Exempel på olika typer av Aviseringar

Skapa lojalitet och öka er omsättning genom automatiserad kommunikation med era kunder under transporten och direkt efter leverans

Under transporten och vid leverans av en produkt har ni en unik tillgång till era kunders uppmärksamhet. Kunden är nyfiken på hur leveransen flyter på och är mottagligt för kommunikation om detta. Här finns tillfälle att påverka kundens förväntan, utveckla kundrelation och kundlojalitet. Ni kan få kunden att känna igen ert varumärke, öka kännedomen om ert övriga produktsortiment samt skapa köpintresse.

Även när det sker avvikelser kan ni avisera era kunder om detta. Det är ett sätt att visa att ni bryr er om er kund genom att informera dem om vilken typ av avvikelse som uppkommit, t.ex. en försening.
Om ni önskar kommunicera med e-post kan ni använda er egen avsändaradress, logotyp, typsnitt, färg och storlek på rubrik och text samt det tilltal ni önskar använda. Om ni vill kommunicera med SMS kan ni använda er egen avsändare och egen meddelandetext.
I båda fallen kan ni skicka med budskap via weblänkar för t.ex. pågående kampanjer, rabattkod för nästa löp, produktinformation, videolänkar, kundklubben etc.

Nedan listar vi transporthändelser som lämpar sig för kommunikation med era kunder

Se hur du skapar en avisering

1. Transportorder (EDI) mottagen

Ni kan meddela er kund att PostNord har tagit transportordern för den beställda produkten. Meddelanden kan innehålla en länk till PostNord tracking samt även länka till den information som ni vill delge kunden.

2. Första transporthändelse

Ni kan meddela er kund att PostNord har påbörjat transporten. Meddelanden kan innehålla en länk till PostNord tracking samt även länka till den information som ni vill delge kunden.

3. Leverans

Ni kan kontakta er kund direkt efter leverans. Vi detta tillfälle är det troligt att kunden uppmärksammar er och det finns en möjlighet till merförsäljning.

4. Dagar kvar på utlämningsställe

Om det börjar bli risk för en retur kan ni kontakta kunde för att påminna dem om att hämta paketet. På så vis visar ni att ni bryr er om kunden samtidigt som ni kan minska era returkostnader.

Aviseringar är en abonnemangstjänst som kan läggas till PostNord Portal Business.

Skapa ett konto nu