Beställ och hantera ditt företags postboxar online

Gör som många andra nordiska företag

 • Ta emot post säkert med en postbox för företag
 • Hämta posten när det passar dig
 • Skaffa fler boxadresser online med ett par klick
 • Hantera företagets postboxar på nätet
 • Få post varje dag
Logga in eller skapa kontoBeställ Postbox

Kom igång och beställ en Postbox

1

Kom igång med Portal Business

Skapa företagskonto i PostNord Portal om du inte redan har det
2

Beställ Postbox

Beställ din Postbox i Portalen
3

Lägg till Utkörning

För bara 78kr/dag levererar vi boxens post till din adress varje vardag, så ni slipper gå dit.
4

Posten levereras

Brev och varubrev levereras till postboxen, och sen vidare till dig om du valt utkörning

Skapa konto för att öppna postbox

Det enklaste sättet att öppna postbox för företag är genom att skaffa ett gratis konto i PostNord portal Business. Gör så här:

Skapa Businesskonto

Steg 1

Registrera dig online – fyll i ditt företags organisationsnummer så hämtar vi automatiskt uppgifterna.

Steg 2

Ange dina användaruppgifter.

Steg 3

Signera företagets kundavtal med BankID. Nu kan du logga in och boka en postboxadress!

Mer än bara en postbox

I PostNord Portal Business har du förutom att öppna och administrera företagets postboxar tillgång till flera praktiska funktioner:

Skicka Direkt

Boka snabbt spårbara försändelser online. Skicka enkelt brev och paket i Sverige och utomlands. Läs mer om Skicka Direkt

Skapa ett utskick

I Portalen kan du lätt beställa ett massutskick som brev, vykort, flyer eller kuverterad flyer till egen lista eller en lista som vi tar fram. Läs mer om att skapa utskick

Reklamera

Har något blivit fel och du vill göra en reklamation? Det gör du enklast i ditt konto på Portal Business. Läs mer om reklamationer

Hur skaffar man Postbox?

Det bästa sättet att skaffa en postbox är genom att öppna ett gratis konto i PostNord Portal Business.

 • Skapa konto i Portal Business.
 • Därefter går du till undersidan Postboxar i Portalen och klickar på beställ ny postbox.
 • Ange kundnummer, sök på postnummer och hitta en postbox på en adress som passar dig.
 • Välj startdatum. Här ser du även priset för din postbox. Acceptera användarvillkoren.

Nu är du klar. Din nya postbox kommer att vara tillgänglig från det datum som du valt.

Vad kostar det? Pris för en postbox

När du skaffar en postbox hos PostNord är det mer än en postlåda för företagspost. Det är både en tjänst och en egen adress för företaget. Du hittar aktuellt pris när du loggar in i Portal Business. För närvarande kostar en postbox 4 560 kronor plus moms per år.

Smidigt att få post till en postbox

I priset ingår egen postadress för företag. Fördelen med en företagsadress genom postbox är att du får tillgång till posten tidigare än genom ordinarie postutdelning – redan från klockan 08:30.

 

Tidsbesparande utkörning och upphämtning

Om du föredrar att få posten levererad till företaget kan du beställa till tjänsten Utkörning. Då levererar vi posten till företaget på överenskommen tid varje dag. Du kan även kombinera utkörning med ett upphämtningsavtal om du vill vilket blir billigare än att beställa tjänsterna separat. Då hämtar vi upp post och varubrev hos er samtidigt som vi levererar den post och de varubrev som kommit till postboxen.

 

Få post varje dag med Postbox

Vill du kunna få företagets post varje dag? Med en PostBox kan du få post dagligen och på så sätt komma runt varannandagsutdelning. Du kan till och med få posten levererad till företaget varje dag genom att teckna avtal för utkörning från din postbox.

Hur skickar man brev till en boxadress?

En boxadress fungerar i princip som vilken postlåda som helst. Skillnaden är att den finns i tryggt förvar i våra lokaler. När någon vill skicka brev till företaget anger avsändaren bara företagets namn, boxnummer och postnummer.

Det enda du bör tänka på är att vissa fraktfirmor inte tillåter att paket adresseras till en postbox. Ska ni ta emot paket är det därför bättre att ange företagets fysiska adress. Med paket som skickas genom PostNord går det dock bra. Då kommer avin till postboxen. Därefter hämtar du ut paketet på ett utlämningsställe.

Hur säger man upp en postbox?

Tack vare PostNord Portal Business smidiga gränssnitt är det lika lätt att säga upp en postbox som att skaffa en ny. Du loggar bara in i företagets konto och klickar på den postbox som du vill avboka. Därifrån kan du sedan lätt avbeställa tjänsten.

Fördelar med att byta företagsadress till postbox

Genom att byta företagsadress till en postbox kan du försäkra dig om att posten till företaget alltid kan levereras. Den ligger i säkert förvar hos oss till dess att du kan hämta upp den. En annan praktisk fördel är att du kan välja att få posten från postboxen utkörd till företaget på en förutbestämd tid varje dag. I Portal Business kan du lätt beställa tilläggstjänster och administrera företagsadressen efter era behov.

En postbox PostNord medför många fördelar

Slipp varannandagsutdelning
– få post varje dag

Skaffa enkelt en ny postbox online

Säker postleverans och smidig hantering av postboxen

Flytta postbox eller skaffa en ny med några klick

Logga in i Portal Business eller skapa konto

För att se Postboxar i dina företagsinställningar behöver du vara Administratör för ert konto i Portal Business, eller så måste en administratör ha gett dig den rättigheten.

Har du redan ett konto i Portal Business?

Om du redan har ett konto i Portal Business så har ditt företag redan tillgång till Postbox-hantering, eftersom alla PostNords avtalskunder får tillgång till verktyget. Det är bara att logga in i Portalen!

Om du inte ser Postboxar under dina företagsinställningar kan det vara att du inte är inloggad, eller att du är inloggad som privatanvändare (dvs. du ser “Portal” istället för “Portal Business” högst upp på sidan). Logga in med ett konto som är knutet till ditt företags Portalkonto, sen är du igång! Om du ändå inte ser Företagsinställningar eller Postboxar är det möjligt att din administratör valt att inte ge dig tillgång till verktyget. Kontakta din administratör för att få tillgång i ditt konto.

Logga in i Portalen

Är du avtalskund, men utan ett konto i Portalen?

Om ditt företag redan har kundavtal med PostNord, men inte använder Portal Business, så kan du skapa ett Portalkonto och knyta det till ert befintliga kundnummer. Sen kan ni beställa, avbeställa och hantera era postboxar online! Använd ett organisationsnummer som ni har ert kundavtal tecknat under.

Ansök om tillgång till Portal Business

Är du inte avtalskund idag?

Om du inte är avtalskund är det inga problem – du blir avtalskund samtidigt som du skapar ditt konto i Portalen. Se till att ha firmatecknares godkännande för att ingå kundavtal med PostNord – du signerar avtalet med ditt mobila BankID.

Priser och villkor för avtalskunder finner du här.

Bli avtalskund och skapa ditt konto

Hantera din postbox i portalen

I portalen kan du nu både beställa och avbeställa en postbox eller flera.

Gå till Postbox i portalen

Som administratör kan du enkelt hantera din verksamhets postboxar och ange för vilken tid dessa ska vara tillgängliga.

Välj bara vilket kundnummer som ska användas, sök på postnummer för att hitta en postbox som passar dig och bestäm när den ska vara tillgänglig.

Välj ditt startdatum och acceptera villkoren. Du ser priset för ett år exklusive moms.

Här ser vi ett exempel för hur det kan se ut för ett företag med ett antal postbox-abonnemang.

Avbeställ en Postbox

För ditt företags säkerhets skull kräver vi att man är inloggad i Portal Business för att administrera eller säga upp postboxar.

Om du behöver avbeställa eller flytta en postbox öppnar du boxens detaljer. Sen kan du flytta ellev abeställa den. Som vanligt i portalen klickar man sig vidare och kan få mer information och kan i detta fall avbeställa tjänsten.

Längre upp på sidan ser du hur du enklast kommer in i portalen och ser dina postboxar.

Vanliga frågor om postboxar

Hur kan jag beställa postbox?

Du beställer enklast en postbox genom att logga in i PostNord Portal Business. Sedan gör du så här:

 • Ange kundnummer
 • Sök på postnummer
 • Hitta en postbox som passar
 • Välj ett startdatum
 • Klar – nu har du en postbox

Kan jag skaffa boxadress utan att vara avtalskund?

Du måste vara avtalskund för att skaffa en postboxadress men det är lätt ordnat. Du blir automatiskt avtalskund när du öppnar ett gratis konto i PostNord Portal Business.

Varför ser jag inte Postboxar i PostNord Portalen?

Ser du inte Postboxar kan det bero på att du inte är inloggad eller så har du kanske loggat in som privatanvändare (det står då ”Portal” istället för ”Portal Business”). Är du inloggad som företagsanvändare och ändå inte ser Postboxar kan det bero på att du inte beviljats tillgång av ditt företags administratör.

Vad kostar en postbox?

En postbox kostar 4 560 kronor per år. Du ser aktuellt pris för att hyra postbox genom att logga in i Portal Business och klicka på Beställ en postbox.

Hur kan jag få post varje dag?

Genom att öppna en postbox hos PostNord får du post varje dag. Om du vill kör vi även ut den direkt till ditt företag.

Läs mer om PostboxarBesök vår FAQ