Skicka företagspaket till Storbritannien med Skicka Direkt Business

Gör som tiotusentals andra nordiska företag

 • Köp frakt till Storbritannien online
 • Se fraktpriset direkt
 • Lämna paketet hos ditt närmaste ombud eller beställ upphämtning

93% av användare skulle ha svårt att klara sig utan Skicka Direkt Business

0
Ingen månadsavgift
0
Ingen fraktsedelavgift

Skickar du regelbundet?

Boka en demo så visar vi hur smidigt det kan bli med Skicka Direkt Business

Skickar du sällan?

Skicka enstaka paket i Skicka Direkt

Bli medlem och skicka försändelser till Storbritannien med tre enkla steg

Steg 1

Registrera dig enkelt genom att fylla i företagets organisationsnummer. Uppgifterna hämtas automatiskt.

Steg 2

Fyll i dina användaruppgifter.

Steg 3

Och slutligen – signera kundavtalet med BankID.

Hittade du det du behövde på sidan? Betygsätt här!

Skicka Paket till Indien

Skicka Paket till USA

Skicka Paket till Spanien

PostNord Portal Business – ett hjälpmedel för dig som arbetar med

E-handel

Så underlättar vi din ehandel

Som e-handelsansvarig vet du hur tidskrävande det är att driva en e-handel oavsett om det är en liten nystartad e-butik eller en väletablerad webbutik. Med PostNord Portal Business kan du ta kontroll över dina försändelser och effektivisera din e-handel.

 • Integrera din e-butik med Skicka Direkt Business
 • Skapa fraktmallar och spara tid
 • Hantera allt som rör försändelsen på ett och samma ställe
Ta reda på mer

Logistik

Så här effektiviserar vi din logistik

Är ditt jobb att planera, styra och utforma företagets logistikkedja? Då kommer du att dra nytta av PostNords Portal Business.

 • Effektivisera leveranskedjan
 • Upptäck enkelt avvikelser vid leverans
 • Kontrollera hela leveransprocessen och skapa proaktiva åtgärder
Ta reda på mer

Kundservice

Så här hjälper vi dina kunder

Jobbar du med kundservice och får många samtal och mail om frakt, leverans och retur? Med PostNord Portal Business kan du enkelt lösa och följa upp olika ärenden.

 • Skapa, sök och ändra ärenden direkt i portalen
 • Skapa automatiserade aviseringar
 • Fler nöjda kunder
Ta reda på mer

Tre funktioner som gör det enklare att skicka företagspaket till Storbritannien

Track & Trace till England online

Med funktionen Track & Trace kan du spåra paketet, få detaljerad information om dess resa till Storbritannien och se var den befinner sig. Du kan även skicka aviseringar till din kund, skapa reklamationer och göra ändringar i leveransen.

Mer om Track and Trace

Aviseringar för paket till Storbritannien

Håll dina kunder uppdaterade om sina försändelser och förbättra kundupplevelsen med hjälp av aviseringar. Du kan även fördjupa relationen till dina kunder genom att skapa digitala aviseringar med ditt varumärke och tilltal. Genom att automatisera dina aviseringar via mejl och SMS kan du minska dina kostnader för returer och leveranser.

Mer om Aviseringar

Rapporter i Portalen

I Portalen kan du enkelt ta fram statistik och skapa rapporter kopplat till dina försändelser inför planering och redovisning. Skapa kvalitetsrapporter, miljörapporter, reklamationsrapporter och se din samlade fakturastatistik.

Mer om Rapporter

Fyra funktioner i PostNord Portal Business som gör företagsfrakten till Storbritannien lättare

I Skicka Direkt Business kan du se vilka olika val du kan göra för ditt paket och vad de kostar.

Se var ditt paket befinner sig och när det förväntas nå mottagaren i Storbritannien.

Lägg till tulldokument och säkerhetsdeklaration direkt.

Hantera fakturor och reklamationer direkt i verktyget.

Skicka direkt Business för E-handlare

Vi vet att det är tidskrävande att driva en e-handel oavsett storlek, därför har vi skapat PostNord Portal Business. I portalen hittar du flertalet digitala funktioner vars syfte är att underlätta för dig som e-handlare, så att du kan fokusera på dina kunder och slippa lägga tid på frakt och logistik.

Köp frakt till Storbritannien snabbt och enkelt

I vårt fraktverktyg Skicka Direkt Business kan du enkelt köpa frakt för en eller flera paket, se dina tidigare försändelser, boka upphämtning av paket samt spara och importera adresser. Skickar du ofta paket till Storbritannien och vet vilka tjänster och tillval du vill använda kan du skapa en mall. På så sätt slipper du fylla i alla uppgifter flera gånger om.

Följ paketet hela vägen till kunden i Storbritannien

Med funktionen Track & Trace kan du följa försändelsen i kontrollpanelen på ditt konto och se detaljerad information om dess resa till Storbritannien. I verktyget kan du även visa att du bryr dig om dina kunder genom att skicka aviseringar och håll dem uppdaterade om var deras paket befinner sig.

Skicka försändelser som logistiker

Som logistiker förstår du vikten av att tillfredsställa flera olika parter i en flödeskedja. Därför måste du ha full kontroll över vad som händer i alla led, inte minst i leveransledet.

Kontrollera alla steg under leveransen

När ditt företag skickar försändelser till Storbritannien eller till andra länder måste logistiken fungera. Med PostNord Portal Business har du full kontroll över alla steg vid utrikesfrakt. På din dashboard får du snabbt och enkelt en överblick över företagets försändelser och kan identifiera och lösa eventuella problem.

Effektiva leveransflöden med PostNord Portal Business

Med hjälp av PostNords portal kan du även effektivisera leveransflödet genom att på olika sätt koppla samman e-handeln med våra fraktlösningar.

 • Skicka Direkt Business passar företag som är ute efter en enkel och kostnadsfri lösning där du kan boka frakt för en eller flera köp som företagets kunder gjort i ett annat system. Logga in i Portalen och importera en fil med dina försändelser och beställ frakt för alla leveranser på en och samma gång. Du kan självklart också skapa enskilda försändelser i verktyget.
 • Om du använder WooCommerce eller Klarna Checkout kan du installera vår plugin (beta). När kunden gör ett köp skickas automatiskt en fraktbeställning till tjänsten Skicka Direkt Business. Sedan kan du enkelt skriva ut de kostnadsfria fraktsedlarna samt spåra och hantera dina försändelser.
 • Om du har ett mer avancerat e-handelssystem eller orderkopplingsbehov kan du utveckla en egen koppling till vårt boknings-API. API:n skickar in dina fraktköp direkt till PostNord.

Analysera och förbättra leveransflödet

För att du som logistiker ska kunna utföra ditt arbete och se till att allt flyter på, på ett kostnadseffektivt sätt kan du behöva analysera leveransflödet. I Portalen hittar du all information du behöver. Under Rapporter kan du tanka ner kvalitets- miljö- och reklamationsrapporter samt se statistik över alla fraktkostnader. På så sätt kan enkelt göra de förbättringar som behövs och säkerställa ett effektivt logistikflöde.

Företagsfrakt för dig som Kundservicemedarbetare

Du som kundservicemedarbetare är en av företagets viktigaste personer. När kunden söker svar eller upplever problem med leveransen är det dig de kontaktar. Med hjälp av PostNord Portal Business kan du leverera service av hög kvalitet.

Se var kundens paket befinner sig

Med Track & Trace kan du snabbt ta fram information om kundens paket medan du har hen på tråden. Du kan spåra företagspaketet genom att söka på paketets ID, orderreferensen eller kundens namn. Det är även möjligt att ändra adress, telefonnummer, e-postadress, öka paketets liggetid eller ta hem det tidigare.

Skicka skräddarsydda aviseringar

Reducera antalet samtal genom att skapa skräddarsydda aviseringar som automatiskt skickas ut till kunden. När kunden hålls informerad om paketets resa och eventuella avvikelser är de mindre benägna att kontakta kundservice. Det visar dessutom att ni bryr er om kunden vilket resulterar i ökad kundnöjdhet. I PostNords Portal Business kan du enkelt skapa skräddarsydda e-mail och SMS samt bestämma när de ska skickas iväg till kunden.

Denna video berättar vad som finns i Portalen

FAQ om Skicka paket till Storbritannien med PostNord Portal Business

Hur går det till att skicka företagspaket till Storbritannien med PostNord?

Logga in i PostNord Portal Business och köp frakt via Skicka Direkt Business. Lämna sedan försändelsen hos ditt ombud eller boka upphämtning.

Vad gäller när man skickar paket som företag till Storbritannien efter Brexit?

Den 1 januari 2021 trädde tullplikten för all handel med Storbritannien i kraft. Läs mer om att skicka paket till Storbritannien efter Brexit här

Var kan jag skicka mitt paket till Storbritannien?

Du kan antingen beställa upphämtning med bud eller så lämnar du paketet hos ditt närmaste PostNord-ombud.

Vad kostar det att skicka företagspaket till Storbritannien?

Fraktkostnaden baseras på paketets volym och vikt samt om du väljer express- eller standardleverans. I Skicka Direkt Business kan du köpa frakt online.

Besök vår FAQ