Skicka företagspaket till USA med Skicka Direkt Business

Gör som över 50 000 företag i norden

 • Boka frakt till USA online, enkelt och spårbart
 • Beställ upphämtning eller lämna in paketet hos ombud
 • Få bättre koll på fraktkostnad, paketkostnad och logistikkostnad

93% av användare skulle ha svårt att klara sig utan Skicka Direkt Business

0
Ingen månadsavgift
0
Ingen fraktsedelavgift

Skickar du regelbundet?

Boka en demo så visar vi hur smidigt det kan bli med Skicka Direkt Business

Skickar du sällan?

Skicka enstaka paket i Skicka Direkt

Skapa ett konto så att du som företagare kan skicka paket till USA

Steg 1

Enkel registrering – fyll i företagets organisationsnummer så hämtas uppgifterna automatiskt.

Steg 2

Fyll i dina användaruppgifter.

Steg 3

Signera kundavtalet med BankID.
Nu är du klar!

Är sidan till hjälp?
Sätt betyg här!

Skicka Paket Inrikes

Skicka Paket till Kina

Skicka Paket till Tyskland

Så kan Portalen hjälpa dig som är

E-handelsansvarig

Så här hjälper vi din ehandel

Du som driver e-handel eller butik på nätet kan ha stor användning av PostNord Portal Business. Nystartat enmansföretag eller väletablerad nätbutik? Vår portal gör det lättare att skicka paket till kunder i USA och andra länder.

 • Lätt hitta och jämföra pris på frakt till USA
 • Hantera alla leveranser på ett ställe – skicka paket, spåra, ändra i ordrar m.m.
 • Ge dina kunder flera bra fraktalternativ till USA
Ta reda på mer

Logistikchef

Så här effektiviserar vi din logistik

Som logistikansvarig förstår du hur viktigt det är att allt klaffar i logistikkedjan. Övervakar du företagets logistik och försöker du ständigt förbättra flöden så att alla parter ska bli nöjda? Då kommer du att ha stor nytta av PostNords digitala frakttjänster genom Portal Business.

 • Effektivisera logistiken med överblick
 • Optimera era varuleveranser till USA
 • Rätt fraktlösning – lägre kostnader
Ta reda på mer

Kundservice

Så här hjälper vi dina kunder

Om du jobbar med kundtjänst är det inte omöjligt att en betydande del av alla samtal och mail handlar om just fraktfrågor, reklamationer och returer. Med PostNord Portal Business får du en mer effektiv process med färre samtal och enklare uppföljning.

 • Gladare kunder och merförsäljning
 • Lägre kostnad per ärende
 • Färre telefonsamtal och mejl

Såhär blir det enklare att skicka paket till USA

Köp frakt till USA online

Du, mottagaren eller tredje part kan lätt göra reklamationer direkt via portalen. Fyll i försändelsens ID, kontaktpersoner och ange en orsak för reklamationen. Klicka på skicka så är det klart! Du får därefter uppdateringar om ditt ärende på dina sidor och per mail

Mer om Skicka Direkt Business

Skriv ut fraktsedlar till USA

När du skickar paket till USA via PostNord Portal Business får du en god översikt av alla dina försändelser. Du kan när som helst spåra ett paket genom att logga in på ditt konto. Mottagaren kan se var paketet befinner sig genom att ange försändelsens ID-nummer..

Mer om utskrift av fraktsedlar

Upphämtning av paket till USA

Varje gång du skickar ett paket med PostNord via portalen ingår avisering. Du behöver inte själv kontakta mottagaren efter att ha skickat paketet. Vi ser till så att fraktbolaget aviserar din mottagare i tid innan leverans.

Mer om Upphämtning

Funktioner i portalen som förenklar din företagsfrakt till USA

Vi hittar bästa frakten och olika prisalternativ utifrån vad du vill skicka

Välj att försäkra din försändelse som tillval

Lägg enkelt till tulldokument direkt på skärmen

Du hittar alla dina tidigare försändelser på ditt konto

Tre fördelar för dig som E-handelsansvarig

Du som jobbar med e-handel kan ha stor nytta av att använda PostNords kostnadsfria Portal Business. Vi tror att du vill lägga så lite tid som möjligt på frakt och logistik och istället fokusera på det som är viktigt – dina kunder.

Kanske har du bra koll på att skicka paket till svenska kunder. Men hur gör man för att skicka företagspaket till USA?

1. Lätt att boka frakt till USA

Det är faktiskt lättare än vad många e-handlare föreställer sig att köpa frakt till USA. Med Portal Business från PostNord öppnar du ett gratis konto på ett par minuter.

Därefter kan du genast göra en bokning. Med hjälp av vår tjänst Skicka Direkt Business ser du direkt på skärmen vilka olika fraktalternativ som finns och vad det kostar. Sedan bokar du snabbt en försändelse.

2. Skicka via bud eller ombud

Vill du att ett bud hämtar upp paketet eller föredrar du att lämna in det själv hos ett ombud? När du använder Portal Business har du full valfrihet. Vi vet nämligen att vissa e-handlare föredrar att posta paketet själva.

3. Få full koll på försändelsen

När du skickat paketet kan du följa försändelsen i kontrollpanelen på ditt konto. Perfekt när dina kunder undrar var deras beställning är!

Med automatisk avisering behöver du inte bekymra dig över när och hur kunden får sitt paket. Det går per automatik via vårt system!

Förr eller senare kanske antalet paket som du vill skicka till USA blir fler och fler. Då kommer du uppskatta att PostNord Portal Business kan kopplas ihop med din e-butik. På så vis spar du ännu mer tid!

För dig som logistikchef

Om du jobbar som logistikchef vet du hur viktigt det är att ha full koll på vad som händer i alla led. Med en effektiv logistikprocess ligger du alltid steget före. Kunder, samarbetspartners och inte minst kollegor på andra avdelningar blir nöjda.

1. Full kontroll över varje paket

Ifall ditt företag skickar paket till USA eller annan destination utomlands blir det extra viktigt att logistiken fungerar.

När du använder PostNord Portal Business får du ett verktyg som underlättar logistikkedjan vid utrikesfrakt. Välj enkelt mellan olika fraktalternativ med hjälp av PostNord Skicka Direkt Business i portalen

På din dashboard får du en överblick över varje leverans och försändelsestatus. Är inget rödmarkerat? Ja då är allt som det ska vara. Här ser du status på varje utgående företagspaket och eventuella returer. Samtidigt som du har full kontroll kommer du säkert att uppskatta möjligheten att automatisera arbetsflödet med hjälp av Portal Business.

2. Var proaktiv

När allt flyter på som det ska är alla nöjda. Uppstår det hinder på vägen vill du givetvis vara först med att få reda på det.

Med PostNord Portal Business ligger du hela tiden steget före och kan vidta åtgärder innan någon annan ens tänkt tanken.

3. Analysera och förbättra

Bara för att det är enkelt behöver det inte vara brist på funktioner eller flexibilitet.

När du är inloggad i portalen är det lätt att nå all nödvändig information på en och samma plats. Men i ditt jobb vill du säkert analysera logistikflödet också för att kunna göra förbättringar där det behövs. Därför är det lätt att exportera data som exempelvis saldorapport för pall, kvalitetsrapport och miljörapport till Excel och i andra format.

Denna video berättar vad som finns i Portalen

Vanliga frågor om att skicka försändelser till USA

Hur skickar man paket till USA med PostNord Portal Business?

Skapa ett konto kostnadsfritt i PostNord Portal Business och boka frakten där. Ett bud hämtar upp paketet eller så lämnar du det hos ett ombud.

När skickas företagspaket till USA?

Paket till USA skickas nästa helgfria vardag.

Var kan jag skicka paket till USA?

Du kan beställa upphämtning med bud eller lämna paketet hos närmsta PostNord-ombud.

Vad kostar det att skicka paket som företag till USA?

Priset beror på paketets volym och vikt samt om du vill ha expressfrakt eller standardleverans. Med hjälp av PostNord Skicka Direkt Business får du alltid bästa fraktalternativ.

Besök vår FAQ