kund handlar i din webbshop.

PostNords boknings–API

För företag som använder avancerade e-handelssystem eller har ett specifikt orderkopplingsbehov finns möjligheten att skapa en egen integration med PostNords boknings-API. Då kommer fraktinformationen skickas automatiskt till oss när ett köp genomförs.

Löpande optimering av leveransflöden

I Portal Business finns all information kring era leveransflöden och frakter. På så sätt får du och dina kollegor möjlighet att analysera era befintliga lösningar och förändra det som inte funkar. Här hittar du bland annat kvalitets-, miljö-, och reklamationsrapporter, samt sammanställningar över fraktkostnader. Dessa kan enkelt exporteras till andra format, såsom Excel, om så önskas.

Denna video berättar vad som finns i Portalen

Vanliga frågor om att skicka paket inom EU

Hur gör jag för att skicka företagspaket inom EU?

I Skicka Direkt anger du hur mycket paketet väger, leveranssätt och vart det ska skickas. Vi visar fraktpriset direkt i verktyget.

När skickas företagspaket inom EU?

Du bestämmer själv när företagspaket ska skickas i Skicka Direkt Business.

Kan jag boka upphämtning av paket?

Ja, du beställer antingen upphämtning av paket med bud, alternativt lämnar in det hos ditt närmaste PostNord-ombud.

Vad kostar det att skicka företagspaket inom EU?

Kostnaden baseras på paketets vikt och vart det ska skickas. Med Skicka Direkt är det enkelt att beräkna fraktkostnaden för ditt paket.

Besök vår FAQ