Skicka stora paket med Skicka Direkt

Gör som över 50 000 skandinaviska företag:

 • Boka frakt för stora paket online
 • Nyttja våra flexibla leveranslösningar
 • Ta kontroll över fraktkostnaderna

93% av användare skulle ha svårt att klara sig utan Skicka Direkt Business

0
Ingen månadsavgift
0
Ingen fraktsedelavgift

Skickar du regelbundet?

Boka en demo så visar vi hur smidigt det kan bli med Skicka Direkt Business

Skickar du sällan?

Skicka enstaka paket i Skicka Direkt

Lätt att komma igång med PostNords Portal Business

Steg 1

Fyll i organisationsnumret – alla uppgifter hämtas automatiskt.

Steg 2

Uppge användaruppgifter.

Steg 3

Signera kundavtalet med Bank-ID.

Är sidan till hjälp?
Sätt betyg här!

Skicka Paket till Finland

Skicka Paket till Italien

Skicka Paket till Storbritannien

Så hjälper Portal Business verksamheter inom

E-handel

Så här hjälper vi din ehandel

När stora paket ska skickas mellan producenter, lager och kunder är PostNords Portal Business logistik- och fraktplattformen som får allt att gå ihop. Genom att skapa ett kostnadsfritt företagskonto kan du effektivisera din leveranskedja och stärka bandet till dina kunder.

  • Lätt att boka & spåra paket
  • Möjlighet att försäkra frakten
  • Minska era fraktkostnader
Ta reda på mer

Logistik

Så här effektiviserar vi din logistik

En fungerande fraktlösning är absolut nödvändig för att en vara ska kunna etableras på marknaden. Hos PostNords Portal Business får du tillgång till de verktyg du behöver för att kunna förfina er leveranskedja.

   • Automatiserad fraktlösning
   • Spåra & kontrollera paket
   • Tillval efter behov
Ta reda på mer

Kundtjänst

Så här hjälper vi dina kunder

Med PostNords Portal Business blir det betydligt enklare att hjälpa kunder i deras takt och på deras villkor. Portalen innehåller nämligen olika verktyg som underlättar hantering av fraktärenden, samtidigt får kunderna en mer personlig upplevelse av företaget.

    • Alla ärenden i en portal
    • Personliga aviseringar
    • Glada kunder

Smarta funktioner när du ska skicka stora paket

Boka upphämtning med bud

Ska du frakta ett eller flera större paket från producent eller lager? I PostNords Skicka Direkt anger du paketets vikt eller volym samt vart det ska fraktas, så presenterar vi olika alternativ och priserna för dessa. Där finns också möjligheten att beställa upphämtning med bud så att du ska slippa frakta paketet till ett ombud.

Mer om Frakt

Ändra leveransinformation

Det finns tillfällen då man kan behöva ändra leveransinformation trots att paketet redan har skickats iväg. När du använder PostNords Portal Business är det inget problem. I verktyget Track & Trace kan du spåra ett specifikt paket för att se var det är, och om du vill ändra mottagare eller destination gör du det här.

Mer om Track & Trace

Tillval i portalen

Alla företag har olika prioriteringar och behov och det har vi tagit hänsyn till när vi har utformat våra fraktlösningar. I Skicka Direkt finns möjlighet att klimatkompensera, försäkra frakt, fylla i tulldokument och mycket mer. På så sätt kan du, dina samarbetspartners och kunder få upplägget som ni vill ha det.

Mer om Skicka Direkt Business

Fyra funktioner som gör det enklare att skicka stora paket

Spårning av ut- & inkommande frakt

Automatiska aviseringar

Upphämtning med bud

Lagringsmöjligheter

Därför passar Portal Business verksamheter inom

E-handel

Du som driver e-handel stöter dagligen på en rad olika situationer som kräver kreativa lösningar. Med PostNords Portal Business blir det inte bara enklare för dig att göra ditt jobb, du får även mer tid och resurser till att utveckla din verksamhet. Portalen innehåller nämligen en rad olika verktyg som hjälper dig att förfina dina leveransflöden och göra dina kunder nöjda. Våra fraktlösningar är flexibla och anpassas helt och hållet efter dina specifika behov, så oavsett storlek på ditt företag kan du vända dig till oss.

Kontrollera ut- och inkommande paket

Du kan minska din egen stressnivå genom att ta hjälp av Portal Business. Med verktyget Track & Trace slipper du oroa dig för var dina försändelser är någonstans, du har fullständig kontroll över dem i alla lägen. Blir du informerad om att ett paket till exempel ska skickas till en annan destination än du först trodde kan du enkelt att ändra leveransinformationen i verktyget. I kontrollpanelen får du dessutom en god överblick över alla dina försändelser.

Skapa mer effektiva leveransflöden

För att kunna säkerställa att dina leveranskedjor är så effektiva som möjligt behöver du analysera data för att dra korrekta slutsatser. I Portal Business sammanställer vi löpande rapporter om miljö, fraktkostnader, kvalitet och reklamationer. Dessa kan du enkelt exportera till andra format, såsom excel, så att du och ditt team kan bearbeta materialet.

Logistik

PostNords Portal Business erbjuder en flexibel leveranslösning som kan skräddarsys efter ditt företags specifika behov. Portalen underlättar hantering av fraktärenden, och att snabbt motverka avvikelser innan de skapar problem. Dessutom får du tillgång till data kring era frakter, så att du ska kunna genomföra åtgärder som syftar till att reducera kostnader.

Sammankoppla e-handeln med våra fraktlösningar

I Portal Business finns möjlighet att koppla ihop e-handeln med våra fraktlösningar så att du kan minska det administrativa arbetet. Med Skicka Direkt kan du importera filer med försändelser och snabbt boka frakt. Vill du automatisera processen ytterligare kan du installera vår plugin (beta) om du använder Klarna Checkout eller WooCommerce. Då kommer fraktinformationen skickas direkt till portalen. Du kan även skapa en koppling till vårt boknings-API om ditt företag använder ett mer avancerat system eller har ett specifikt orderkopplingsbehov. Det innebär att fraktinformationen skickas till oss varje gång en kund köper en vara av dig.

Reducera kostnader vid frakt av stora paket

Att analysera era leveranslösningar är essentiellt för att kunna göra kostnadseffektiva val i framtiden. I Portal Business hittar du därför en flik som heter ”Rapporter”. Där har vi sammanställt pallsaldo-, miljö-, kvalitets- och reklamationsrapporter så att du ska kunna hitta leveransflödets svagheter och korrigera det som behövs.

Kundtjänst

Att kunna erbjuda kunderna personlig rådgivning och snabb problemlösning är bara några av nycklarna till fantastiska kundupplevelser. En annan nyckel, som är väl så viktig, är att ha en fraktlösning som hjälper dig att uppfylla kundernas önskemål. PostNords Portal Business är portalen där alla kundärenden finns samlade, och innehåller verktyg som gör att du kan spåra paket och skicka personliga aviseringar.

Smidig hantering av kundärenden

En av fördelarna med PostNords Portal Business är att den underlättar hantering av kundärenden. När alla ärenden finns på samma ställe blir det enklare för dig att hjälpa kunder när de hör av sig. För att hitta ett specifikt paket anger du kundens namn, paket-ID eller orderreferens. Det går både att kontrollera var paketet är vid ett visst tillfälle och ändra fraktinformation trots att det redan har skickats iväg.

Personliga aviseringar

Med PostNords Portal Business får du möjlighet att sätta din egen prägel på leveransaviseringarna som skickas ut till kunder via sms eller mejl. Vi erbjuder ett flertal aviseringstjänster där du kan utforma uppdateringarna precis som du vill, till exempel går det att sätta företagets logga på aviseringen eller skriva en personlig hälsning. På så sätt kan du se till att kunderna blir bemötta precis som du vill, från första kontakt till leverans av vara.

Denna video berättar vad som finns i Portalen

FAQ Skicka stora företagspaket

Hur skickar jag stora paket?

Skapa ett kostnadsfritt företagskonto hos PostNord. Därefter anger du fraktinformation och hur paketet ska levereras.

Hur lång tid tar det att skicka ett stort paket?

Leveranstiden beror på hur långt paketet ska skickas och vilken typ av frakt du väljer. I Skicka Direkt finns flera alternativ att välja bland.

Kan jag beställa upphämtning av ett stort paket?

Ja, det gör du i samband med att du bokar frakt i Skicka Direkt.

Hur mycket kostar det att frakta ett stort paket?

Priset påverkas paketets storlek och hur långt det ska skickas. I Skicka Direkt visar vi priset direkt på skärmen.

Besök vår FAQ