Spåra företagspaket i Postnord Portal Business

Gör som över 50 000 företag i norden

Track & Trace i PostNord Portal Business ger dig full kontroll över paket och försändelser med PostNord, oavsett om de är på väg ut till kund eller på väg in till er.

 • Spårar allt automatiskt utan att du behöver mata in försändelse-ID
 • Få koll på alla dina försändelser både till och från företaget
 • Filtrera fram försändelser efter egenskaper eller status
 • Uppdatera och ändra pågående försändelser direkt i verktyget
 • Verktyget kostar inget att använda

Track & Trace är en del av Portal Business och kostar ingenting att skaffa

Kom igång direktLäs mer om verktyget

Se hur det funkar - Boka en kostnadsfri demo

Välj en tid som passar dig, så visar vi hur smidigt det kan bli med våra Business-verktyg

Skaffa Portal Business till ditt företag

Det tar bara några minuter att bli avtalskund och få ett konto i Portal Business. Där har du tillgång till företagsverktyg som Track & Trace och Skicka Direkt Business.

Du behöver vara firmatecknare eller ha firmatecknares godkännande för att bli avtalskund. Om du inte har det just nu kan du boka in en demo istället, så kan vi lösa resten sen.

Skapa Businesskonto

Signa upp dig i portalen i tre enkla steg

Steg 1

Fyll i företagets organisationsnummer. Alla uppgifter hämtas automatiskt.

Steg 2

Fyll i dina användaruppgifter.

Steg 3

Signera med Bank-ID. Klart!

Så här använder du Track & Trace i Portal Business

Håll koll på alla företagets försändelser med Track & Trace

Med Track & Trace kan du alltid se var dina försändelser är och var de är på väg. Tjänsten läser automatiskt in alla paket du skickat från företaget, och alla försändelser på väg in till företaget. Du har också möjlighet att anpassa och justera särskilda sökningar så du kan hålla ögonen på utvalda försändelsetyper som är viktiga för dig.

Du har även möjlighet att ändra informationen på försändelsen om du har behov för det.

Spåra dina utgående försändelser

Så söker du en försändelse

Med Track & Trace kan du spåra paket baserat på olika kriterier och via filter ta fram olika typer av försändelser. Du väljer om du vill ha en överblick över alla inkommande eller utgående paket eller söka efter specifika försändelser. Du kan till exempel söka på paket-ID, din egen orderreferens och mottagarens namn. För varje försändelse kan du få fördjupad information om paketet och dess resa från dig till mottagaren.

 • I sökfältet kan du söka efter försändelsens unika nummer eller orderreferens.
 • Ändra datum för att se försändelser bakåt i tiden.
 • ‘EDI’ är de försändelser som registrerats, men som ännu inte mottagits på terminal.
 • ‘Utgående’ är de försändelser som PostNord mottagit från dig som nu är på väg till dina kunder.
 • ‘På serviceställe’ listar de paket som ligger klara för leverans i paketboxar eller på ombud.
 • Under “Levererat” ser du alla de försändelser som har levererats till dina kunder.
 • Se de paket som är väg i retur till dig efter att maxtiden på ombud löpt ut.
 • Genom att klicka på en av dina försändelser kan du se följande:
  Spårning – detaljerad information om försändelsens resa och var den befinner sig.
  Åtgärder – här kan du avisera din kund, skapa reklamationer eller beställa ändringar på leveransen.
  Information – uppgifter om försändelsen såsom vikt, tjänsttyp och vad som ingår gällande paketets leverans.

Sök paket med eget sökfilter

Om du har behov av att återkommande söka sändningar som går till ett visst land eller sändningar för en viss produkt, t.ex. MyPack Collect kan du skapa en mall med ett eget filter som du sparar med ett eget namn. Därefter kan du nyttja det om och om igen som en unik vy som visar bara det du önskar ha koll på. På så vis kan du smidigt arbeta proaktivt med dina leveranser.

Generera QR-retur för dina inrikesförsändelser

När du använder MyPack Collect, MyPack Home eller Varubrev kan du begära en QR-kod för retur som du skickar till din köpande kund till exempel via e-post eller SMS. Det enda som behövs är att dina kunder har smartphones.

Alla detaljer på en plats

Klicka på en försändelse för att få upp detaljvyn för den försändelsen. Här får du full översikt kring paketets resa och status. Du kan enkelt vidta de åtgärder som du behöver, göra anteckningar för dig eller kollegor, eller kontakta vår kundservice angpende försändelsen.

Kryssa ner detaljvyn för att komma tillbaka till listan.

När paketet är spårat: åtgärder och ändrat förfogande

När du klickar på ÅTGÄRDER på en försändelse visas vad man kan göra med försändelsen, tex notifiera mottagaren. Exakt vad som går att göra är baserat på vilken tjänst som används och var försändelsen är i transportflödet. Det kan vara att skapa en reklamation, informera mottagaren via sms eller e-post, kontakta kundtjänst, men även ändringar inom det som kallas ”ändrat förfogande” som innefattar:

 • Ändra mottagarens namn och adress.
 • Ändra SMS, e-postadress.
 • Begära utkörning av försändelsen.
 • Öka liggetiden.
 • Begära retur av försändelsen.

All information du behöver för att följa paketet

Händelser

Spårningsinformation kan presenteras på 4 olika sätt vilket gör det enklare att se vilka notifieringar som har skickats till mottagaren och vilka är transporthändelser som har gjorts under försändelsen resa. Man kan även filtrera och se om det har skett några beställda ändringar (ändrat förfogande).

Du kan välja att titta på:

 • Transporthändelser
 • Utförda ändringar
 • Notifieringar till mottagaren
 • Alla leveranshändelser

Förutom det kan du enkelt kontakta kundtjänst från samma vy eller skriva en kommentar för din egen skull eller ditt team.

Försändelseinformation

Information om försändelsen där man kan ser allt från vilket kundnummer, vilken tjänst som har använts och tilläggstjänster samt även möjlighet att se storleken på försändelsen.

Här kan du enkelt se höjd, bredd, längd samt vikt på paketet du spårat. Du ser den beräknade leveranstiden och när paketet är levererat ser du den faktiska leveranstiden.

Även beställda tilläggstjänster som leverans vid dörren och notifiering till mottagaren syns här vilket gör det enkelt att erbjuda lojala kunder samma service även om du bokar en försändelse manuellt.

Under det här avsnittet kan du även justera liggetiden hos ombud från 7 dagar till 14 dagar, om du anar att din kund behöver extra tid på sig att hämta ut sitt paket.

Mottagare

Mottagarinformation där man även har möjlighet att ändra mottagarens uppgifter Man kan dessutom skicka notifiering till mottagaren (färdiga texter för att påminna om att hämta försändelsen till exempel).

Det är samma åtgärder som finns i den samlade åtgärdsfunktionen.

Mottagarinformation du kan ändra på spårade paket:

 • Förnamn
 • Efternam
 • Gatuadress
 • Postnummer
 • Telefonnummer
 • E-postadress

Avsändare

Avsändarinformation är generellt ditt företags adress och samma information som du har angett på ditt konto. Det  finns med för att du enkelt ska kunna informera mottagaren om var försändelsen kommer ifrån.

Om mottagaren spårar sitt paket med spårningsnumret ser den direkt vem som är avsändaren och vet alltså hur stort paket som väntas från ditt företag och när det beräknas vara framme.

Kontakt med Kundservice kan även göras i den del som normalt visar leveransinformation och det går enkelt att lägga till dokument eller bilder.

Det finns även i Track & Trace möjlighet att chatta med Kundservice.

Egna noteringar kan göras på varje försändelse av användare i Track & Trace-funktionen. Dessa kommentarer syns bara för användarna och inte synliga för kund. Kan underlätta om mottagaren återkommer eller om man vill göra egna noteringar för framtida användning.

Spåra inkommande försändelser

Mer om spårning av inkommande

Track & Trace-funktionen ingår i PostNord Portal Business som är kostnadsfri

Kom igång utan kostnad

Vanliga frågor om att spåra paket

Vilka paket kan jag spåra?

Alla paket som du skickar med Postnord Portal Business är spårbara. Alla paket som skickas till dig med ditt kundnummer kopplat är också spårbara för dig i samma verktyg.

Vilken information får jag med paketspårning?

Du får veta var paketet befinner sig just nu, när förväntat leveransdatum är, om det skett någon avvikelse (till exempel försening), vilken mottagaradress som angetts. Du får även veta saker som paketets mått och vikt.

Hur söker jag paket i Postnord Portal?

Du loggar in och väljer funktionen Track & Trace. Där kan du söka alla utgående och inkommande paket via datum, mottagarens namn, försändelse-ID med mera.