Skicka Spårbart Brev Utrikes med Skicka Direkt Business

Gör som över 50 000 företag i norden

  • Spåra internationella leveranser till och från företaget
  • Verktyg som förbättrar kundkontakten
  • Smidig hantering av avvikelser

Track & Trace är en del av Portal Business och kostar ingenting att skaffa

Kom igång nu direktLäs mer om verktyget

Se hur det funkar - Boka en kostnadsfri demo

Välj en tid som passar dig, så visar vi hur smidigt det kan bli med våra Business-verktyg

Skaffa Portal Business till ditt företag

Det tar bara några minuter att bli avtalskund och få ett konto i Portal Business. Där har du tillgång till företagsverktyg som Track & Trace och Skicka Direkt Business.

Du behöver vara firmatecknare eller ha firmatecknares godkännande för att bli avtalskund. Om du inte har det just nu kan du boka in en demo istället, så hinner vi lösa det sen.

Skapa Businesskonto

Så kommer du igång

Steg 1

1. Ange bolagets organisationsnummer – uppgifterna hämtas automatiskt.

Steg 2

2. Fyll i användaruppgifter.

Steg 3

3. Klar!

Tre smarta funktioner som underlättar internationella leveranser

Tulldokument i verktyget

När du ska skicka varor utanför EU behöver dessa deklareras hos Tullverket, och med Skicka Direkt Business blir deklarationen en smidig process. I verktyget finns nämligen alla tulldokument du kan tänkas behöva, och eftersom Postnord är tullombud kan vi hjälpa dig om du har några frågor.

God kontroll över alla utrikesbrev

Med verktyget Track & Trace kan du kontrollera alla in- och utgående försändelser, oavsett var de befinner sig i leveransflödet. Verktyget kategoriserar alla försändelser utifrån status, vilket gör att du snabbt kan hantera avvikelser innan de drabbar mottagaren. Som avtalskund betalar du ingen extra kostnad för att spåra utrikesbrev, det ingår i fraktpriset.

Uppdatera mottagaren

I Track & Trace kan du skapa personliga aviseringar som skickas ut till mottagaren automatiskt via mejl eller sms. På så sätt minskas antalet fraktärenden som handlar om att kunden undrar var brevet befinner sig, och er kundtjänst kan istället fokusera på att hantera avvikelser när sådana uppstår.

Spåra Paket

Spåra inkommande försändelser

Skicka Paket

Automatiska aviseringar

Skicka utrikesbrev spårbart med PostNord

Med Postnord Portal Business har du full kontroll över alla dina utrikesbrev – oavsett vart de skickas i världen. Verktyget Track & Trace hjälper dig inte bara att spåra brevet, utan också att vidta olika åtgärder vid behov. Det gör att du kan tillgodose dina kunders behov, hur de än ser ut.

Så fungerar Track & Trace

När du bokar frakt för ett utrikesbrev kopplas det automatiskt till vårt spårningsverktyg Track & Trace, vilket innebär att du kan se var brevet är och dess befintliga status. Verktyget kategoriserar alla dina försändelser så att du får en tydlig överblick över ditt leveransflöde och kan se vilka som kräver hantering. På så sätt vet du exakt när du måste agera – och när du slipper.

Track & Trace-funktionen ingår i PostNord Portal Business som är kostnadsfri

Kom igång utan kostnad

Så spårar du ett utrikesbrev

Track & Trace delar in alla försändelser utifrån egenskaper, och om du vill spåra ett specifikt brev är det enkelt att ta fram. I sökrutan anger du paket-ID, mottagarens namn eller din egen orderreferens. För att få detaljerad information om brevet klickar du på försändelsen. Det är även så du går tillväga om du vill skapa en reklamation, ändra något kring leveransen eller mottagarens information.

Om du vill kontrollera vilka brev som:

  • Registrerats i systemet välj ”EDI”.
  • Är på väg till dina kunder välj ”Utgående”.
  • Är klara för utleverans hos ombud eller i paketbox välj ”På serviceställe”
  • Levererats hos kunderna välj ”Levererats”.
  • Skickas tillbaka till dig för att löptiden hos ombudet har gått ut välj ”Returnerad”.

Skapa dina egna filter

Med Track & Trace är det enkelt att bevaka de utrikesbrev du vill hålla lite extra koll på. Genom att skapa egna filter i verktyget kan du märka ut de försändelser som är mer viktiga än andra, och få ett mer proaktivt arbetssätt när du ska hantera avvikelser.

Ändra leveransinformation

Det är allt annat än ovanligt att kunder hör av sig och vill ändra leveranssätt eller mottagarinformation, och därför är plattformen utformad så att det ska bli lätt att utföra ändringar. I Track & Trace tar du fram ett ärende genom att ange din orderreferens, paket-ID eller mottagarens namn i sökfältet. När du sedan klickar på ärendet och väljer åtgärder kan du exempelvis ändra mottagarens information, leveranssätt eller skapa reklamationer. Vilka alternativ som finns tillgängliga beror på den tjänst som används, samt var brevet är i leveransflödet.

Hantera fraktärenden i portalen

Idag är kundtjänst en viktig del av varje varumärke, och att ge kunden ett personligt bemötande blir betydligt enklare med Postnords portal. När kunden spårar sitt brev i Track & Trace dyker ett chattfönster upp som är kopplat till er kundtjänst. På så sätt kan ni snabbt hjälpa kunder med fraktärenden som de inte kan utföra själva, och ni får samtidigt chansen att bygga en bättre kundrelation. I ärendet kan du och dina medarbetare lägga in kommentarer som endast ni kan se, vilket gör det lätt att uppdatera sig om olika ärenden trots att det var en annan kollega som tidigare hade hand om det.

Vanliga frågor om att skicka spårbara utrikesbrev

När kan man spåra brev som skickas utomlands?

Du kan spåra ditt brev så fort det har registrerats i vårt system. Brevet är spårbart fram till dess att det har levererats hos mottagaren.

Vad kostar det att spåra ett utrikesbrev?

Med Skicka Direkt Business tillkommer inga extra kostnader när du ska spåra utrikesbrev, tjänsten ingår i fraktpriset.

Hur spårar jag ett brev som skickas utomlands?

Du uppger mottagarens namn, paket-ID eller orderreferens i verktyget Track & Trace. Där ser du all information om brevets status och vistelseort.

Hur ändrar jag mottagarinformation när jag skickar utrikesbrev?

Sök upp brevet i Track & Trace. Där kan du utföra olika åtgärder, såsom att ändra mottagarens information eller adress.

Alla detaljer på en plats

Klicka på en försändelse för att få upp detaljvyn för den försändelsen. Här får du full översikt kring paketets resa och status. Du kan enkelt vidta de åtgärder som du behöver, göra anteckningar för dig eller kollegor, eller kontakta vår kundservice angpende försändelsen.

Kryssa ner detaljvyn för att komma tillbaka till listan.