Skicka företagspaket till Tyskland med Skicka Direkt Business

Gör som över 50 000 andra företagskunder i Norden

 • Boka frakt online – enkelt och snabbt
 • Få full översikt över alla företagspaket
 • Håll nere på fraktkostnaderna

93% av användare skulle ha svårt att klara sig utan Skicka Direkt Business

0
Ingen månadsavgift
0
Ingen fraktsedelavgift

Skickar du regelbundet?

Boka en demo så visar vi hur smidigt det kan bli med Skicka Direkt Business

Skickar du sällan?

Skicka enstaka paket i Skicka Direkt

Så anmäler du dig i tre steg

Steg 1

Fyll i ditt företags organisationsnummer. Vi laddar in uppgifterna automatiskt.

Steg 2

Ange vilka användaruppgifter du önskar.

Steg 3

Signera ditt avtal med BankID.
Nu kan du börja använda Portal Business!

Är sidan till hjälp?
Sätt betyg här!

Skicka Paket till Schweiz

Skicka Paket till Italien

Skicka Paket till Dubai

Exempel på hur Portal Business kan hjälpa dig som är

E-handelsansvarig

Så här hjälper vi din ehandel

Vår digitala frakttjänst Skicka Direkt Business är en verklig tidsbesparare för dig som driver e-handel. Med hjälp av denna tjänst kan du skicka alla paket till dina kunder och sedan följa online var paketet befinner sig. Förbättra köpupplevelsen i din webbshop genom att låta dina kunder i Tyskland välja mellan fler och bättre leveransalternativ.

 • Hitta snabbt rätt pris på frakt till Tyskland
 • Spar tid med mallar för att skicka paket
 • Se alla dina paket till Tyskland i kontrollpanelen Track & Trace
Ta reda på mer

Logistikansvarig

Så här effektiviserar vi din logistik

Som logistikansvarig får du bättre kontroll över logistikkedjan genom att använda PostNord Portal Business. Du kan hela tiden följa vilka försändelser som din organisation skickar till Tyskland och andra marknader. Identifiera flaskhalsar och hitta sätt att optimera flödet.

 • Köp in frakttjänster på ett effektivt sätt
 • Sänk kostnaderna för företagets logistik
 • Analysera data för att optimera logistikkedjan
Ta reda på mer

Ansvarig för kundtjänst

Så här hjälper vi dina kunder

Du som jobbar med kundtjänst kommer att uppskatta möjligheten att effektivisera kundkontakterna genom PostNord Portal Business. Antalet kundtjänstärenden minskar och ofta kan du lösa varje ärende med ett enda samtal eller mejl. Spar tid och skapa möjlighet till merförsäljning!

 • Sköt reklamations- och ärendehantering direkt i portalen
 • Automatisera mycket av kommunikationen med kunderna
 • Mindre tid och lägre kostnad per ärende

Exempel på praktiska funktioner i Portal Business

Enklare bokning av frakt till Tyskland

Det är både snabbt och enkelt att skicka paket till Tyskland med Skicka Direkt Business i portalen. Du kommer igång på några minuter efter att ha skapat ett gratis konto i PostNord Portal Business. Ange typ av paket och välj något av fraktalternativen. Skriv ut fraktsedeln och lämna in paketet hos ett ombud eller välj att få det upphämtat av oss på PostNord.

Mer om Frakt

Bra översikt genom Track & Trace

Track & Trace är en kontrollpanel i Portal Business där du kan se alla dina paket till Tyskland. Vill du veta varför ett visst paket inte kommit fram? I panelen kan du exempelvis se om en kund inte hämtat ut paketet trots upprepade aviseringar. Filtrera bland alla försändelser för att hitta exakt vad du söker efter.

Mer om Track & Trace

Automatisk avisering som spar tid

I PostNord Skicka Direkt Business finns möjligheten att lägga in automatiska aviseringar till dina mottagare. Dina kunder kommer att uppleva ditt företag som engagerat och omtänksamt när de ständigt får all relevant information om leveransen. Du kan även använda automatiska aviseringar internt för att informera dina medarbetare om olika händelser i leveranser och returer.

Mer om Aviseringar

Smarta funktioner som gör det lätt att använda Portal Business

Se exakt var varje paket till Tyskland befinner sig

Klimatkompensera enkelt frakten till Tyskland som tillval

Enkelt att beställa försäkring av din försändelse

All fraktinformation sparas för snabbare bokning nästa gång

Fördelar för dig som har webbshop

Om du driver en e-butik finns det alltid något att göra. Att vårda kundkontakterna och utveckla utbudet tar tid. Då kan det vara skönt att ha en fraktlösning som fungerar och som sparar tid. Med PostNord Portal Business kommer du att kunna fokusera mer på din e-handel och förbättra köpupplevelsen för dina kunder i Tyskland.

Ge dina tyska kunder fler fraktalternativ

När du använder PostNord Portal Business kan du lätt integrera din webbshop med våra digitala transporttjänster. Med hjälp av vårt API gör du en koppling till PostNords system. Därmed får dina kunder i Tyskland tillgång till alla fraktalternativ. Du kan även göra en gratis orderkoppling genom Klarna.

Full kontroll över all frakt till Tyskland

Varje gång du skickar ett företagspaket till Tyskland dyker det upp i din kontrollpanel Track & Trace i PostNord Skicka Direkt Business. Där ser du exakt var paketet befinner sig och om det dyker upp några hinder på vägen. Om en kund undrar när paketet kommer kan du ge svar direkt. I denna panel ser du även hela historiken av leveranser till Tyskland.

Avisera dina kunder i Tyskland automatiskt

I PostNord Skicka Direkt Business ingår automatisk avisering i samband med att du skickar företagspaket till Tyskland. Det innebär att dina kunder får ett meddelande per e-post eller SMS under olika skeenden av transporten. Du kan skräddarsy dina meddelanden så att de blir mer personliga och reflekterar det budskap som ditt företag vill ge. Denna funktion är bra för att minska antalet kontakter med kundtjänst och spara tid i samband med leverans och returer.

Fördelar för dig som är logistikansvarig

PostNord Portal Business har flera funktioner som underlättar ditt arbete som logistikansvarig. Optimera och effektivisera företagets logistik och få full kontroll över alla försändelser.

Mallar för att förenkla bokningen av frakt

I Skicka Direkt Business kan du definiera obegränsat med mallar för att skicka företagspaket till Tyskland och andra länder. Här kan du ange vilka olika alternativ varje mall ska ha och vem som ska kunna använda mallen. Därmed gör du det lättare för dina medarbetare att boka frakt. Företaget spar tid och logistiken blir effektivare.

Bra översikt med Track & Trace

När du skickar företagspaket genom Skicka Direkt Business hos PostNord kan du följa alla försändelser i panelen Track & Trace. Där ser du vilka paket som är på väg till Tyskland. Om det är någon kund som inte hämtat ut sitt paket syns det i panelen så att du har möjlighet att vidta åtgärder. Denna funktion är bra för dig som är logistikansvarig då den hjälper dig att hitta möjligheter till förbättringar och analysera eventuella flaskhalsar i logistiken.

Avancerade rapporter

I PostNord Portal Business finns möjlighet att ta fram detaljerade rapporter som rör företagets logistik. Du hittar bland annat pallsaldorapport för all frakt till Tyskland och kvalitetsrapporter för olika produkter. Här kan du även skriva ut miljörapport för PostNord Pall, Brev och Parcel.

Med ett klick exporterar du all information till Excel så att du kan applicera egna formler och analysera uppgifterna på det sätt som passar dig bäst.

Denna video berättar vad som finns i Portalen

Vanliga frågor och svar om att skicka företagspaket till Tyskland

Hur skickar jag företagspaket till Tyskland med Skicka Direkt Business?

Börja med att öppna ett gratis konto på PostNord Portal Business. Därefter går du till Skicka Direkt Business och anger vad du vill skicka till Tyskland. Välj bland transportalternativen, fyll i eventuella tillägg och skriv ut fraktsedeln. Du väljer själv om du vill lämna paketet hos ett ombud eller om vårt bud ska hämta upp det.

Hur får mottagaren information om leveransen?

Din mottagare i Tyskland får en avi helt automatiskt per SMS eller e-post. Du kan själv bestämma vilka automatiska meddelanden som ska skickas i samband med frakten och hur meddelandet ska lyda.

Kan jag försäkra försändelser till Tyskland?

Ja! I samband med att du bokar frakt till Tyskland kan du välja försäkring som tillval.

Hur fyller jag i tulldeklarationen?

När du skickar företagspaket online i PostNord Skicka Direkt Business hittar du mallen för tulldeklarationen direkt i beställningsflödet.

Besök vår FAQ