Spåra rekommenderat brev utrikes med PostNord

Gör som över 50 000 nordiska företag

PostNord Portal Business gör det enkelt att spåra rekommenderade brev, både de ni skickar och de ni tar emot. Alla brev som skickas med Portal Business är spårbara – såväl Rekommenderade, som Förstaklass- och Ekonomibrev.

  • Spåra alla brev utrikes skickas till och från företaget
  • Rek Utrikes finns som Rek 2000 och Rek 10000
  • Få mottagningsbevis när brevet är uthämtat

Track & Trace är en del av Portal Business och kostar ingenting att skaffa

Kom igång nu direktLäs mer om verktyget

Se hur det funkar - Boka en kostnadsfri demo

Välj en tid som passar dig, så visar vi hur smidigt det kan bli med våra Business-verktyg

Tre enkla steg för att komma igång med PostNord Portal Business

Det tar bara några minuter att bli avtalskund och få ett konto i Portal Business. Där har du tillgång till företagsverktyg som Track & Trace och Skicka Direkt Business.

Du behöver vara firmatecknare eller ha firmatecknares godkännande för att bli avtalskund. Om du inte har det just nu kan du boka in en demo istället, så kan vi lösa resten sen.

Skapa Businesskonto

Steg 1

Fyll i ditt företaget organisationsnummer, sen hämtas alla uppgifter automatiskt.

Steg 2

Fyll i dina användaruppgifter.

Steg 3

Signera med Bank-ID. Klart!

Tre funktioner för att spåra rekommenderat brev utrikes

Spåra brev utomlands med Track & Trace

Informationen du behöver för att spåra rekommenderade brev finns i avsnittet Track & Trace på PostNord Portal Business. I verktyget kan du se alla dina utgående försändelser, från att sändningen skapas till att den levererats till kunden.

Du får se var alla brev befinner sig och om något brev är på väg i retur till dig. Om du bett om identifiering vid leverans så ser du även hur det gjorts. Eftersom verktyget automatiskt spårar alla händelser behöver du inte göra någonting förrän en kund har en fråga, eller du får en notis om en avvikelse.

 

Ändra leveransinformation under Åtgärder

När du sökt fram ett brev, till exempel med Försändelse-ID så kan du klicka på det och få fram all tillgänglig information om brevet. Under funktionen Åtgärder kan du enkelt genomföra de ändringar som är möjliga givet var brevet befinner sig i transporten. Till exempel kan du notifiera mottagaren via sms eller e-mail eller göra vissa tilläggsbeställningar. Du kan även kontakt vår kundtjänst den vägen, om det skulle vara något du behöver hjälp med.

 

Få överblick på alla spårbara brev i Dashboard

I PostNord Portal Business finns funktionen Dashboard som gör det enkelt att få överblick på var alla dina spårbara brev befinner sig. Du ser direkt hur många brev som är utgående och  om det finns några brev på serviceställen redo för leverans. Du ser också hur många som redan är levererade och om du har några returnerade brev på väg in. Sen kan du klicka dig vidare från Dashboard till den del du är intresserad av att veta mer om just nu. Ett bra sätt att få koll på alla dina rekommenderade brev och andra försändelser.

Spåra Paket

Spåra inkommande försändelser

Skicka Paket

Automatiska aviseringar

Samma service när du skickar utomlands

Skicka Direkt Business erbjuder dig som är avtalskund samma service oavsett om du skickar inrikes eller utrikes. Du väljer om du vill ha mottagarbevis på ditt rekommenderade brev utomlands och om du vill inkludera svarspost eller retursedel i dina brev.

Kanske behöver du en signatur på ett viktigt dokument från en affärspartner som befinner sig utomlands. Då är det smidigt att boka ett rekommenderat brev med PostNord och inkludera svarspost så att mottagaren enkelt kan skriva under dokumentet och posta tillbaka det till dig, utan krångel. Snabbt, smidigt och rätt – som alltid på PostNord.

Följ rekommenderade brev från Sverige till utlandet

När försändelsen skapats i Skicka Direkt Business så är den spårbar i portalen. På varje försändelse kan du se exakt var den har varit, vilken tid, estimerad leveranstid och faktisk leveranstid. Det gör att du enkelt kan meddela din kund om var deras brev är och om något mot förmodan skulle ha blivit försenat.

Du kan klicka dig in på ett specifikt brev och följa dess väg steg för steg från dig till mottagaren utomlands. Självklart finns informationen kvar efter brevet levererats, ifall du behöver kolla något i efterhand.

Få mottagningsbevis på rekommenderade brev utomlands

När du bokar rekommenderade brev med Skicka Direkt Business kan du välja att få ett mottagningsbevis skickat till dig som bevis på att mottagaren hämtat försändelsen.

Med ett mottagningsbevis vet du vem som hämtat brevet, vilken tid och vilket datum. Du får dessutom en signatur från personen som hämtat så att både du och mottagaren kan vara säker på att ingen annan kommit åt brevet.

Track & Trace-funktionen ingår i PostNord Portal Business som är kostnadsfri

Kom igång utan kostnad

Vanliga frågor om att spåra brev

Är det bara rekommenderade brev som är spårbara?

Alla brev som skickas med Portal Business är spårbara. Hela vägen från avsändaren till mottagaren. När du skickar rekommenderade brev kommer däremot mottagaren behöva legitimera sig för att hämta ut brevet, så du är säker på att det är rätt person (inte bara rätt hushåll) som får brevet.

Får jag skicka vad som helst i ett Rek utrikes?

Nej, du kan varken skicka sedlar eller mynt i någon valuta. Du får inte heller skicka något som klassas som farligt gods. Läs mer om vad du inte får skicka.

När kan jag spåra breven?

När du skapat försändelsen i Skicka Direkt Business är det spårbart. Sen när brevet är upphämtat eller inlämnat hos ett företagscenter så kommer du se att det scannas på sorteringsterminalen och sen varje gång det anländer till en ny plats. Du kan alltid gå tillbaka och se resan för levererade brev, om en kund skulle ha några funderingar.

Vad kostar ett rekommenderat brev utomlands?

Du hittar alltid våra uppdaterade priser i våra prislistor för avtalskunder. Du ser också estimerat pris för varje sändning när du bokar den i portalen.

Alla detaljer på en plats

Klicka på en försändelse för att få upp detaljvyn för den försändelsen. Här får du full översikt kring paketets resa och status. Du kan enkelt vidta de åtgärder som du behöver, göra anteckningar för dig eller kollegor, eller kontakta vår kundservice angpende försändelsen.

Kryssa ner detaljvyn för att komma tillbaka till listan.