Boka frakt enkelt med Skicka Direkt Business

Med PostNord Skicka Direkt Business kan du enkelt boka frakt och skicka paket online. Det behövs inte mer än några klick så är du klar!

Som företagskund har du tillgång till attraktiva priser och du betalar med faktura.

Skicka Direkt Business har flera praktiska funktioner som hjälper dig att sköta företagets försändelser på ett smidigt sätt. Du kan ange exakt hur leveransen ska ske. Här finns också mallar för dina vanligaste fraktalternativ och möjlighet att exportera dina adresslistor.

Vill du integrera ditt system till Skicka Direkt Business? Det behöver inte kosta skjortan. 

Har du någon av dessa plattformar kan du enkelt komma igång på ett kick.
Ship Connect WooCommerce
Ship Connect Magento
Shopify by Uniwin
Klarna Shipping Assistant
nopCommerce by Majako

Se hur det funkar - Boka en kostnadsfri demo

Välj en tid som passar dig, så visar vi hur smidigt det kan bli med våra Business-verktyg

Förenkla företagets frakt med Skicka Direkt Business

Med Skicka Direkt Business löser du snabbt och enkelt frakt till såväl privatkunder som företag. Skicka Direkt Business ingår i tjänsten PostNord Portal Business, som ger dig  överblick över allt som har med företagets försändelser att göra.

Du behöver vara firmatecknare eller ha firmatecknares godkännande för att bli avtalskund. Om du inte har det just nu kan du boka in en demo istället, så hinner vi lösa det sen.

Skapa Businesskonto

Så här skaffar du ett gratis konto:

Steg 1

Öppna ett konto i portalen online. Ange ditt företags organisationsnummer så hämtar vi uppgifterna.

Steg 2

Ange dina egna användaruppgifter.

Steg 3

Signera avtalet digitalt med hjälp av BankID. Nu kan du logga in för att börja använda Skicka Direkt Business.

Boka frakt på några klick

Det är enkelt att skicka paket till både privatpersoner och företag med Skicka Direkt Business. Välj mellan paket, halvpall, pall eller bur. Som tillval kan du bland annat välja att klimatkompensera, få paketet upphämtat och att försäkra din försändelse.

Se hur du skickar paket med Skicka Direkt Business

Exportera dina adresslistor till Skicka Direkt Business

Det är enkelt att komma igång med vårt fraktverktyg, här ser du hur du exporterar dina adresslistor direkt till Skicka Direkt Business med några klick.

Använd mallar för dina vanligaste försändelsetyper

Mallar kan man enkelt skapa i Skicka Direkt Business med möjlighet att välja vilken tjänst som skall användas, vilken avsändare och mottagare som skall användas. I portalen kan man sedan sätta behörighet till respektive mallar, allt för att kunna bygga upp mallar för olika användare på företaget.

Se hur du skapar en mall i Skicka Direkt Business

Enkla returer med QR-kod

Med PostNord Skicka Direkt Business blir det inte bara enklare för dig att skicka paket – du förenklar det för dina kunder också. Om en kund vill göra en retur kan du skicka en QR-kod via sms eller epost. Sedan behöver kunden bara visa upp sin kod i mobilen hos ett ombud för att få fraktsedeln utskriven.

Läs mer om enkla returer

Låt kunden anpassa sin leverans

Med tilläggstjänsten Flexchange får mottagaren ett meddelande där de kan anpassa exakt hur och när de ska få sitt paket. De kan välja ett specifikt ombud eller få hemleverans, oavsett vad de valt från början. På så sätt ger du dem en ännu smidigare kundupplevelse.

Läs mer om Flexchange

Skicka Direkt Business ingår i PostNord Portal Business

Skapa ett konto nu

Spåra Paket

Spåra inkommande försändelser

Skicka Paket

Automatiska aviseringar

Förmånliga priser för frakt

Du som är företagskund och använder PostNord Skicka Direkt Business får tillgång till särskilt goda avtalspriser för din frakt. I vårt verktyg är det lätt att hitta bäst fraktalternativ för brev, paket och gods i Sverige, Norden, till EU och utanför EU.

Full överblick över alla försändelser

Vore det inte skönt att kunna se företagets alla försändelser på en och samma plats? I Skicka Direkt Business har du alltid full koll på vilka paket och andra försändelser som är på väg och vilka som kommit fram. Filtrera listan efter försändelsens status eller typ av produkt för att lättare hitta rätt bland all frakt.

Mallar för att snabbt skicka paket

Inne i Skicka Direkt Business har du tillgång till mallar som hjälper dig att skicka paket och andra försändelser snabbare. Till exempel kan du ha mallar för företagspaket, paket till ombud eller varubrev. Med några klick lägger du enkelt upp en egen mall efter dina behov.

Se hur du skapar en mall i Skicka Direkt Business

Smidig hantering av adresslistor

Du kan lätt spara alla adresser i din adresslista. Här kan du samla både mottagare och avsändare för de paket som du skickar. Om du använder ett annat fraktverktyg kan du snabbt importera adresser med importfunktionen. Dessutom kan du exportera alla adresser till Excel eller CSV.

Vanliga frågor om Skicka Direkt Business

Vad kostar Skicka Direkt Business?

Det är helt gratis att använda PostNord Skicka Direkt Business. Du betalar bara för själva försändelsen och eventuella tilläggstjänster.

Vad kostar det att skicka paket?

Priset för att skicka paket beror på dess vikt, mått och vart du vill skicka det. Du ser exakt pris om du går in i Skicka Direkt Business och anger typ av försändelse.

Hur kan jag skicka paket snabbt?

Det är snabbast och enklast att boka frakt genom Skicka Direkt Business. Vill du snabba på fraktbokningen ytterligare kan du lägga in egna mallar för olika typer av paket.

Hur bokar jag frakt med Skicka Direkt Business?

Skapa ett gratis konto i PostNord Portal Business och gå till Skicka Direkt Business. Där anger du typ av paket och mottagare, betalar frakten, skriver ut fraktsedeln för att sedan lämna in paketet eller boka upphämtning.

Hur betalar jag med frankeringsmaskin?

För dig som har frankeringsmaskin kan du betala din frakt med denna istället för med faktura. Observera att detta endast gäller frakttjänster som är kompatibla med frankomaskin, dvs. de du tidigare använt frankobetalning för i t.ex. Pacsoft Online.

Skapa en ny mall för den frakttjänst du behöver (t.ex. Rek).

  • Öppna Mallar och skapa en ny mall.
  • Bocka i rutan för “Betala med frankomaskin”
  • Ställ in egenskaper för mallen och spara mallen.

Nu kan du öppna upp dina mallar och skapa försändelser med frankobetalning och andra egenskaper förinställda.

För enskilda försändelser, öppna Skicka Direkt Business och skapa en försändelse.

  • Ange adresser för avsändare och mottagare.
  • När du ska ställa in egenskaper väljer du de egenskaper som stämmer för försändelsen.
  • Om din försändelse är kompatibel med frankobetalning kommer du en en ruta under Tilläggstjänster “Betala med frankomaskin”