Skicka paket utanför EU med Skicka Direkt Business – enklare kan det knappast bli

Gör som mer än 50 000 andra nordiska företagskunder

 • Beställ all frakt på nätet
 • Se var alla paket befinner sig
 • Få perfekt koll på alla fraktkostnader

93% av användare skulle ha svårt att klara sig utan Skicka Direkt Business

0
Ingen månadsavgift
0
Ingen fraktsedelavgift

Skickar du regelbundet?

Boka en demo så visar vi hur smidigt det kan bli med Skicka Direkt Business

Skickar du sällan?

Skicka enstaka paket i Skicka Direkt

Anmäl dig enkelt i tre steg

Steg 1

Fyll i företagets organisationsnummer. Vi läser in övriga uppgifter automatiskt.

Steg 2

Ange dina användaruppgifter.

Steg 3

Använd BankID för att signera.
Nu kan du börja skicka paket utanför EU!

Är sidan till hjälp?
Sätt betyg här!

Skicka Paket till Brasilien

Skicka Paket till Indien

Skicka Paket till Australien

Exempel på hur Portal Business hjälper dig som

Har webbshop

Så här hjälper vi din ehandel

Vore det inte trevligt att kunna lägga mer tid på dina kunder och på köpupplevelsen i din webbutik? Det är precis så som många e-handlare känner och det är något som du kan få hjälp med i PostNord Portal Business. Våra digitala frakttjänster hjälper dig att lägga mindre tid på att skicka paket, fixa med returer och krångla med kundtjänstärenden.

  • Boka frakt utanför EU online
  • Erbjud flera bra fraktalternativ i din webbshop
  • Spåra alla paket på nätet
Ta reda på mer

Jobbar med företagets logistik

Så här effektiviserar vi din logistik

Om du är logistikansvarig på ett stort eller medelstort företag kan du spara tid på logistiken med PostNord Portal Business. Analysera och förbättra logistikflödet så att det flyter på smidigare samtidigt som ditt företag sparar pengar på frakt utanför EU.

   • Beställ lämplig frakt för varje läge
   • Gör företagets logistik ännu mer effektiv
   • Minska fraktkostnaden
Ta reda på mer

Är kundtjänstansvarig

Så här hjälper vi dina kunder

Glada kunder är bra kunder, eller hur? Med PostNord Portal Business kan du göra företagets kundtjänst ännu snabbare, bättre och mer kostnadseffektiv. Med automatiska meddelanden till kunder och medarbetare minskar du antalet nödvändiga samtal och mail. Reklamationer och ärendehantering går som på räls!

    • Lägre kostnad för varje kundtjänstärende
    • Snabbare kundtjänst och mindre belastning
    • Glada kunder och chans till merförsäljning

Flera funktioner som gör det enkelt att skicka paket utanför EU

Boka frakt till länder utanför EU på nätet

Det är faktiskt ganska lätt att boka frakt till länder utanför den Europeiska unionen. Med vår digitala frakttjänst PostNord Skicka Direkt Business skickar du företagspaket med bokning online. Det är gratis att öppna ett konto i Portal Business och det tar inte mer än några minuter att skicka ditt första paket.

Mer om Frakt

Perfekt koll på alla paket

Med funktionen Track & Trace i Skicka Direkt Business får du utmärkt koll på var alla paket som du skickat utanför EU befinner sig just nu. Ta reda på leveransstatus och information om eventuella returer. Självklart kan även dina mottagare utanför EU själva spåra sitt paket.

Mer om Track & Trace

Dina mottagare kan få automatiska personliga meddelanden

För att du ska kunna bygga goda och långsiktiga relationer med dina kunder och affärskontakter utanför EU kan du ställa in så att alla mottagare får personliga meddelanden. Välj när ett meddelande ska skickas och om det ska skickas med SMS eller mejl.

Mer om Aviseringar

Användbara funktioner i Portal Business för enklare frakt utanför EU

Mallar hjälper dig att effektivisera all fraktbokning

Försäkra ditt paket som tillval

Skriv ut fraktsedel när du bokar upphämtning

Du hittar tulldokument för export utanför EU direkt i bokningsflödet

Driver du en webbutik? Portal Business förbättrar köpupplevelsen för dina kunder

I en webbutik finns det alltid något som kan bli bättre. Med PostNord Portal Business kan du göra så att fler besökare blir till nöjda kunder. Öka omsättningen samtidigt som du lägger mindre tid på frakt och administration.

Erbjud fler bra fraktalternativ

Att kunna erbjuda flera bra fraktalternativ är ett välbeprövat sätt att göra så att fler besökare väljer att genomföra sina köp. Med PostNord Portal Business kan du enkelt lägga in vårt API så att din webbutik blir fullrustad med de bästa fraktlösningarna.

Låt dina kunder veta vad som händer

När dina kunder utanför EU har beställt något i din butik kan du öka deras nöjdhet genom att upplysa dem om vad som händer med deras paket. Med automatiska aviseringar kan du skapa personliga meddelanden för olika delar av transporten, exempelvis då paketet skickas eller ska levereras. Dessutom minskar du antalet kundtjänstärenden när du håller dina kunder informerade.

Spåra lätt alla paket utanför EU

Vore det inte skönt att slippa oroa sig för var alla paket som du skickat befinner sig och vilken status leveransen har? Med Track & Trace i Skicka Direkt Business får du stenkoll på varje paket som du skickar utanför EU eller till andra destinationer. Sök och filtrera bland alla leveranser för att hitta exakt det paket eller brev som du letar efter.

Du som är logistikansvarig kan göra logistiken bättre med Portal Business

Om du ansvarar för företagets logistik kommer du att ha stor nytta av PostNord Portal Business. Med våra smidiga digitala frakttjänster kan du strömlinjeforma all logistik utanför EU och lösa problem även innan de uppstår. Analysera logistiken och gör så att allt fungerar på ett optimalt sätt.

Boka alltid bästa frakten utanför EU

Med Skicka Direkt Business från PostNord har du full kontroll över alla fraktalternativ utanför EU. Du bokar lätt företagspaket online. Ange bara vad du vill skicka så får du alla tillgängliga alternativ på en och samma sida. PostNord Portal Business är allt du behöver för att skicka paket utanför EU.

Gör logistiken mer effektiv med mallar för att skicka paket

I Skicka Direkt Business kan du lätt skapa egna mallar för olika typer av frakt. Till exempel kan du skapa en mall för expressfrakt av en viss produkt och en annan för stora ekonomipaket utanför EU. Därmed gör du fraktbokningen enklare, något som inte bara du kan ha nytta av utan även dina medarbetare om de själva beställer frakt.

Få detaljerad information om all logistik

När du skickar paket utanför EU med Skicka Direkt Business ingår flera användbara rapportfunktioner så att du kan förbättra logistiken löpande. Här tar du lätt fram pallsaldorapport, kvalitetsrapport eller miljörapport. Med ett klick exporterar du all data till Excel så att du kan analysera den mer i detalj. Självklart har du även full koll över vilka paket som är på väg just nu genom kontrollpanelen Track & Trace.

Denna video berättar vad som finns i Portalen

Vanliga frågor och svar om frakt utanför EU

Hur skickar man paket utanför EU?

Det lättaste sättet att skicka paket utanför EU är genom att skapa ett gratis konto i Portal Business och därefter klicka på Skicka Direkt Business. Fyll i vad du vill skicka, printa fraktsedeln och boka upphämtning eller lämna paketet själv hos ett ombud.

Hur gör jag med tulldeklarationen?

I själva bokningsflödet i Skicka Direkt Business finns en mall för tulldeklaration som du kan fylla i.

Går det att lämna paket som jag skickar utanför EU hos ett ombud?

Ja – du väljer själv ifall du vill lämna dina paket hos ett PostNord-ombud eller om du vill att ett av våra bud ska hämta upp det.

Går det att miljökompensera frakten?

Ja, med PostNord Skicka Direkt Business kan du lätt välja klimatkompensation som tillval i samband med att du bokar frakten på nätet.

Besök vår FAQ